HR Business Partner till MTR Pendeltågen

Stockholm Rekrytering

Vill du arbeta i en miljö med hög och positiv förändringstakt där du kommer att ha en viktig roll och bidra till MTR Pendeltågens fortsatta utvecklingsresa?
MTR Pendeltågen söker nu en erfaren HR Business Partner till HR- och kommunikationsavdelningen. Du ingår i ett team av 10 personer och rapporterar till HR- och kommunikationschef för MTR Pendeltågen.

Sök rollen Senast 26 juni, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Flexibla arbetstider
 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner
 • SL-kort

Ditt uppdrag
Vi söker nu en erfaren HR Business Partner till pendeltågens underhållsbolag Emtrain. Som HR Business Partner är du en del av Emtrains bolagsledning och du är ansvarig för att strategiskt och operationellt driva och utveckla HR-relaterade processer med utgångspunkt i vår affärsverksamhet. Uppdraget handlar om att implementera, leda och följa upp processer i organisationen. Du är ansvarig för att driva HR-frågorna i ledningsgruppen och supportera cheferna. Du rapporterar till HR och Kommunikationschef på MTR Pendeltågen men har en streckad linje till Emtrains VD. Övriga arbetsuppgifter innefattar bland annat rekrytering, förhandling, rehabilitering och arbetsmiljöfrågor där du jobbar tillsammans med övriga HRBP:s på en övergripande nivå men med fokus på ditt verksamhetsområde. En stor del i HR Business Partnerns arbete är att aktivt coacha, utveckla och supportera ledare både i det dagliga arbetet och i den långsiktiga utvecklingen.

Ditt uppdrag i övrigt består bland annat av:

 • Driva HR-frågor i ledningsgrupp och supportera cheferna
 • Driva och utveckla HR-processer
 • Delta i utvecklings- och förbättringsarbete i verksamheten och inom HR
 • Driva och hantera övriga HR-relaterade arbetsuppgifter och projekt

Erbjudande 
Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler i DN-skrapan på Kungsholmen. Som anställd hos MTR Pendeltågen erbjuds du en rad förmåner så som SL-årskort och Ticket Rikskort, båda till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi erbjuda rabatter hos flertalet träningsanläggningar och företag inom friskvård. Du har möjlighet att nyttja två massagetillfällen per år och i övrigt erbjuds förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express, Synoptik, Akademibokhandeln och First Hotels.

Din bakgrund
Vi söker dig med en akademisk examen samt minst fem års erfarenhet från brett kvalificerat HR-arbete inom en större organisation. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva förändringsarbete i ledningsgrupp. Du är van vid ett strukturerat och processorienterat arbetssätt och det är meriterande om du dessutom är insatt i personbedömning och begåvningstester.

För att trivas är du trygg i din roll och du trivs med variationen av operativt och strategiskt arbete. Du är positiv till förändringar och tycker om att utmana chefer i att tänka nytt. Du gillar att agera projektledare, skapa struktur och driva projekt i mål.

Som person är du professionell, prestigelös och har ett stort tålamod. För att trivas i rollen och gruppen har du givetvis lätt för att samarbeta, och är mån om att skapa en bra teamkänsla. Du är utåtriktad och kommunikativ med en förmåga att bygga relationer och skapa förtroende. 

Om MTR
MTR är ett globalt serviceföretag inom spårbunden trafik som med fokus på säkerhet, punktlighet och service erbjuder ett pendeltåg i världsklass. Med oss på MTR gör du skillnad i människors vardag och för samhället omkring oss. Vi utmanar gamla sanningar och hittar nya lösningar för att utveckla oss själva och de samhällen där vi finns. Det har gjort oss till ett av världens ledande tågbolag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. De hjälper oss att skapa säkra resor, nöjda kunder och medarbetare som trivs. Vi är ett stort bolag vilket ger dig ett brett nätverk och möjligheter att utvecklas.

Emtrain AB är ett samägt bolag mellan MTR Pendeltågen AB och Euromaint Rail AB. Emtrains uppdrag är att genomföra ett resurseffektivt underhåll som levererar säkra, hela och rena pendeltåg i tid. Vår verksamhet pågår dygnet runt, alla dagar, året om för att med omsorgsfull service utveckla hållbar pendeltågstrafik i Stockholmsregionen.

Vill du veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objetkiv rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Martin Jerrskog på martin.jerrskog@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt då dessa hanteras löpande.

MTR är en av världens främsta operatörer för järnvägsbunden trafik och har sin bas i Hongkong. I Sverige är vi 4500 kollegor som driver tunnelbanan och pendeltågen i Stockholm och snabbtåget mellan Göteborg och Stockholm. Vårt uppdrag är att underlätta människors vardag och länka samman och utveckla hållbara samhällen. För mer information om MTR besök www.mtrnordic.se.

Sök rollen Senast 26 juni, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

 1. Ansökan

  Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

 2. Urval

  Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

 3. Intervju

  Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

 4. Anställning

  Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

 5. Uppföljning

  Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger MTR Pendeltågen

Rålambsvägen 17, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Martin Jerrskog

Martin Jerrskog

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 26 juni, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Haemophilia Training Lead

Sobi is recruiting for a Haemophilia Training Lead to our head office in Stockholm.

In this position you will be an essential and important resource to ensure all haemophilia staff have the confidence and competence to the required level across haemophilia scientific, medical, patient access and commercial fields to be successful in their respective roles. Experience from working in a similar role in the pharmaceutical/life science or similar industry is beneficial for the role

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 juni, 2018

Läs mer & ansök

Nytt

Assistenter till PwC

Nu söker vi två assistenter till PwC med start efter sommaren. Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll och trivs i att arbeta i en servicefunktion.

Stockholm Sista ansökningsdag: 7 augusti, 2018

Läs mer & ansök

Nytt

Löneadministratör till Nordax Bank

Hos Nordax Bank kännetecknas arbetsklimatet av samarbete, arbetsglädje och engagemang. Här lyssnar man till medarbetarens individuella behov och värnar om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Vill du vara med och bidra till Nordax fortsatta utveckling? Se hit!

Stockholm Sista ansökningsdag: 8 juli, 2018

Läs mer & ansök