Chefer har allt att vinna på att bli bättre på anställningsintervjuer

Idag blir jag intervjuad om chefers prestationer på anställningsintervjuer i Dagens Nyheter. Artikeln inleds med att jag hävdar att svenska chefer är för dåliga på anställningsintervjuer. Det kan låta hårt, och jag fortsätter vara hård under hela intervjun.

Jag vill gärna nyansera det lite, och komma med fler råd till chefer som ska genomföra en anställningsintervju.

Varför är anställningsintervjun så viktig?

Chefer har allt att vinna på att göra bra anställningsintervjuer. Av många anledningar. Här listar jag några av dem:

Läs mer om kandidatupplevelse i vår rapport:
https://www.wise.se/vara-tjanster/rekrytering-in-house/kandidatupplevelse/

Så blir du bättre

Som chef får du framgång genom ditt team. Du bygger ditt team genom att välja vilka individer du vill arbeta med och att vara en bra ledare för det team du har. Rekrytering är alltså en mycket viktig uppgift som du bör lägga tid på. Förbered mötet, kom i tid, fokusera på mötet och avsluta i tid.

Här kommer några råd inför mötet:

Vill du veta mer?
https://www.wise.se/vara-tjanster/rekrytering-in-house/rekryteringsskolan/

Är svenska chefer för dåliga på anställningsintervjuer?

Det finns chefer som är fantastiska på intervjuer och det finns de som genomför en kritisk granskning som skrämmer bort kandidaterna. När man blir bättre på intervjuer får man även bättre förutsättningar att bygga sitt team av de bästa kandidaterna.

Svenska chefer är inte sämre på anställningsintervjuer än chefer i andra länder. Här är resultatet av en undersökning bland 1000 toppkandidater som har sökt jobb på 75 företag i EMEA och valt att hoppa av rekryteringsprocessen. Grafen visar varför kandidaterna hoppar av rekryteringsprocessen.

Allt det här, utom möjligtvis lönen, kan HR och chefen förbättra. Så att toppkandidater inte hoppar av rekryteringsprocessen.

Dela

Rekommenderade blogginlägg