Det finns ingen box längre – hur medarbetarna ser på sin nya VD

Det var på min andra intervju här på Wise Professionals som jag fick träffa vår, numera avgående, VD, Ingrid Höög. Det var något som jag såg fram emot att få göra men som jag definitivt inte tog för givet.  Jag tänkte att ”en VD på ett börsnoterat bolag har väl troligtvis andra saker för sig än att träffa kandidater på dagarna”.

Men Ingrid, hon klev in som det energipaket hon är, med fullt fokus på uppgiften. Genast plockade hon upp en penna och började illustrera mitt, då framtida, jobb som rekryteringskonsult på Wise Professionals. Streck drogs kors och tvärs, allt medan hennes mun engagerat rörde sig med ljusets hastighet. Ett synnerligen annorlunda sätt att beskriva vad jag då såg som en given roll. Den enda frågan jag egentligen bara ville ha svar på var, ” är man nördigt intresserad av rekrytering på Wise Professionals? ”

Efter vårt möte hade i alla fall jag gjort mitt val på var jag ville förlägga mina kommande år i mitt yrkesliv. Vårt möte var med andra ord av stor vikt och hennes sätt att vara medförde att jag fick en bild av hur det är att vara anställd på Wise Professionals och hur man ser på framtiden.

Nära tre år senare inser jag vilken stor roll Ingrid har spelat och fortfarande spelar för Wise Professionals. Vi har vuxit kraftigt omsättningsmässigt under åren samtidigt som vi ständigt utmanas i att förhålla oss till en bransch som är inne i en förändring.

I samband med avtackningen av Ingrid valde en av våra ledare att citera henne i budskapet om hur vi framåt ska fortsätta att utveckla Wise Professsionals; ”Det nya är nämligen att man inte kan vara utanför boxen, för det finns ingen box längre”.  Saknaden av Ingrid kommer att vara stor.  Men att jobba under hennes ledarskap har också inneburit att vi har skolats i det som man så populärt kallar för självledarskap. Vi är inte rädda. Vi är snarare oerhört förväntansfulla på vår nya VD.

På sätt och vis är Ingrids nya uppdrag som koncern-VD för Wise Group det bästa som kunde hända Wise Professionals. ”Utanför boxen-tänket” är härmed tryggat och framtiden är fortsatt spännande för oss anställda.

Men då kommer vi till näst fråga: Vem ska våga axla jobbet som VD på Wise Professionals när det inte finns någon box att relatera till längre?  Var hittar man en sådan kandidat egentligen? Antagligen där vi minst anar det.

Sökes: en VD som kan hantera anställda med ett förhållningssätt att det numera inte ens finns något att förhålla sig till. Allt är nämligen möjligt i vår värld här på Wise Professsionals.

Dela

Rekommenderade blogginlägg