Möt Jan Rosing, rekryteringskonsult inom Chefer & Specialister

Jan Rosing har under 20 år jobbat inom rekryteringsbranschen, både för Wise Professionals som uthyrd underkonsult men även inom rekrytering och headhunting på andra bolag. På Wise Professionals har Jan arbetat som anställd sedan hösten 2017, men har känt till företaget sen länge.

När jag ber Jan beskriva sin roll inom ”Chefer och Specialister” får jag ett snabbt leende till svar. Han berättar att hans roll inom affärsområdet är otroligt bred, och innehåller många varierande uppdrag. Jans roll i stora drag består av att rekrytera in nyckelpersoner till kunder.

-Innan vi åtar oss ett uppdrag så gör vi en bedömning av om vi kan attrahera kandidater till rollen. Att sätta sig in i kundens situation och förstå deras ”affär” är väldigt viktigt då man ska attrahera kandidater berättar Jan. Idag är kandidaterna noggranna när de väljer sin nästa arbetsgivare, då har jag stor nytta av min egna erfarenhet av olika chefsroller då jag kan se konsekvenser tydligt av en ”felrekrytering”.

Jan rekryterar roller inom området ”Chefer och Specialister”, som nu fått ett tydligare namn. Han berättar för mig att han alltid tänker att det är viktigt att rekrytera för uppdraget, och inte för titeln. Alla uppdrag idag kräver nästan alltid någon form av anpassning under rekryteringsprocessen, det händer ofta något oväntat. Då vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering är det viktigt att ta reda på vad som är de avgörande kompetenserna och beteenden för att lyckas just i den specifika rollen, berättar Jan. Jag nickar och håller fullständigt med, såklart att det måste vara så!

När jag ber Jan berätta om det absolut bästa med hans arbetsuppgifter säger han att det är precis det han redan beskrivit, det bästa med hans roll är att få grotta ned sig och förstå kunden ur deras perspektiv. Det är dock ingenting man gör över en natt, han menar på att han har en otrolig nytta av sina tjugo år på nacken. Jag skrattar, tänk att Jan jobbat med det här sedan jag var 2 år. Men så blir det nog när man trivs någonstans.

Eftersom jag själv trivs väldigt bra här på Wise Professionals och har en fantastisk bild av alla kollegor, så jag var tvungen att fråga Jan om han har samma uppfattning, vilket han har.

-Det finns en bred och djup kompetens hos mina kollegor och vi är duktiga på att dela med oss av kunskap vilket är en otrolig fördel. Är det någonting jag inte vet är det alltid någon annan som har svaret säger Jan, alla är så otroligt trevliga och duktiga på att hjälpas åt.

Jag ler, hoppas jag också har turen att hamna på ett sådant här glatt företag i framtiden!

Jan, vilka är dina bästa tips till kandidater som är sugna på att jobba inom Chefer och Specialister?

-Mitt absolut bästa tips är att alltid hålla koll på hemsidan och LinkedIn. Alla tjänster annonseras ut, så ett stort tips är att lägga till den i ”favoriter” för att ha som vana att gå in och kika. Samt kolla under fliken ”Chefer och Specialister” för att särskilja de, då det läggs ut många typer av jobb. Det finns inga hemliga uppdrag på Wise Professionals, så håller man koll på hemsidan missar man ingenting. Jag nickar, svårare än så var det alltså inte.

Jans förhoppning med det nya arbetsområdet ”Chefer och Specialister” är att det tydligt framgår att Wise Professionals är rätt partner för att lösa behovet. När man ska välja leverantör och konsult tittar man på vem som har störst odds att attrahera och tillsätta rätt kandidat för uppdraget. Man bör se på rekrytering som en investering och inte en kostnad, det hoppas Jan vara med och påverka. Högt och lågt pris är någonting annat än dyrt och billigt, det handlar om vad som är prisvärt och inte. Jag håller med, Jan har helt rätt i det han säger! Allt handlar om vad som motiverar priset fortsätter Jan, och vad är det egentligen som motiverar priset? Här på Wise Professionals ser vi oss som en premiumleverantör och det berättar vi gärna mer om vid ett personligt möte.

Vilka är de vanligaste rollerna du tillsätter i ditt arbetsområde Chefer och specialister Jan?

-Det är många olika, det är allt ifrån VD:ar och andra tjänster på ledningsgruppsnivå. Andra uppdrag har varit designchef, inköpschefer, strategiska inköpare, logistikchefer och analytiker. Vi jobbar också med seniora rådgivare till omställningsorganisationer. Projektledare inom olika branscher är också en roll som vi rekryterar mycket inom.

Tack snälla Jan för att du ställde upp, ha en fortsatt bra dag!

 

Dela