Kommunikatör till Ellevio

Stockholm Rekrytering

Vill du vara med på resan mot framtidens hållbara energisamhälle? Då kan det här vara rollen för dig!

Sök rollen Senast 22 september, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Förtroendearbetstid
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter

Just nu pågår den största omställningen av energisystemet i modern tid. Bilar, bussar och lastbilar som går på el samt en elektrifiering av industrin kräver mer el. Digitaliseringen i alla delar av våra liv, från smart phones till e-hälsa och självkörande fordon kräver pålitlig tillgång till elsystemet – det blir helt enkelt väldigt svårt att vara utan el ens för en liten stund.

Vi på Ellevio är som ett av Sveriges största elnätsföretag navet i den omställning som nu sker.
Det är vi som bygger framtidens smarta elnät som ska möjliggöra ett fossilfritt, elektrifierat och digitaliserat samhälle.

Varje år satsar vi miljarder på att framtidssäkra Sveriges elinfrastruktur. Det är stora projekt som berör många intressenter. För att kommunicera dessa projekt på bästa sätt söker vi nu en kommunikatör som brinner för samhälls- och kundkommunikation. I rollen kommer du förutom att arbeta nära kollegorna i Ellevios kommunikationsteam ha ett tätt samarbete med verksamhetens projektledare, våra entreprenörer och externa leverantörer såsom PR/kommunikationsbyrå. Tjänsten är placerad i fina lokaler på huvudkontoret på Vallhallavägen i Stockholm och är initialt en projektanställning på heltid till och med januari 2021, med goda möjligheter till fortsättning.

I den här rollen kommer du att:

 • Ta fram kommunikationsplaner för projekten, utifrån Ellevios övergripande kommunikations- och varumärkesstrategi
 • Implementera kommunikationsplanen med fokus på marknads-/ och kundkommunikation – ta fram byggskyltar, kundbrev, uppdatera webb, planera lokala events, samt ta fram intern information om projekten
 • Koordinera med ansvarig för redaktion och media kring PR-aktiviteter
 • Ansvara för proaktivitet i sociala medier kopplat till projektets kommunikation inklusive bevakning
 • Löpande säkerställa att kommunikationsarbetet går hand i hand med Ellevios övriga kommunikation, marknadskommunikation och varumärkesarbete.
 • Säkerställa att kommunikationsarbetet leder till ett framgångsrikt projekt
 • Löpande rapportera progress och status i förhållande till lagd plan och följa upp kommunikationsarbetet i form av undersökningar
 • Skriva texter, frågor & svar och anpassa budskap för olika kanaler
 • Vara ett kommunikativt stöd till projektledarna
 • Ansvara för vår digitala plattform för brev-, skylt- och annonsmallar

Vad skulle du kunna ha för bakgrund för att trivas hos oss?
Vi tror att du har en universitetsutbildning eller liknande inom marknadsföring, medie- och kommunikation eller journalistik och har arbetat 3-5 år med olika områden inom kommunikation. Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med projektledning inom marknadskommunikation, samt van att agera beställare mot byråer eller andra externa kontakter. Att själv skriva och skapa effektiv kommunikation och ibland förklara komplexa frågor på ett enkelt sätt som når fram internt och externt är något du behärskar väl.  

Erfarenhet från arbete inom infrastruktur eller offentlig sektor är en fördel men inget krav. Du är flytande i svenska, van vid att arbeta även på engelska, är en van projektledare och har haft budgetansvar. Kunskaper i Photoshop, InDesign eller motsvarande program är meriterande.

Vem är du?
För att lyckas i rollen är du en kreativ kommunikatör med ett öga för detaljer, du är målmedveten, trivs med att arbeta brett inom kommunikationsområdet och gillar att arbeta operativt. Du är van att leda dig själv och ser även själv behov som finns och agerar, samt tar tag i det som kan förbättras och löser problem. Du är inlyssnande och samtidigt tydlig i din kommunikation och med ditt relationsskapade sätt får du med dig personer. En flexibel teamspelare som står med båda fötterna på jorden.

