Social Media Manager till Hjärnfonden

Stockholm

Hjärnfonden växer och nu söker vi en Social Media Manager som vill ansvara för Hjärnfondens innehåll i sociala kanaler. Du är en nyfiken och engagerad person som vill vara delaktig i den pågående förändring som Hjärnfonden står inför. Här får du möjlighet att jobba med intressanta frågor som är viktiga, på riktigt!

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Flexibla arbetstider
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Lunchförmåner

Har du funderat på ett jobb där du verkligen kan göra stor skillnad för andra? På Hjärnfonden får du möjlighet att rädda liv och bidra till en friskare framtid. Din insats här kan bidra till att fler barn mår bättre, att färre drabbas av stroke och att vi kan bota Alzheimers sjukdom. Visste du att mer än var 3:e svensk någon gång under sin livstid kommer att få en hjärnsjukdom?

Hjärnfonden befinner sig mitt inne i en spännande utvecklingsresa och vår främsta uppgift är att samla in och fördela medel till forskning samt påverka och öka kunskapen om de hot och möjligheter vår hjärna står inför och hur det påverkar oss. Hjärnsjukdomar och funktionsnedsättningar som stroke, Alzheimers sjukdom, epilepsi, MS, Aspergers syndrom, bipolär sjukdom m.fl. kostar idag vårt samhälle över 165 miljarder utöver det enorma mänskliga lidandet.

Om rollen 
Social Media Manager är en ny och viktig roll för Hjärnfonden. Vår utveckling och kommunikation är avgörande för intäkter såväl som vårt arbete för att skapa uppmärksamhet om hjärnan. Du förstår hur sociala medier kan användas för att sprida budskap och skapa engagemang i viktiga frågor och för att skapa en friskare framtid. Du har ett genuint intresse och håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen och trenderna inom sociala medier. Din vardag kommer präglas av eget driv och tillit. Här får du arbeta i en miljö som värdesätter nytänkande, framåtanda, innovation och möjligheter.

Rollen är operativ och tillsammans med övriga i teamet driver du arbetet med kanal- och innehållsstrategi för att engagera och bygga kännedom om Hjärnfonden. Det är du som ansvarar över att planera, skriva och publicera i våra kanaler och följer upp dina aktiviteter för att uppnå bästa resultat för Hjärnfonden. Vi vet att lärande är en central faktor för vår succé och vi strävar ständigt efter att utvecklas, hålla oss relevanta och bli bättre. I rollen ingår det även att stötta och utbilda den övriga organisationen a att skapa en effektiv process kring content marketing och sociala kanaler.

Till din hjälp har du din kommunikationsgrupp som tätt samarbetar med insamlingsteamet. Tjänsten är placerad på vårt kontor i centrala Stockholm och rapporterar till Marknads- och Kommunikationschef.

Vi söker dig som har:

 • Ett brinnande intresse för sociala medier- hur de kan optimeras och utvecklas för att både bygga varumärke och skapa tillväxt.
 • Har en förståelse för givarresan och tänker förflyttning inom faserna attrahera, engagera, konvertera och växa.
 • Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom Medie- och Kommunikationsvetenskap eller inom digital marknadsföring från Hyper Island, Berghs eller liknande.
 • Mycket goda kunskaper i Facebook Business Manager, LinkedIn Campaign Manager och Google Analytics.
 • Van att skriva texter för sociala medier och har kunskap kring hur budskap och innehåll skall anpassas till respektive kanal.
 • Duktig på att förmedla budskap via text, bild och rörligt material och ha en god vana vid att arbeta i system för bildhantering, t.ex. Photoshop och Indesign.
 • Skicklig skribent och meriterande med vetenskaplig bakgrund
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av kravställa mot byrå samt köp av media
 • Vi ser gärna att du kan fota och filma eget material och har erfarenhet från ideell verksamhet

Så här tror vi att du är:

Vi tänker att du är en nyfiken och öppen person som är passionerad i ditt arbete och vill gärna lära dig nytt både personligt och professionellt för att komma med nya förslag och utmana dig själv och kollegor för att bli ännu bättre. Du vill göra skillnad, rädda liv och förbättra livskvalité! Du förstår strategier och prioriteringar inom verksamheten och tillämpar denna kunskap för att uppnå mål. Här är vi ett team och hjälps åt så att vi tillsammans uppnår våra mål och drömmar.

Mer om Hjärnfonden 

Hjärnfonden är en ideell insamlingsstiftelse som utan statligt stöd arbetar för att finansiera och skapa framsteg inom livsviktig forskning kring hela hjärnan, dess skador och funktionsnedsättningar men också för att öka kunskapen om den friska hjärnans utveckling och potential. Vi är en av Sveriges 20 största insamlingsorganisationer och samlar in medel till världsledande och nyskapande forskning och delar sedan ut postdoktorala stipendier och bidrag till den bästa forskningen. Vi jobbar tillsammans för att ta varandra framåt, genom feedback, stöd och hjälp. Här får du tillhöra en av de viktigaste aktörerna som driver svensk hjärnforskning och informationsarbete framåt.

Vad händer nu?  

I denna rekrytering samarbetar Hjärnfonden med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-01-24. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi vill uppmärksamma dig på att vi som arbetar i den här processen kommer vara lite lediga under jul och nyår och processen kommer att återupptas den 3 januari.

Lycka till och välkommen med din ansökan redan idag!

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Här ligger Hjärnfonden

Riddargatan 17A, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Sabina Axelsson

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 januari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Löneadministratör till IP Only!

Är du löneadministratör med några års erfarenhet och redo för nästa utmaning i karriären? Är du lösningsorienterad, självgående och trivs i en föränderlig miljö? Då kan det vara dig vi söker till ett längre uppdrag på IP Only!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 februari, 2019

Läs mer & ansök