HR Advisor till DFDS Seaways AB

Göteborg Rekrytering

Har du bred erfarenhet av HR, gedigen kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt? Då kan rollen som HR Advisor hos oss vara nästa steg för dig.

Sök rollen Senast 6 maj, 2018

DFDS-koncernen är Nordeuropas största integrerade skepps- och logistikföretag där DFDS Seaways driver ett nätverk av 30 linjer med 55 frakt- och passagerarfartyg, medan DFDS Logistics ger fraktlösningar i Europa med trailers, containrar och järnväg. DFDS har mer än 7000 anställda (inkl Associated Companies) i mer än 20 länder i Europa och en omsättning på över 1,8 miljarder euro. Bolaget grundades 1866, har sitt huvudkontor i Köpenhamn och är noterat på NASDAQ OMX Copenhagen.

Har du bred erfarenhet av HR, gedigen kunskap och erfarenhet inom arbetsrätt? Då kan rollen som HR Advisor hos oss vara nästa steg för dig.

Om rollen
I rollen som HR Advisor kommer du att stödja cheferna inom rekrytering, arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, lönebildning och övriga personalfrågor. Du kommer löpande vara med och utveckla och uppdatera samtliga flöden/processer som ingår inom HR. Arbetet sker både på en operativt och strategisk nivå med ett brett HR perspektiv. Dina arbetsuppgifter kommer du att utföra självständigt och i samarbete med HR-teamet som består av sju personer inkl. lön.

Som HR Advisor rapporterar du till HR Manager och är placerad i Göteborg.

Din bakgrund
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning med inriktning på HR eller motsvarande. Du har minst fem års erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på både strategisk och operativ nivå. Då du kommer ha en viktig roll i samarbetet med våra fackliga parter behöver du ha ett par års erfarenhet av att självständigt ha hanterat avtalsfrågor, förhandlingar och facklig samverkan. Vidare har du erfarenhet från både kollektivanställda och tjänstemän. Då koncernspråket är engelska är det ett krav att du kan uttrycka dig väl, både på engelska och svenska, i tal och skrift.

För att bli framgångsrik i denna roll är det viktigt att du är utåtriktad och lyhörd och har lätt för att skapa förtroende. Som person är du noggrann, driven och prestigelös. Du visar en god affärsmässig förståelse och kan leverera med hög kvalitet. Du är van vid ett självständigt arbetssätt och trivs med att vara stöd och bollplank till chefer och medarbetare. God kommunikations- och samarbetsförmåga är avgörande för att lyckas och trivas i rollen.

Vad kan vi erbjuda?
Vi erbjuder en intressant position i ett stabilt och framgångsrikt företag. Du kommer att arbeta i en internationell och dynamisk miljö med många pågående projekt. Du kommer att vara en del av en informell arbetskultur med kompetenta kollegor. För rätt kandidat erbjuder DFDS karriärmöjligheter inom koncernen beroende på din kompetens och intressen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på 0760-00 18 16, under perioden 16/4 – 27/4 är du välkommen att kontakta Helena Levin på 0760-00 18 92.

För att ta reda på om du är den vi söker innehåller vår rekryteringsprocess både personlighetstester och intervjuer. Vi hoppas att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 6 maj 2018.

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Sök rollen Senast 6 maj, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

 1. Ansökan

  Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

 2. Urval

  Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

 3. Intervju

  Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

 4. Anställning

  Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

 5. Uppföljning

  Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Jenny-Ann Löfgren

Jenny-Ann Löfgren

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 6 maj, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-Manager till Bizkit-Havas

Har vi haft någon HR-ansvarig tidigare? Svaret är nej. Behöver vi en? Svaret är ja, för som du vet kommer man som företag till en nivå där man inser att nästa person ombord bör vara en sådan som du. Vi ser framför oss en driven och modig person med några års erfarenhet från att jobba operativt och strategiskt med HR, ett plus är om du har arbetat internationellt då vi är en del av den internationella mediekoncernen Havas.

Stockholm Sista ansökningsdag: 12 maj, 2018

Läs mer & ansök

Nytt

Redovisningsansvarig till Claremont

Trivs du i en ambitiös och inbjudande miljö där du får möjlighet att utnyttja din kunskap inom redovisning samt utvecklas med bolaget? Då kan rollen som Redovisningsansvarig på entreprenörsdrivna Claremont vara din nästa utmaning!

Stockholm Sista ansökningsdag: 15 maj, 2018

Läs mer & ansök