Stockholm Rekrytering

Utredare/ledningsstöd med operativt chefsansvar till Nordiska Museet

Vi erbjuder dig en utåtriktad och självständig roll i en verksamhet som präglas av mångfald och jämställdhet. Välkommen till en arbetsplats med tydliga mål och riktlinjer, där medarbetarna erbjuds arbetsglädje och möjlighet till utveckling.

Om Nordiska Museet
Stiftelsen Nordiska museet är i dag Sveriges största kulturhistoriska museum. Samlingarna speglar landets kulturhistoria från 1500-talet till nutid. Utöver den stora museibyggnaden på Djurgården äger stiftelsen flera kulturhistoriska miljöer på skilda håll i landet: Julita gård, Tyresö slott, Svindersvik, Härkeberga kaplansgård samt Wicanderska villan på Djurgården. Stiftelsen svarar för driften och förvaltningen av dessa miljöer med totalt över 400 byggnader och vidsträckta historiska parker och landskap, oftast i samverkan med utomstående intressenter som kommuner, byalag, föreningar och privatpersoner. Stiftelsen Nordiska museets verksamhet är bred och komplex.

Vi erbjuder dig en utåtriktad och självständig roll i en verksamhet som präglas av mångfald och jämställdhet. Välkommen till en arbetsplats med tydliga mål och riktlinjer, där medarbetarna erbjuds arbetsglädje och möjlighet till utveckling.

Din roll
I denna tjänst tar vi ordning och reda till en ny nivå. Vi söker dig som har rätt kompetens och erfarenhet för att kunna agera ett professionellt stöd för Nordiska Museets högsta ledning. Du kommer att arbeta nära tillsammans med staben och i rollen rapporterar du till styresmannen Sanne Houby-Nielsen.

I din roll ansvarar du för att självständigt driva ditt arbete framåt och räds inte att ta dig an nya initiativ och arbetsuppgifter. Som utredare med chefsansvar har du det övergripande ansvaret för samordning av museets utvecklingsprojekt, nämndhandlingar och handlingsplaner samt ge internt stöd till olika avdelningar som berör dessa områden.

Därtill ingår ett chefsansvar för två direktrapporterande medarbetare som arbetar inom supportteamet samt ett delat chefsansvar för de som är direktrapporterande till styresmannen.

Du kommer att se till att processerna fungerar gällande olika verksamhetsomfattande styrdokument och därtill ha kontakt med både interna och externa parter när det krävs. Du har ett nära samarbete med chefer och när information behöver kommuniceras agerar du i vissa sammanhang ”ansiktet utåt” för kollegor eller andra externa kontaktytor.

Vi har en hög förväntan på din kommunikativa förmåga både skriftligt och muntligt. Du är van vid att ta dig an avancerade texter och är själv van vid att skriva och hantera löptexter/dokument.

Exempel på ansvarsområden och arbetsuppgifter som ingår i rollen:

–     Processa, författa samt administrera beslut gällande stiftelsens verksamhetsplan, nämndhandlingar, protokoll, sponsring, stabsledningsbeslut, remisser och förfrågningar från myndigheter eller andra externa parter

–     Följa upp verksamhetsövergripande styrdokument och författa beslutsunderlag för att kontrollera att verksamhetsplanen följs

–     Stötta styresmannen med att administrera inkommande samtal, remisser och förfrågningar från myndigheter

–     Övergripande ansvaret och driva det interna hållbarhetsarbetet

–     Driva mindre interna projekt

–     Delat ledarskap med styresmannen, ansvaret med tyngd på det operativa ledarskapet. Du kommer ansvara för att följa upp deadlines, prioriteringar och skapa tydliga riktlinjer och ramar när det behövs. Styresman är fortfarande ytterst ansvarig för medarbetarna och står för coachning, medarbetarsamtal etc.

–     Aktivt medverka i organisationen vid lansering och kommunikation av fastställda beslut

Din bakgrund
Vi ser gärna att du har en akademisk examen från relevanta områden och mångårig erfarenhet av ovanstående arbetsuppgifter.

Vi anser det högst meriterande om man har arbetat i en liknande roll på en myndighet eller departement då det är fördelaktigt om man har en förståelse för uppdraget som museet har som en kulturarvsinstitution. Vidare är det viktigt att du har arbetat med att stötta eller assistera en högsta ledningsgrupp sedan tidigare.  

Därtill behöver du ha lång erfarenhet av arbeta nära högsta chef/ledning samt framgångsrikt utövat chefskap.

För att axla rollen behöver du vara en skicklig skribent som är van att justera och formulera texter för olika målgrupper och kanaler. Du är utomordentligt noggrann och efter att du har lämnat ifrån dig dokument så kan man känna sig trygg med att materialet är nästintill felfritt. Det är viktigt att du är duktig på att analysera och dra slutsatser för att göra korrekta avvägningar och beslut. Din erfarenhet har gjort dig trygg i din kompetens och du är bekväm med att hantera olika kontaktytor, högt som lågt. Trots att du är en del av museets ledning så är du alltid ödmjuk och prestigelös gentemot din omgivning.

Mer om tjänsten och rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Clara Forsberg, clara.forsberg@thepace.se. Vi planerar att gå igenom urvalet efter julledigheten.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Förmåner

  • Friskvård

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb