Skriande kompetensbrist, vem utmanar de svenska cheferna?

Stockholms Handelskammare släppte häromveckan en rapport som pekar på den akuta kompetenskris som råder i vårt land, inte minst i huvudstaden. Om du inte har läst den, gör det. Rapportens analys av läget är alarmerande och förslagen på strukturella åtgärder kan verkligen göra skillnad. Om de genomförs, vill säga. Jag hoppas att berörda beslutsfattare kommer till skott snarast möjligt.

Men i rapporten saknas ett avgörande åtgärdsområde; svenska chefers bristande kunskaper om, och erfarenhet av, all den utrikesfödda kompetens som redan finns i landet. Som antingen sitter på bänken eller har jobb som inte utnyttjar individens fulla potential.

Här är fyra snabba nedslag i ämnet.

Har du någonsin hört Ylva Johansson vända sig direkt till de svenska cheferna i frågan om integration och kompetensbristen, vad de måste lära och göra? Nej, inte jag heller. I det offentliga Sverige riktas ljuset enbart mot de utrikesfödda och strukturella förändringar, alltför sällan mot de som kan påverka i jobbvardagen – de svenska cheferna och medarbetarna. Det är sådana som vi på Wise Professionals och i systerbolagen inom Wise Group som måste utmana och hjälpa dem med öppnare rekrytering i alla dess delar, utbildning och coachning, onboarding och effektiva inkluderingsverktyg… och mycket, mycket mer. Det är upp till bevis nu. Fortsättning följer.

Vill du veta mer om vad vi gör, hör av dig till mig bums på 070-329 22 88 eller magnus.berg@wise.se.

Dela