Koncernredovisningsekonom till Wise Group

Stockholm

Är du en erfaren redovisningsekonom som arbetat på koncernnivå? Bli då vår nästa kollega och sök denna tjänst!

Sök rollen Senast 7 april, 2019

Om rollen:
Vi på Wise Group är i en expansiv fas och söker nu en kvalificerad koncernredovisningsekonom. Du kommer att tillhöra redovisningsgruppen som består av 17 medarbetare som alla arbetar mot koncernens 12 varumärken, och rapporterar till redovisningschefen. Rollen innebär många kontaktytor med fokus på att alltid ge kvalitet i det arbete som utförs. Din arbetsplats blir mycket centralt i ett av Hötorgsskraporna i Stockholm City.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Koncernredovisningsekonom kommer du vara ansvarig för konsolidering och rapportering av koncernen samt ansvara för koncernrapporteringssystemet Ocra. Utöver detta kommer du hantera huvudboken för moderbolaget och ytterligare ett bolag.

·      Koncern- och bolagsredovisning

·      Självständigt bygga, underhålla och utveckla rapporter i Ocra 

·      Delaktig i den legala publika rapporteringen

·      Delaktig i framtagande av koncernens publika årsredovisning

·      Avstämningar av koncernmellanhavanden

·      Säkerställa att den finansiella rapporteringen sker i enlighet med IFRS

·      Ansvarig för månads-, kvartals- och årsbokslut

·      Kvalitetssäkring av finansiell information från dotterbolagen

·      Administration och analys av intern skatterapportering

Om Dig
För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du är civilekonom eller motsvarande med flera års erfarenhet inom redovisning och/eller revision samt minst 3-5 års erfarenhet från koncernredovisning och IFRS. Systemintresserad med vana av att arbeta i och ansvara för koncernrapporteringssystem. Erfarenhet av Ocra är meriterande, men inget krav, däremot krävs goda kunskaper i Excel.
Språk: Flytande svenska och engelska i tal och skrift.

Som person tror vi att du trivs med tempo och får saker att hända. Du får stor motivation av att arbeta med redovisning/koncernredovisning och rapportering.

Har lätt för att samarbeta, noggrann och lösningsorienterad samt har en förmåga att identifiera förbättringsområden och proaktivt hitta lösningar. Du har ett driv och ett engagemang i ditt arbete och bidrar till en god stämning. Det är viktigt att du trivs i ett tillväxtbolag med föränderlig miljö och expansion.

Varför ska man arbeta här?
Wise Group är ett värderingsstyrt bolag och våra värdeord Passion, Kvalitet och Tillväxt genomsyrar allt vi gör, vilket märks genom att vi håller ett högt tempo, har mycket energi och alltid gör det där lilla extra både för kollegor och kunder. För oss är det viktigt att medarbetaren har en bra balans mellan arbete- och privatliv.

Vi tycker det är viktigt att man mår bra och har kul på jobbet; därför är hållbarhet och hälsa något vi värdesätter högt. Då Wise Group är ett tillväxtbolag finns alltid goda utvecklingsmöjligheter.

Vi har även ett flertal initiativ kopplat till välgörande CSR-arbeten, såsom samarbete med Mentor, Röda Korset och gymnasieskolor för att nämna en del.

Om Wise Group:
Wise Group AB är moderbolag i en koncern som äger, startar och utvecklar specialistbolag inom rekrytering, konsultuthyrning och HR-området. Vi tror att framgångsrika företag byggs av passionerade människor. Det är inte en affärsidé eller en teknisk lösning i sig som ger konkurrenskraft och gör företag framgångsrika utan det är människors engagemang. Människor som får använda hela sin potential och kraft kan förändra världen. Wise Group står för ett modigt och mänskligt arbetsliv. För att läsa mer gå in på wisegroup.se

Hur får vi kontakt?
I den här rekryteringen samarbetar vi med vårt dotterbolag Wise Professionals/EQonomy. Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Ramona Johansson på ramona.johansson@wise.se Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 7 april, 2019

Kontakta mig för mer information

Ramona Johansson

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 7 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-Ansvarig

Hos oss får du möjlighet att ta ansvar för och driva hela HR processen. Vi behöver dig som tycker om att ge service och som trivs i en varierande och händelserik miljö. Här får du möjligheten att jobba brett, både strategiskt och operativt. Du kan inte förvänta dig ett dukat bord. Vi behöver dig för att strukturera och organisera upp det vi inte kan själva. Kom och hjälp oss att etablera en ny värdegrund.

Skåne Sista ansökningsdag: 6 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Strategisk Inköpare av indirekt material och service till Ahlsell

Har du tidigare erfarenhet av arbete inom strategiskt inköp av indirekt material och service, gärna med inriktning mot Supply Chain och vill vara med på vår utvecklingsresa för att bygga en starkare funktion för Indirekt material och Service? Vi söker en strategisk inköpare som med engagemang, erfarenhet och nyfikenhet vill vara med och skapa resultat hos oss. Är det du? Läs mer om rollen och sök in nedan.

Stockholm Sista ansökningsdag: 14 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Executive Assistant/Office Manager

Är du en proaktiv och strukturerad Exekutiv assistent med en hög känsla för service? Skulle du dessutom tycka att det är spännande att jobba i en dynamisk roll inom ett internationellt företag i framkanten av cancerforskning? Sök då rollen till Immunicum redan idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 april, 2019

Läs mer & ansök