Wiseful Attraction day

Nycklar till morgondagens kompetensförsörjning

Kompetensförsörjning, kompetensgap, kompetensbrist är något vi alla behöver förhålla oss till. Kom och lyssna på spännande föreläsare som pratar om dagens utmaningar, film som attraktionsmedia, mångfald, datadriven attraktion, giggarna samt hur avgörande din rekryteringstrategi är.

Vi bjuder in representanter från organisationer som bryter ny mark inom AI, Content Marketing, Talent Nurturing och Employer Branding. Det kommer bli en härlig blandning av inspirerande samtal, diskussioner och föreläsare i en fantastisk anrik miljö.

Välkommen till Operakällaren den 19/9 kl. 08.00-13.15.
Adress: Operahuset, Karl XII:s torg, 111 86 Stockholm

Registrering och frukost från kl. 07.30. Vi avslutar med lunch och mingel!

Värd: Wise Professionals
Pris: 1 200 kr exkl moms
Målgrupp: HR/ Rekryterande chefer/ Rekryterare

Anmäl dig här!

Vi vill ge dig insikter och nya tankar samt möjlighet att nätverka med likasinnade.
Tillsammans blir vi klokare, stärkta och inspirerade.

 

Möt våra föreläsare

Beata Wickbom
Moderator

Vår moderator Beata Wickbom är en efterfrågad moderator och föreläsare inom områdena sociala medier, det nya internet, kreativa processer och digitalisering. Beata är civilekonomen från Handels som blev digital folkbildare. I över 20 år har hon hjälpt traditionella företag och organisationer att förstå digitala möjligheter. Hennes specialområden är innovation, AI och förändringsledning.

 

 

Hur ska vi tänka och agera i en ständigt förändrande teknologiskt och värderingsstyrd värld?

Nicholas Fernholm
Föreläsare och robotchef på KS

Nicholas Fernholm, föreläsare och chef för transportrobotarna på Nya Karolinska sjukhuset i Solna föreläser om hur teknik påverkar oss och hur AI, nya generationen och automation är nycklarna för att förstå och förbereda sig för framtiden.

 

 

Tre entreprenörer
– innovativa metoder att rekrytera på

Lennart Engelhardt
VD och grundare av Happyr

Happyr är en molnbaserad jobbmatchningstjänst som på ett fördomsfritt, vetenskapligt och effektivt sätt genomför kvalificerad matchning av människors värdegrund, personlighet, kompetens, motivation och andra viktiga faktorer utifrån arbetsgivares värdegrund och behov.

 

Boris Nordenström
Grundare av GreatPeople

GreatPeople har byggt hela sin affärsidé kring just referral recruiting. Som verktyg för en lyckad tipsrekrytering, som är det närmsta begreppet på svenska, använder sig GreatPeople av en egenutvecklad plattform där arbetsgivare på ett smidigt sätt kan effektivisera rekryteringsprocessen genom tips från sina medarbetare.

 

Fredrik Saatchi
VD och grundare av Zmash

Hur arbetsgivare attraherar talanger har nästan sett likadant ut de senaste 10 åren med platsannonser, events och rekryteringsfirmor som de primära kanalerna. Det största som har hänt är sociala medier vilket öppnade  en ny kanal för arbetsgivare att nå talanger. För att förändra processen kring att attrahera dagens talanger har Zmash utvecklat en plattform för Talent Attraction som skapar AI-baserade konversationer mellan kandidater och arbetsgivare oavsett kanaler som events, karriärsidor och annonsering.

 

 

Mångfald är affärskritiskt,
inte ett CSR-projekt

Amir Nazari
Diversity coach, ÅF

Amir Nazari berättar hur utrikesfödd kompetens skapar värde i våra verksamheter. Hur får man det att hända på riktigt? Skarpa insikter och tips utlovas. Amir Nazari kom till Sverige 1986. Idag är han  Diversity coach på ÅF där han leder ett projekt för att rekrytera nyanlända ingenjörer.

 

Magnus Berg
Mångfaldskonsult, Wise Professionals

Magnus Berg har ägnat de senaste sex åren åt effektiv inkludering i svenskt arbetsliv, bland annat på Migrationsverket. Han har också utbildat flera hundra utrikesfödda och svenska chefer i syfte att sänka trösklarna för att anställa utrikesfödd.

 

 

Film som  media för att bygga attraktion och stärka ditt Employer Branding

Stina Printz
Attraktionskonsult – film, Wise Professionals

Stina Printz uppdrag är att få företag och människor att skina på film. Att inspirera HR att vara med i filmskapandet inom Employer Branding är Stinas ikigai, det vill säga det som ger henne mening och mål i arbetet.

 

 

Hur nyttjar vi ”giggarna” bäst och hur attraherar vi framtidens egenföretagare?

Emelie Fågelstedt
Digital strateg och medgrundare av Svenska Nomader

Emelie Fågelstedt är så kallad giggare sedan 2009. Hon är medgrundarna av Svenska Nomader – Sveriges största nätverk för digitala nomader, personer som jobbar platsoberoende med hjälp av digitala verktyg.

Emelie är även en del av projektet Jobtech Gig – ett initiativ från Arbetsförmedlingen med fokus på gigekonomin, där hon agerar programledare för Jobtech-podden i syfte att lyfta en hållbar framväxt av gigekonomin i Sverige från olika perspektiv.

 

 

Tips på hur du kan jobba mer datadrivet med HR

Jean Hedayat
Head of Search and Staffing, Linkedin Norden

Jean Hedayat har bred erfarenhet av allt från företagsledning inom IT-branschen till rekrytering och sociala media där han hjälper organisationer och företag med deras förändringsarbeten. Jean leder också ett globalt mångfaldsprojekt för Linkedin där syftet är att öka mångfalden med fokus på kultur, nationalitet och etnicitet.

 

 

När organisationen vaknar – hur ställer du om till en attraherande och rekryterande kultur?

Hakim Rudels och Netlight
Managementkonsult på Wise Professionals

Hakim Rudels diskuterar med Anna Fredborg och Johanna Renberg från Netlight Consulting om vad som händer när talent management etableras som en kärnprocess och attraktion, rekrytering och personlig utveckling används som främsta redskap för lönsam tillväxt. Netlights meritlista talar för sig själv. Företaget har haft topplaceringar på listor över bästa arbetsgivare både nationellt och internationellt. Netlight har också som enda företag utnämnts till superföretag 11 år i rad av Veckans Affärer med en organisk tillväxt från 150 till 1 300 medarbetare 2010-2019.

 

Anmäl dig här!

Fler event