Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

Kommunikatör med fokus på webb & digitala kanaler till Naturvetarna

Nu söker vi en Kommunikatör som kan hantera operativa såväl som strategiska kommunikationsuppgifter på Naturvetarna – men hela tiden med ett tydligt fokus på webb och digitala medier. Är du en samhällsintresserad och marknadsmedveten kommunikatör? Då kan det här vara rätt utmaning för dig!

Till Naturvetarna söker vi nu en Kommunikatör. Det här är ett vikariat på ca 9 månader där du blir anställd och uthyrd genom KIMM & Wise Professionals. Uppdraget är på heltid och beräknas att starta i mitten av december. Som Kommunikatör ingår du i avdelningen för Kommunikation och påverkan, du rapporterar till chefen för avdelningen och din arbetsplats blir på Naturvetarnas kansli i Sickla, Nacka.

Om uppdraget
I rollen som Kommunikatör ansvarar du, tillsammans med övriga kommunikatörer, för att skapa en tydlig, stringent och integrerad kommunikation i digitala såväl som analoga kanaler. Du kommer att få huvudansvar för förbundets webbplats, som redaktör och beställare/kontaktperson till webbyrå och andra externa parter. Du har också det centrala ansvaret för att utveckla Naturvetarnas kommunikation och plattform i sociala mediekanaler. Vidare kommer du bli delaktig i vissa strategiska utvecklingsprojekt inom förbundet, men betoning på uppdraget är att arbeta operativt med varierande kommunikativa insatser.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ansvara för förvaltning och utveckling av förbundets webbplats.
  • Planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter och kampanjer på webb och i sociala mediekanaler.
  • Ta fram och följa upp policy och strategi för intern och extern kommunikation
  • Agera kontakt och kravställare gentemot webbyråer och andra externa samarbetspartner.

Om dig
Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation, information, marknad och ca 5 års relevant arbetslivserfarenhet från liknande roller. Erfarenhet från arbeten i ideella/idéburna/medlemsstyrda organisationer är inte avgörande, men meriterande. Du är en mycket duktig skribent och van att skriva målgruppsanpassade texter för olika kanaler. Du har utmärkt förmåga att kommunicera i tal och skrift i svenska samt goda kunskaper i engelska.

Du har erfarenhet av:

  • Operativt kommunikationsarbete; skriva, distribuera, producera text samt producera enklare film/rörlig bild för sociala medier.
  • Strategiskt kommunikationsarbete; skapa kommunikationsplaner och strategier.
  • Att följa upp kommunikationsaktiviteter på webb och i sociala mediekanaler med mål att optimera och utveckla innehåll.
  • Att arbeta i webbpubliceringsverktyg, med fördel EpiServer.

Vi tror att du är trygg i din kompetens som kommunikatör med fokus på webb och digitala kanaler. För att lyckas krävs det att du har en kort startsträcka, att du har ett pedagogiskt och analytiskt förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga, du är flexibel och trivs som allra bäst när du får arbeta nära dina kollegor i en mindre organisation. Vi hoppas också att du är nytänkande, ser möjligheter och har förmåga att agera och driva ditt arbete framåt.

Mer om Naturvetarna
Naturvetarna är ett fackförbund inom Saco som företräder de naturvetenskapliga professionsgrupperna på arbetsmarknaden. Naturvetarna är ett partipolitiskt obundet fackförbund och har idag cirka 33 000 medlemmar. Vi erbjuder individuell service för framgång i arbetslivet och företräder naturvetare, så att deras kompetens används för egna och omvärldens utmaningar. Vår vision är att naturvetare skapar världens framtid. Läs gärna mer på: www.naturvetarna.se.

När du blir en av oss
Som konsult hos KIMM/Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. Som anställd och uthyrd konsult via KIMM blir du också medlem i Marknadsföreningen i Stockholm. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos KIMM/Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Vi på KIMM är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Idag finns vi i Sveriges storstadsregioner Stockholm, Göteborg och Malmö och är ett affärsområde inom Wise Professionals – rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder rekryteringslösningar tillsammans med arbetsgivare och kandidater som ställer höga krav.

Om du vill veta mer
Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Andelius, la@kimm.se och Konsultchef, Anders Norrman, an@kimm.se.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kommer troligtvis att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Förmåner: Friskvård, Karriärmöjligheter, Kollektivavtal, MIS