Skip to content
Denna position har redan blivit tillsatt

PR & Social Media Manager till ICA Banken

Är du en erfaren och driven Social Media Manager med PR-erfarenhet, som tillsammans med ditt team kan ta kännedomen om ICA Banken till nästa nivå? Då kanske du vill anta rollen på ett vikariat med start i augusti och ett år framåt? Sök redan idag!

Vill du göra varje dag lite enklare ihop med oss?
Varje dag är en härlig utmaning på ICA Banken & ICA Försäkring. Varför det? Jo, för att hela vår bransch håller på att förändras. Och den förändringen öppnar för spännande utmaningar där gamla invanda sätt att jobba utmanas. Det betyder också att vi måste hålla oss i konstant utveckling. På riktigt. Både som individer och som verksamhet. Vi behöver föra samman innovation och digitalisering i en härlig kombination, där vi tillsammans kan hitta de där smarta och praktiska lösningarna som kunderna knappt vet om att de behöver.

Ditt uppdrag
I rollen som Social Media Manager ska du skapa värde för ICA Banken genom att säkerställa ICA Bankens position och driva kundupplevelse i sociala kanaler samt initiera och driva PR på Corporate nivå. I rollen kommer du att ansvara för kampanjer, budget, byråkontakt samt producera innehåll och pressmeddelanden. Utifrån en Social Media plattform/kommunikationsplan samt PR-strategi kommer du ta fram planer för ditt eget ansvarsområde med att skapa all content och text. Du kommer även att analysera utfallet på all din aktivitet samt arbeta efter de KPI:er som sätts upp. Kontoret är beläget i nya fräscha lokaler på ICA:s huvudkontor i Solna. Du kommer att rapportera till chefen för Varumärke & Kommunikation.      

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara, planera, skapa samt publicera innehåll i bankens samtliga kanaler på LinkedIn, Facebook, Instagram och Youtube.
  • Stötta kundservice gällande sociala kanaler.
  • Agera rådgivande rörande ICA Försäkrings sociala kanaler samt publicering av innehåll.
  • Initiera, driva och samordna PR aktiviteter.
  • Producera pressmaterial som exempelvis pressmeddelanden.
  • Utveckla samarbete med media, PR byrå och ICA:s pressavdelning.

Arbetslivserfarenhet

  • Eftergymnasial utbildning inom kommunikation/journalism/marknadsföring eller motsvarande dokumenterad kunskap.
  • Mycket goda kunskaper att formulera dig i text, bild samt rörligt.
  • 3-5 års erfarenhet av liknande uppdrag.
  • Erfarenhet från PR arbete och produktion av pressmaterial på Corporate nivå.
  • Goda erfarenheter av Facebook Business Manager och Ads Manager.
  • Goda kunskaper i analys och uppföljning, meriterande om du har arbetat i analysverktyg som tex Google Analytics.
  • Erfarenhet av kravställning mot byrå.
  • Hanterar det svenska språket i tal och skrift.
  • Meriterande med branscherfarenhet inom finans och bank.
  • Meriterande med kunskaper i Adobe CC, främst Photoshop.

Vi ser även att du kan

  • Bidra till att driva en framgångsrik verksamhet inom SoMe & PR.
  • Driva din egen utveckling samt bidra till andras utveckling.
  • Skapa gott samarbete och arbetsklimat.
  • Leva ICAs värderingar och bygga ICAs varumärke.

Om dig
Vi ser gärna att du är mycket intresserad av marknadsföring/PR, sociala medier och för kunder och kundservice. Du har en hög digital mognad och är en kreativ, affärsorienterad lagspelare. Du har en kommunikativ förmåga i både tal och skrift samt är intresserad av omvärlden med trender och kultur. För att fungera och komma ut till sin fulla rätt i denna roll så är det även viktigt att du har ett högt självledarskap.

Mer om oss
ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till att låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. ICA Banken som startade sin verksamhet 2001 har idag över 800 000 kunder, ca 450 medarbetare och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna. ICA Försäkring verkar också i Växjö. ICA Banken vill vara en attraktiv arbetsplats för alla och vår ambition är en arbetsplats som stimulerar kreativitet och initiativ och där människor utvecklas tillsammans. Vi är övertygade om att ett gemensamt förhållningssätt och en gemensam syn på grundläggande värderingar ökar tydligheten mot kund och attraktionskraften bland såväl nuvarande som framtida medarbetare. Så vi hoppas att dina personliga värderingar överensstämmer med våra; Enkelhet, Entreprenörskap och Engagemang

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar ICA Banken med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna Talent Acquisition Specialist Jessica Andersson ja@kimm.se eller ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-09-25. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Skicka in din ansökan idag!

Förmåner: Friskvård, Förtroendearbetstid, Kollektivavtal, Personalrabatt