wise professionals

Kompetensbaserad rekrytering

Så bedömer du kompetens

Hur definierar du kompetens? Alla pratar om det, men det är inte så självklart att alla vet vad som ligger i detta poplära begrepp. För att säkerställa en kvalitativ och rättvis rekryteringsprocess är det viktigt att du och dina kollegor kan definiera kompetens. Kompetensbegreppet innefattar faktorer som problemlösningsförmåga, personlighet, färdigheter, kunskaper och erfarenheter, beteende och motivation. Dessa skapar tillsammans en tydlig bild av vem en kandidat är idag, tidigare prestationer och framtida drivkrafter. I den här guiden tydliggör vi begreppet och belyser varje enskild faktor. Du får sedan veta hur du använder dig av dina nya kunskaper när du bedömer kompetens. Kanske kan det också vara ett nyttigt underlag att sprida internt inom organisationen? Ladda ner guiden och lär dig mer!

Hämta guiden
rekryteringstips rekrytera utan cv

01.

Problemlösningsförmåga och förmågan att anpassa sig

Genom att se över problemlösningsförmåga, eller begåvning, får du reda på hur väl en person anpassar sig till nya situationer. Vi ser över hur du kan mäta begåvning genom begåvningstester och vad som är viktigt att tänka på när du utför dessa.

02.

Beteenden – vad döljer sig under ytan?

Det bästa sättet att komma riktigt nära en kandidats verkliga beteenden, och få en känsla av hur personen kommer att bete sig på arbetsplatsen, är genom en kompetensbaserad intervju. Lär dig mer om detta och hur beteende påverkar kompetensen.

03.

Motivation och hur den varierar över tid

Motivation skiljer sig åt från person till person och ser för de flesta annorlunda ut i olika stadier av livet. Vi tar upp varför det är så viktigt att väga in motivation i beräkningen och hur den brukar förändras över tid.

wise professionals

Get Wise

Hämta din guide