Butiksutvecklingschef – Emmaus Stockholm

Stockholm Rekrytering

Butiksutvecklingschef med ansvar för Emmaus Stockholms second hand-butiker. Nu finns en unik möjlighet att bidra till Emmaus Stockholms fortsätta tillväxt. […]

Sök rollen Senast 6 oktober, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Kollektivavtal

Butiksutvecklingschef med ansvar för Emmaus Stockholms second hand-butiker.

Nu finns en unik möjlighet att bidra till Emmaus Stockholms fortsätta tillväxt. Vi öppnar upp fler second hand-butiker för att kunna vara det självklara alternativet till nyproducerat.

Arbetsuppgifter och ansvarsområde

Som Butiksutvecklingschef har du det övergripande taktiska ansvaret för att driva och utveckla existerande butiker såväl som att planera och genomföra nyetableringar som beslutats i enlighet med verksamhetsledaren. Vårt second hand-sortiment består av mode och heminredning, böcker och leksaker. För att lyckas i din roll krävs ett nära samarbete med butikscheferna och produktionschefen.

Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till verksamhetsledaren. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Hägersten, Stockholm.

Du har ett övergripande ansvar för:

 • Säkerställa att butikerna når uppsatta omsättnings- och lönsamhetsmål
 • Budget och prognoser för butikerna
 • Personalansvar för butikschefer och arbetsmiljö
 • Driva och samordna förändringar och utveckling av existerande butiker
 • Identifiera och leda arbetet med nyetableringar

Om oss

Vi behöver en duktig Butiksutvecklingschef som kan driva utvecklingen av våra butiker samtidigt som vi, i takt med att insamlingen ökar, öppnar upp nya butiker.

Det är viktigt att de butiker vi har idag är en integrerad del av verksamheten och inte ses som en enskild enhet. Insamling, prismärkning och marknadsföring är alla områden som har betydelse för butikens framgång.

Vi vill erbjuda ett attraktivt och hållbart alternativ till nyproduktion, vara förstahandsvalet när privatpersoner vill handla second hand och en inspirerande butik som bidrar till ökat återbruk.

Om dig

Vi ser gärna att du har erfarenhet från att leda flera butiker med ansvar för omsättning, budget och prognoser samt har deltagit i eller lett arbete med nyetableringar. Du behöver ha förståelse för att second-hand branschen inte drivs på samma sätt som en butik med nyproducerade varor samt vad det innebär. Ur ett hållbarhetsperspektiv är vi kritiska till hur detaljhandeln och konsumtionen ser ut idag, och vill vara det självklara alternativet.

Du drivs av att skapa långsiktiga och professionella relationer. Du trivs i snabbrörliga, föränderliga miljöer och har ett innovativt och affärsutveckling mindset som innebär att du alltid ser nya möjligheter och gör ditt yttersta för att nå uppsatta mål. 

Som person är du affärsdriven, kreativ och förtroendeingivande. Framför allt är du en strategisk och erfaren ledare. Du är initiativrik och gillar att skapa resultat genom långsiktiga relationer.

Vi söker dig som har:

 • Erfarenhet av budget- och personalansvar
 • Erfarenhet av att öppna nya butiker
 • Erfarenhet från detaljhandeln och/eller second hand-branschen
 • Viktigt med erfarenhet av förändringsledarskap och att skapa strukturer

Ta reda på mer!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Paul Sredojevic på paul.sredojevic@wise.se, 076-000 18 63. Vi kommer att intervjua kandidater löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail.

Om Emmaus Stockholm

Emmaus Stockholm är en ideell organisation som genom insamling och second hand driver informations- och påverkansarbete för fred, mänskliga rättigheter och hållbar utveckling.
Genom att tillvarata och återanvända vårt samhälles överflöd arbetar vi för att jordens resurser ska fördelas mer rättvist. Vårt syfte är att bidra till en hållbar värld genom återanvändning, utvecklingsprojekt och informationsarbete. Vi strävar efter en omställning till cirkulär ekonomi och arbetar aktivt för att öka andelen insamlade varor som återanvänds och återvinns i Sverige.

Emmaus Stockholm har två butiker ett stenkast från Slussen i Stockholm på Peter Myndes backe 8. Butikerna är fyllda med ett handplockat urval av personliga plagg, prylar och kuriosa.

Emmaus Stockholm är en fristående organisation som funnits sedan början på 70-talet. Vi är religiöst och partipolitiskt oberoende. 

Sök rollen Senast 6 oktober, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Paul Sredojevic

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 6 oktober, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-Chef till HSB Malmö

Trivs du i en organisation med stort hjärta och engagemang och i en roll där du verkligen får vara med och påverka? Nu letar vi efter HSB Malmös nya HR-Chef. Det här är rollen för dig som har en bred erfarenhet av ledarskap och HR-arbete, som söker en varierad och utmanande tjänst och som brinner för att skapa goda relationer.

Skåne Sista ansökningsdag: 6 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Copywriter & Lead Communication till RevolutionRace

Vi är ett av Sveriges snabbast växande e-handelsbolag, där vi idag säljer outdoorkläder i 30 länder. Nu söker vi en Copywriter & Lead Communication som tar ägandeskap för vår skriftliga kommunikation och ansvarar för att skapa förstklassigt innehåll till alla våra kanaler. Har du minst tre års erfarenhet av att producera text till digitala plattformar och har ett brinnande intresse för outdooraktiviteter hoppas vi kunna fånga ditt intresse.

Borås Sista ansökningsdag: 9 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Office Manager till Epidemic Sound

Har du erfarenhet av Office Management eller eventplanering och vill vara på en rolig arbetsplats där det händer mycket? Här erbjuds möjligheten att vara en del av en växande och spännande startup-miljö som med stora visioner utmanar musikindustrin!

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Vi söker nu en webbredaktör till ett konsultuppdrag på Dahl!

Till Dahl Sverige AB söker vi en engagerad och drivande webbredaktör. Fokus i rollen kommer vara att se till att Dahls webbplatser hålls levande och uppdaterad med relevant och engagerande content. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals. Uppdraget har omgående start och beräknas pågå i 12 månader med chans till förlängning.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 september, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Lönespecialist till Octapharma

Octapharma är ett svenskt, familjeägt företag och en av världens största aktörer på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Utifrån humanproteiner som utvinns ur humanplasma och humana cellinjer utvecklar och tillverkar vi läkemedel som räddar liv.
Sedan starten 1983 har vi investerat för att förändra människors liv. Vårt fokus ligger alltid på att leva upp till det förtroende läkare och patienter över hela världen givit oss.

Stockholm Sista ansökningsdag: 16 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök