Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Redovisningschef till Ryds Bilglas

Är du en kompetent och kommunikativ ekonom som trivs i en roll där du får möjlighet att lyfta andra? Ryds Bilglas söker nu en engagerad redovisningschef som vill verka i en entreprenöriell tillväxtmiljö.

Är du en kompetent och kommunikativ ekonom som trivs i en roll där du får möjlighet att lyfta andra? Ryds Bilglas söker nu en engagerad redovisningschef som vill verka i en entreprenöriell tillväxtmiljö. 

Ryds Bilglas är Sveriges ledande kedja inom bilglas och finns även i Norge. Huvudkontoret ligger i Huddinge och bolaget har verksamhet på ett stort antal orter runt om i landet. Ryds Bilglas har vuxit snabbt de senaste åren och har mycket goda förutsättningar för fortsatt tillväxt.

Som Redovisningschef kommer du att leda en ekonomiavdelning bestående av 10 personer och vara huvudansvarig för all redovisning. Huvuddragen i rollen omfattar:

  • Hantera bokslut, årsredovisning, kvartalsrapportering, skattedeklarationer, koncernredovisning samt koncernrapportering
  • Leda och agera operativt i det dagliga arbetet med redovisning och bokföring samt ansvarar för att planera och följa upp det övergripande redovisningsarbetet i koncernen

Som redovisningschef rapporterar du till CFO. Ryds Bilglas sitter i trevliga och nyrenoverade lokaler i Stuvsta, Huddinge.

Din bakgrund

Ryds Bilglas söker dig som har en akademisk examen i ekonomi samt minst 5 års erfarenhet från brett redovisningsarbete. Du har tidigare arbetat med koncernredovisning samt har kunskap i regelverket K3. Förmodligen kommer du från en likande roll och det är meriterande om du har en bakgrund från revisionbranschen.

Som person är du en tydlig ledare som har intresset och viljan att lyfta andra och göra medarbetarna delaktiga. Det är därför starkt meriterande med tidigare ledarerfarenheter. Du drivs av viljan att förbättra, utveckla och är van att arbeta effektivt. Du är kommunikativ, lyhörd och ansvarsfull samt är van att jobba med en tydlig struktur. Det är meriterande om du tidigare jobbat i Cognos och Navision.

Mer om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning.I den här rekryteringen samarbetar Ryds Bilglas med EQonomy, som är en del av Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa ansvarig rekryteringskonsult Åsa Schramm, tel. 070-775 95 40. Vi ser fram emot att få din ditt cv och personliga brev via www.eqonomy.se så snart som möjligt. Urval kommer att ske löpande varför det är bra att inte dröja med din ansökan. Varmt välkommen att söka!

Om Ryds Bilglas

Ryds Bilglas är det marknadsledande bilglasmästeriet i Sverige. Företaget startades 1947 av familjen Ryd, som fortfarande idag äger en del av bolaget tillsammans med Nalka Invest AB. Ryds Bilglas finns med över 90 verkstäder på 47 orter i Sverige, och sedan 1 augusti 2014 har företaget även etablerat sig på den norska marknaden. Sedan 2012 ingår även franchisekedjan Samglas med cirka 20 verkstäder i Sverige. Både Ryds Bilglas och Samglas verkstäder är certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001. Koncernen Ryds Bilglas omsätter över 600 MSEK med ca 300 anställda.  

Vill du veta mer om Ryds Bilglas, gå in på www.rydsbilglas.se