Mer om Ellevio
Ellevio är ett av Sveriges största elnätsföretag. Genom långsiktiga satsningar och nya innovativa lösningar möjliggör vi energiomställningen och att Sveriges klimatmål kan uppnås. Med en pålitlig och stabil eldistribution skapar vi förutsättningar för att lamporna i hemmen lyser, att kylskåp och rulltrappor fungerar och att företag kan producera sina varor – 365 dagar om året, dygnet runt. Vi förbättrar därigenom livskvaliteten för nära en miljon kunder och för samhället i stort. Vi har drygt 500 anställda och sysselsätter cirka 3000 personer varje år genom våra elnätsprojekt. Namnet Ellevio är inget riktigt ord, den främsta betydelsen är ”el och leverans” men också ”vi lever med el”. Vi vill att namnet och hela vårt varumärke och visuella identitet ska uppfattas som varmt, positivt, närvarande och pålitligt.

Intresserad?
I denna rekrytering samarbetar Ellevio med KIMM. Önskar du med information eller har frågor om rollen, kontakta gärna Talent Acqusition Specialist Jessica Andersson ja@kimm.se eller ansvarig rekryteringskonsult Malin Clavering mc@kimm.se. Vi ser fram emot din ansökan med CV och ett personligt brev via www.kimm.se senast 2019-09-22. Vi tar inte emot ansökningar via mail pga GDPR. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum.

Skicka in din ansökan idag!  

Sök rollen Senast 22 september, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Ellevio

Valhallavägen 203, Stockholm

Kontakta mig för mer information

Malin Clavering

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 22 september, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-Chef till HSB Malmö

Trivs du i en organisation med stort hjärta och engagemang och i en roll där du verkligen får vara med och påverka? Nu letar vi efter HSB Malmös nya HR-Chef. Det här är rollen för dig som har en bred erfarenhet av ledarskap och HR-arbete, som söker en varierad och utmanande tjänst och som brinner för att skapa goda relationer.

Skåne Sista ansökningsdag: 6 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Copywriter & Lead Communication till RevolutionRace

Vi är ett av Sveriges snabbast växande e-handelsbolag, där vi idag säljer outdoorkläder i 30 länder. Nu söker vi en Copywriter & Lead Communication som tar ägandeskap för vår skriftliga kommunikation och ansvarar för att skapa förstklassigt innehåll till alla våra kanaler. Har du minst tre års erfarenhet av att producera text till digitala plattformar och har ett brinnande intresse för outdooraktiviteter hoppas vi kunna fånga ditt intresse.

Borås Sista ansökningsdag: 9 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Office Manager till Epidemic Sound

Har du erfarenhet av Office Management eller eventplanering och vill vara på en rolig arbetsplats där det händer mycket? Här erbjuds möjligheten att vara en del av en växande och spännande startup-miljö som med stora visioner utmanar musikindustrin!

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Vi söker nu en webbredaktör till ett konsultuppdrag på Dahl!

Till Dahl Sverige AB söker vi en engagerad och drivande webbredaktör. Fokus i rollen kommer vara att se till att Dahls webbplatser hålls levande och uppdaterad med relevant och engagerande content. Det här är ett konsultuppdrag via KIMM & Wise Professionals. Uppdraget har omgående start och beräknas pågå i 12 månader med chans till förlängning.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 september, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Lönespecialist till Octapharma

Octapharma är ett svenskt, familjeägt företag och en av världens största aktörer på den internationella marknaden för proteinbaserade läkemedel. Utifrån humanproteiner som utvinns ur humanplasma och humana cellinjer utvecklar och tillverkar vi läkemedel som räddar liv.
Sedan starten 1983 har vi investerat för att förändra människors liv. Vårt fokus ligger alltid på att leva upp till det förtroende läkare och patienter över hela världen givit oss.

Stockholm Sista ansökningsdag: 16 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök