Kundcase

Inhyrd rekryterare avlastade Förbos HR-chef

Wise Professionals hjälpte mig med en smal, spetsig bit av vårt uppdrag. Det blev en stor avlastning för oss och det blev väldigt tydligt internt.

Förbo är ett bostadsföretag i region väst som utvecklar boendet i hyresrätt. De växer och omorganiserar samt behöver fylla på med ny kompetens. De har gjort en hel del rekryteringar via rekryteringsföretag, men hade några roller som inte var helt självklara vart de skulle vända sig – projektledare för aktivitetsparker, kundstrateg, utemiljöansvarig, inköpare.

Marie Keidser von Heijne, Chef HR/kommunikation/marknad berättar. ”Under hösten 2018 prövade vi egenhändig search för dessa roller och fick napp på en, det kändes inte som att det gav oss tillräckligt. Under omorganisationen har vi haft ett samarbete med Wise Consulting, de tipsade oss om sitt systerbolag Wise Professionals och möjligheten att hyra in hjälp att rekrytera under en period.

Wise Professionals hjälpte mig med en smal, spetsig bit av vårt uppdrag. Det blev en stor avlastning för oss och det blev väldigt tydligt internt.

Jag fick kontakt med Anette (Konsultchef, Wise Professionals) som snabbt rekommenderade Patricia för uppdraget. Hon började efter nyår med att arbeta två dagar i veckan. Hon bokade in möten med rekryterande chefer, tog fram kravprofiler och började intervjua. Det fungerade jättebra, när hon var här var det full fokus på oss. Cheferna var supernöjda, det som vi uppskattade mest var att hon blev som en i gänget – fikade, deltog i vår pausjympa och även på våra arbetsplatsträffar. Hon skapade sig därför snabbt en god bild av företaget. Det gav henne en fördel när hon skulle rekrytera, då det är så viktigt att man också ska passa in i miljön. Under tre månader lyckades hon hitta de tre personer vi sökte. Vi använde våra egna kanaler samt att Patricia searchade mycket. Alla är på plats, det är tidigt att utvärdera, men första intrycket är att det känns helrätt.”

På frågan hur Marie upplevde samarbetet med oss svarar hon. ”Det funkade jättebra, trots julledigheter. Alla jag varit i kontakt med har varit väldigt flexibla och de har varit här för att följa upp, det har varit bra möten. Wise Professionals hjälpte mig med en smal, spetsig bit av vårt uppdrag. Det blev en stor avlastning för oss och det blev väldigt tydligt internt.”