Kundcase

Lönekonsulter till Sweco i långsiktigt samarbete

Sara Hydling är gruppchef på löneavdelningen på Sweco. Hennes uppdrag är att stötta medarbetarna på avdelningen, arbeta med strategiska frågor och avdelningens utveckling framåt. När Sara kom in i maj 2019 fanns det redan tre konsulter från Wise Professionals på plats och två av dem anställdes strax därefter. Under 2019 var det tre konsulter från Wise Professionals som gick från konsulter till anställda.

”Wise har alltid varit kända för att vara duktiga på rekrytering och bemanning inom lön, vilket de visar genom en stor förståelse, brett kontaktnät och duktiga konsulter”, säger Sara.

Ett starkt partnerskap

Genom samarbetet har Wise Professionals verkligen fått lära känna löneavdelningen på Sweco och vet precis vilken kompetens och personlighet som passar in där. Arbetet underlättas mycket då Wise Professionals konsulter arbetat på Sweco tidigare och känner organisationen.

“De känner oss väl och kan agera snabbt när vi har ett behov – det finns ingen startsträcka. De har även stenkoll på vad som händer på marknaden, vilket gör det enklare att arbeta proaktivt.”, säger Sara Hydling.

Varför konsulttjänster?

En av de största anledningarna till att Sweco började använda konsulttjänster var för att de inte var i behov av resurser permanent och för att personalomsättningen på löneavdelningen var hög. Tack vare konsultsamarbetet behöver Sweo inte anställa personer direkt, utan kan först testa om det fungerar. Gör det inte det kan de få in en ny person snabbt. Fungerar det bra kan de anställa personer efter konsultuppdraget har löpt ut. Det kallas för en “hyr och anställ”-lösning, vilket passar bra för Sweco.

“Att välja en konsultlösning är helt enkelt en trygghet om det inte riktigt blir som man hade tänkt sig, för då finns Wise Professionals bakom oss”, säger Sara.

Proffsigt ledarskap för konsulten

Alla konsulter på Wise Professionals får en konsultchef, kompetensutbildning, delta på konsultdagar och en trygg anställning.

“Wise Professionals har ett nära samarbete med sina konsulter och gör uppdragsavstämningar minst en gång i månaden för att vara nära sina konsulter och se deras utveckling”, säger Sara.

Läs mer om att arbeta som konsult på Wise Professionals

Saras bästa tips till dig som vill ta in konsulttjänster

Det viktigaste för dig som funderar på att ta in konsulttjänster gäller det att hitta rätt samarbetspartner. Då bör du titta på:

  • Att de kan din nisch! Det finns otroligt många företag som arbetar med rekrytering och bemanning i Sverige så det gäller att hitta någon som matchar dig och ditt företag.
  • Se till att din samarbetspartner har ett stort nätverk.
  • Det är bra om din partner jobbar mot studenter. Studenter är ett väldigt bra sätt att få in konsulter som har en uppdaterad och relevant utbildning.

“Vårt samarbete kommer fortsätta stadigt framåt och vi har ett stort projekt som kommer påverka vår finansavdelning, där behovet av konsulter kommer vara stort. Då är det tryggt att samarbeta med en bred partner som Wise Professionals”, avslutar Sara Hydling.