UX & Conversion Manager – Nordax Bank

Stockholm Rekrytering

Nordax, en specialistbank och ett alternativ till de mer traditionella bankerna, växer och lägger nu grunden för hela sin digitala marknadsavdelning. Därför behöver de en grym UX & Conversion Manager. Är du redo att anta utmaningen? Du får det fulla ansvaret för den digital användarupplevelsen genom hela kundresan. Du kommer vara en central del av ett tajt digitalt marknadsteam, i en snabbfotad och platt organisation.

Sök rollen Senast 21 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

Nordax Bank har vind i seglen och är inne på en riktigt spännande framtidsresa. Det handlar om att utmana en traditionell bransch, ge alternativ, ligga i framkant och ta lead på en digitalisering som redan är i full gång. Att jobba på Nordax handlar om att öppna upp för möjligheter, skapa val och utgå från ett mer individanpassat synsätt. Att prata direkt, öppet och målgruppsanpassat. Nordax vill ge människor råd att leva, hjälpa till med det vardagliga och uppmuntra dem till att göra genomtänkta val.

Rollen som UX & Conversion Manager
Som UX & Conversion Manager tar du fullt ansvar för alla besökare i Nordax digitala kanaler, med målet att konvertera från besökare via ansökan till utbetalt lån. Utifrån data och insikter skapar du förbättringshypoteser och validerar effekten därav med hjälp av lämplig testmetodik. Du samarbetar med teamets Traffic Acquisition Manager och tar vid där dennes ansvar slutar. Tillsammans med CRM Manager, UX & UI Designer och Nordax Creative Director bygger du kundresan vidare.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter

 • Daglig kontroll och analys av kundresan från besök till utbetalt lån. Du hanterar kundresan utifrån ett dataperspektiv och är en van användare av Google Analytics
 • Utvecklar hypoteser baserat på data och initierar både kvalitativa och kvantitativa tester
 • Utvecklar arbetssätt för kvalitativ användar-research och samarbetar nära med UX & UI Designer
 • Regelbunden rapportering och delning av kunskap i verksamheten
 • Du skapar förståelse för kundresan och relevant data hos ledning och övriga berörda i organisationen
 • Du utmanar, ifrågasätter och driver förbättringar av kundresan
 • Uppsummerat bär denna rolla ansvar för hela arbetsprocessen från datainsamling & analys av användarupplevelse till förbättring därav

Din erfarenhet

 • Relevant utbildning inom datadriven kommunikation, med fördjupning på growth marketing
 • Flera års erfarenhet av att ha arbetat med digitala kundresor och affärsnytta, gärna från flera branscher
 • Förståelse och kunskap för teknik, grundstrukturer, beteendepsykologi och konverteringsoptimering
 • Expert på konverteringsoptimering av digitala gränssnitt med omfattande erfarenhet av Google Analytics
 • Förståelse för beteenden och aktivt arbeta med optimering
 • Gärna erfarenhet från E-Commerce och/eller digital byrå

Vem är du?
För att trivas i rollen ser vi att du är analytisk och prestigelös, en nyfiken team player som trivs i en digital värld med utmanande mål. Du är tar initiativ, är strukturerad, drar upp riktlinjer och har i en känsla för tonalitet. Du vågar stå på dig inom ditt kunskapsområde, är riskbenägen, vågar tänka nytt, utmana och du har ett brinnande intresse för datadriven kommunikation samt att bygga starka varumärken. Du trivs med att ta mycket eget ansvar, planerar utan problem ditt eget arbete men alltid med teamets prestation i fokus. Framförallt trivs du i en snabbfotad organisation som förändras och växer, där du ställs inför nya utmaningar. Du vet hur man får med sig människor och hur man möter kundens behov av information och ökar konvertering i vår marketing funnel.

Mer om Nordax
Nordax är en mänsklig bank med ett klart mänskligt ledarskap och här gäller frihet under ansvar. Nordax bryr sig om oss människor på riktigt, har förståelse för att alla är olika, man får var den man är och det finns en respekt för Work-Life Balance. Ledarskapet är mänskligt, förstående, proffsigt med tro på individen. Det finns ett självledarskap med tillgängliga och coachande ledare. Möjligheten att påverka sin egen roll är stor. Kulturen präglas av samarbete, arbetsglädje och engagemang. Man värnar starkt om jämställdhet, respekt och arbetsmiljö. Idag är Nordax ca 200 medarbetare från Sverige, Norge, Finland och Tyskland som alla sitter samlade på vårt kontor i Stockholms innerstad. Läs mer på www.nordax.se

Vad händer nu?  I denna rekrytering samarbetar Nordax Bank med KIMM. Önskar du mer information eller har frågor om rollen, kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Sabina Axelsson sa@kimm.se eller Cecilia Ericsson De Contreras cec@kimm.se. Vi ser fram mot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-04-21. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Lycka till och välkommen med din ansökan redan idag!

Sök rollen Senast 21 april, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Cecilia Ericsson De Contreras

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 21 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

VD till Telenta AB

Vi söker vår nya ledare som vill fortsätta driva vårt digitaliseringsarbete samt utveckling av molnbaserade tjänster. Läs mer i annonsen och hör gärna av dig!

Göteborg Sista ansökningsdag: 9 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Digital Specialist till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och bli övergripande ansvar över våra sociala medier? Vi söker en Social & Digital Communication som drivs av att realisera strategier och idéer i praktiken och vill vara ansvarig från att planera strategi till att komma i mål med oss på kommunikationsteamet på Veidekke

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Innehållsproducent till Veidekke

Vill du arbeta i en värderingsstyrd organisation och har erfarenhet av taktiskt och operativt kommunikationsarbete? Vi söker en vass skribent och innehållsproducent som vill arbeta med flera delar av kommunikationshantverket hos oss på Veidekke.

Stockholm Sista ansökningsdag: 4 maj, 2019

Läs mer & ansök