Vi möter Magnus Berg, mångfalds- och inkluderingskonsult på Wise Professionals

Man kollar i personallistan och är nöjd med att man har en Mohammed och någon som är funktionshindrad, så nöjer man sig med det.”

Mångfald, vilket stort och starkt ord det är. Ett ord fyllt med så mycket. Det är brett, kanske lite svårt enligt vissa men så himla viktigt för oss alla. Men varför är något så viktigt och stort så svårt att prata om för vissa?

Jag har fått äran att prata om precis det här med Wise Professionals Mångfalds- och Inkluderingskonsult Magnus Berg. När jag ber Magnus berätta för mig vad hans arbetsroll står för säger han att han även valt att lägga till ”aktivist” i sin titel, just för att han tycker att det måste bli verkstad, inte bara prat. Och jag håller med, något så viktigt som mångfald och inkludering får inte stanna vid endast prat år 2019, vi har kommit längre än så.

Magnus jobbar alltså inom mångfald här på Wise Professionals sedan någon månad tillbaka, men har lång erfarenhet inom ämnet. Han startade sin karriär med nästan 20 år i reklam- och kommunikationsbranschen där han varit VD på några av de lite större byråerna, men det är under de sista fem åren han riktat in sig på mångfald och ägnat sin fulla tid åt integration av utrikesfödda. Magnus berättar för mig att det hela startade med idrotten, där han försökte få in ensamkommande i fotbollen och basketen, samtidigt som han jobbade på migrationsverket i det enda teamet som fokuserade på asylsökande jobberfarenheter och kontakter med företag.

– Under de senaste tre åren har jag utbildat och coachat både asylinvandrare och nästan 1000 svenska chefer i frågor de behöver svar på, fortsätter Magnus. Jag blir helt paff, Magnus har verkligen hunnit med mycket under sina år, jag blir så imponerad!

När jag ber Magnus berätta om sin nya roll här på Wise Professionals säger han att det som sagt är viktigt för honom att det är mer verkstad än snack. Han hör till Wise Professionals, men jobbar redan nu ganska gränslöst mellan alla bolag inom Wise Group.

– Nästan alla bolag i koncernen har hört av sig till mig, och vi har redan börjat kunskapsdela med varandra. Jag har fått träffa deras kunder i olika sammanhang, så det verkar gå lite av sig själv just nu, vilket känns väldig spännande.

Så roligt att alla bolagen drar nytta av Magnus och hans kompetens, det bevisar ju att viljan till att utvecklas inom mångfald finns hos alla här i Wise Group, nu gäller det bara att komma på hur vi ska använda den, och hur vi ska göra det vet Magnus.

– Vi på Wise Professionals måste jobba tillsammans på tre fronter, först måste vi skapa kanaler till främst utrikesfödda då de sitter på en kompetens som jag vet finns där. Sedan har vi mycket att lära oss internt och vi måste se över våra egna processer, tex vilka kravprofiler och mallar vi använder gentemot kund. Och den tredje fronten, som är helt avgörande. Vi måste utbilda och coacha våra kunder då okunskapen och den bristande erfarenheten är jättestor. Redan nu, efter bara någon månad är jag ute, ofta tillsammans med en kollega, och håller workshops och seminarium för kunder. Vi ska också börja skapa erbjudanden om konsultuthyrning utifrån internationell kompetens, nya sourcingmetoder, särskilda onboardingtjänster och mycket annat, berättar Magnus. Wow vilka planer han har!

– Det blir allt fler som pratar om mångfald där ute vilket såklart är bra. Men ibland kan det stanna vid ett CSR-initiativ eller att man kollar i personallistan och är nöjd med att man har en Mohammed och någon som är funktionshindrad. Man måste inse värdet och de olika perspektiven, erfarenheterna och kunskapen, det är där den kvalitetshöjande effekten av mångfald ligger. Och det finns många bra och enkla metoder för att åstadkomma det. Sen finns förstås kommunikativa och marknadsmässiga argument. Det enklaste exemplet är att det finns drygt 400 000 arabisktalande i Sverige, och det är ju en marknad som kan bearbetas på ett mer insiktsfullt sätt. Det finns alltså många fler affärs-och verksamhetskritiska anledningar till att jobba effektivare med mångfald och vettig inkludering berättar Magnus.

Magnus arbetsuppgifter är otroligt breda och viktiga, så jag kände mig tvungen att fråga vad det bästa med dem är?

Jag tycker att det jag gör är sjukt kul, säger Magnus. Det finns otroligt mycket att lära och göra inom det här området. Att få jobba med ungefär samma ämne som tidigare i karriären fast i en ny bransch och i en koncern och ett bolag som Wise Professionals är otroligt spännande. Det är ju en jobbmotor där effekterna är mätbara. Sedan måste jag också ge en eloge till mina nya kollegor, jag har bara varit här en månad och det har gått jättelätt för mig att komma in i gänget. Alla är väldigt proffsiga, intresserade och bjussiga, och det är nog därför de är så bra på det de gör.

Jag lär mig alltid så mycket när jag pratar med Magnus, han är rik på kunskap och det syns på honom att han brinner för det han gör. Jag undrar hur hans framtidsspaningar ser ut, vad strävar Magnus efter med sitt arbete?

– Om vi vidgar perspektivet lite, men fortfarande pratar om utrikesfödd kompetens, är jag både hoppfull och orolig. Jag tror att tiden talar för effektivare inkludering, annars får kompetensbristen förödande effekter för företag och Sverige som land. Fast vi på Wise Professionals ska bidra till att öka takten ännu mer. Samtidigt ökar segregationen och det är väldigt bekymmersamt på många lika sätt, även för jobbfrågan. Därför måste alla i det här landet vakna upp, lära av varandra och inse de sanna effekterna av mer mångfald på de svenska arbetsplatserna. Mer verkstad, mindre prat!

Dessa starka ord tycker jag får avsluta denna intressanta och otroligt viktiga intervjun med Magnus Berg. Stort tack för allt du delar med dig av!

En text av Hanna Lidén, praktikant på Wise Professionals

Dela