Teammöte i Libanon

”När jag tackade ja till uppdraget som HR-konsult på Röda Korsets Internationella avdelning förstod jag att det skulle ta mig långt erfarenhetsmässigt. Att det även skulle ta mig långt rent geografiskt, det blev en trevlig överraskning!” – Olivia Jarkiewicz är konsult via Wise Professionals, nu gästar hon vår blogg!

Olivia Jarkiewicz träffade Wise Professionals via ett uppstarsmöte med en av våra Talent Acquisition Specialists – tanken på att få prova på konsultrollen hade fångat hennes intresse. Det dröjde inte länge innan hon tackade ja till sitt första uppdrag som HR-konsult på Röda Korset. Inte visste hon då vart konsultrollen skulle ta henne.

”När jag tackade ja till uppdraget som HR-konsult på Röda Korsets Internationella avdelning förstod jag att det skulle ta mig långt erfarenhetsmässigt. Att det även skulle ta mig långt rent geografiskt, det blev en trevlig överraskning!”

I sin roll arbetar hon med HR-frågor både högt och lågt på Röda Korsets internationella HR-avdelning.

”Jag ansvarar för Röda Korsets personalhantering i Mellanöstern och Nordafrika. Av förklarliga skäl sker majoriteten av våra teammöten online, men en gång i kvartalet träffas vi fysiskt.”

Det dröjde inte länge från det att hon klev på sitt uppdrag som hon fick förfrågan att följa med till ett teammöte i Beirut, Libanon, som skulle äga rum i slutet av juni i år.

”Medverkande var Sofia, Jim och Youssef som alla är baserade i Beirut, Åsa flög in från Palestina, Gloria från Irak, Andrei från Kameroon och så Eric och jag från Stockholm.” skriver Olivia. Vidare berättar hon att det var jättekul att få träffa teammedlemmarna och få ett ansikte och en röst, på så sätt stärkte det relationen. Olivia beskriver mötet som värdefullt och hon fick känslan av att det var uppskattat att hon var på plats fysiskt i Libanon.

”Att jobba i ett flerspråkigt team utplacerat i olika länder är både utmanande och utvecklande. Tack vare dagens teknik kan vi enkelt samarbeta.”

Olivia berättar att rollen som konsult dels känns som en stor möjlighet och att det känns som ett tryggt sätt att testa på olika typer av roller och uppdrag. ”Det är skönt att ha tryggheten i form av en konsultchef”, förklarar hon. Olivia beskriver att rollen som konsult också kan vara ett bra sätt att komma in i arbetslivet. ”Det kan vara svårt att veta vad man tycker om när man är ny i karriären”.

Dela

Rekommenderade blogginlägg