Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Credit Controllers inom kreditriskhantering

Är du en ambitiös, noggrann och drivande person som vill bli en del av ett internationellt industribolag som är en världsledande aktör inom pappers- och förpackningsindustrin?

Är du en ambitiös, noggrann och drivande person som vill bli en del av ett internationellt industribolag som är en världsledande aktör inom pappers- och förpackningsindustrin?

BillerudKorsnäs är ett bolag i stark medvind där en positiv anda och hög energi råder! Nu behöver de stärka upp sin kreditavdelning inom Treasury med två Credit Controllers. Som del av Treasury rapporterar du till Group Treasurer och är en av 10 kollegor på avdelningen. BillerudKorsnäs sitter i ljusa fina lokaler i Solna med närhet till bra kommunikationer.

 

Arbetsuppgifter

Som Credit Controller ansvarar du för kredithanteringen för den globala säljorganisationen med produktion i Sverige, Finland och Storbritannien, och med en försäljning i över 100 länder. Du ansvarar också för att följa upp och analysera kreditrisken, utvärdera kundreskontran för osäkra fordringar samt bevaka och följ upp existerande osäkra fordringar

BillerudKorsnäs säljer med kredittid till sina kunder och då uppstår en kreditrisk. För de krediter som inte kan försäkras görs en bedömning om andra betalningsvillkor kan tillämpas eller om trade finance instrument kan användas. Som Credit Controller är du en del av denna process.

 

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande med minst 2 års arbetslivserfarenhet inom kreditriskhantering och kreditbedömning. Engelska är ett krav då det är koncernspråket och större delen av kommunikationen sker på engelska. Då det är en internationell miljö är övriga språk meriterande. Du är van att jobba i Excel samt att hantera stora mängder data. 

 

Personliga egenskaper

Du är en analytiskt lagd person med driv och engagemang. Du är också en ödmjuk och prestigelös problemlösare som självständigt söker lösningar för snabb återkoppling. Det är också viktigt att du är en serviceinriktad och stresstålig person.

Vidare har du viljan att växa i din roll samt strävar efter att förbättra verksamheten genom att förenkla rutiner och därigenom styra arbete mot ett mer kvalificerat analytiskt arbete.

 

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning. I den här rekryteringen samarbetar BillerudKorsnäs med EQonomy, som är en del av Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm, tel. 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ansökan via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Urval kommer att ske löpande varför det är bra att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om företaget

BillerudKorsnäs är en världsledande leverantör av starkt, nyfiberbaserat förpackningsmaterial, med fler än 2 000 kunder i över 100 länder. Affärsmodellen har tre hörnstenar: högkvalitativt förpackningsmaterial, solution services och ett omfattande globalt nätverk. Smarta förpackningslösningar sparar kostnader, stärker varumärken och ger smidigare logistik och en renare miljö. Bolaget omsätter 20 miljarder SEK och har 4300 anställda i 13 länder.

 

Treasury ansvarar för bolagets finansiering, finansiella riskhantering, cash management, trade finance och kreditriskhantering. Bolaget förvaltar idag en skuldportfölj på ca SEK 8 miljarder, en derivatportfölj på ca SEK 3,5 miljarder, cash pool strukturer och konton i mer än 15 länder samt en kundkreditrisk på ca SEK 2,5 miljarder.

BillerudKorsnäs är noterat på NASDAQ OMX Large Cap-lista. Industri Basic Materials.