Business Controller till Luna AB i Alingsås

Göteborg Rekrytering

Luna har nyligen genomgått fusion, lagerflytt och koncernuppdelning. Branschen står inför fortsatt förändring genom digitalisering och automatisering – en spännande resa för dig som Business Controller.

Sök rollen Senast 7 mars, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förmånsbil
  • Förtroendearbetstid
  • Kollektivavtal
  • Lunchförmåner

Vårt erbjudande
Hos oss på Luna erbjuds du en miljö med en hög förändringstakt, där du får möjlighet att vara med och bidra till bolagets och din egen personliga utveckling. På en global spelplan verkar du som administrativt och affärsmässigt stöd till inköp, kategori, lager och logistik. Kunskap delar du med controller för Luna Sverige och ni rapporterar till CFO på Luna AB.

Rollen som Business Controller
Som Business Controller har du som huvuduppdrag att proaktivt bistå resultatansvariga i bolaget med rapportering, analys och uppföljning av bolagets verksamhet och dess ekonomiska resultat och utveckling, ett viktigt stöd i att identifiera kostnader och avvikelser, ta fram orsak och agera proaktivt med handlings- och åtgärdsplaner. Du kommer driva bolagets budget-, prognos-, och rapporteringsarbete samt bidra till att utveckla verktyg för dessa processer såväl som förbättra vår rapportering och övriga ekonomiprocesser.

Som Business controller till framförallt inköp, lager, logistik och marknad kommer du vara högst delaktig vid uppdatering av prismodeller, fraktsatser och servicegrader men även stöd till CFO i projekt som kan röra allt från ad hoc analyser till affärssystembyten och förvärvsprocesser.

Vem söker vi?
För att du ska ha roligt på jobbet och komma till din fulla rätt behöver vi dig som har erfarenhet av en likvärdig roll som Business Controller. Har du tidigare ansvarat för budgetprocesser, rapportering och uppföljning tror vi att du har lättare för att bilda dig en uppfattning om våra affärsmål, verksamhetsnytta och lönsamhetskrav.

Vi ser det som fundamentalt att du har kunskap om redovisningsgrunderna och erfarenhet av något affärssystem och BI-verktyg. En akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller motsvarande tror vi även underlättar. 

Vid sidan av din dokumenterade erfarenhet sätter vi stort värde på hur du är som person. I vår föränderliga bransch krävs hög energi och starkt eget driv. Det svänger fort vissa dagar och därmed behöver du ha förmågan att möta ad hoc frågor med en positiv attityd. Du har säkert god kännedom om fördelen att kunna prata med bönder på bönders språk i rollen som controller – det värdesätter även vi – och den fördelen kan inte nog poängteras.

Om Luna-koncernen
Luna Group är en heltäckande leverantör av verktyg och förnödenheter för professionellt bruk till industri- och byggsektor med täckning i Norra Europa. Vår affärsidé är att förse våra kunder med verktyg och förnödenheter på ett sätt som bidrar till enkelhet i deras verksamhet och ökar sin lönsamhet. Vi gör det genom att hjälpa våra kunder med lägre kostnader för logistik och administration, vi utbildar och ger support i allt från sälj och produkt till digitalisering. Vi förhandlar priser på över 100 000 produkter med professionella urval bland fler än 500 varumärken. Luna Group har närvaro i 20 länder och en årlig omsättning på ca 1500 MSEK. 2017 firade Luna 100 år som aktör i branschen. Välkommen in till oss för att läsa mer  

Har vi väckt ett intresse?
Vi samarbetar med EQonomy i denna rekrytering och du är varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Alexandra Emilsson (alexandra.emilsson@eqonomy.se) för specifika frågor gällande rollen eller processen.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod och det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. För att säkerställa en objektiv och antidiskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Vi har löpande urval och ser fram emot din ansökan via www.eqonomy.se redan idag.

Sök rollen Senast 7 mars, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Alexandra Emilsson

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 7 mars, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-ansvarig till Mangold Fondkommision

Här är chansen för dig som vill arbeta i en nyckelroll i en organisation där HR är en viktig och central del av bolaget. En roll där HR arbetar tätt tillsammans med VD och är med där de strategiska besluten fattas.

Stockholm Sista ansökningsdag: 9 mars, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Löneadministratör till Röda Korset

Är du en duktig löneadministratör som söker nya utmaningar i en internationell organisation? Är humanitära värderingar viktiga för dig? Då kan du bli en del av världens största mänskliga nätverk när vi nu söker en löneadministratör till Svenska Röda Korset!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 mars, 2019

Läs mer & ansök