Lönespecialist till KPMG:s interna löneavdelning

Stockholm Heltid Rekrytering

Är du kunnig och erfaren inom lön, gillar att arbeta självständig men vill vara del av ett härligt team? Vi söker nu en självgående lönespecialist till vår HR avdelning som vill arbeta i en utvecklande och varierande roll.

Sök rollen Senast 20 september, 2018

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Flexibla arbetstider
 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Privat sjukförsäkring
 • Sommartid
 • Tjänstepension

Detta är en direktrekrytering där processen sköts av Wise Professionals, men du blir anställd hos KPMG. Du kommer att arbeta på deras interna löneavdelning med placering i deras i moderna lokaler i Solna. Här kommer du till ett professionellt företag där förväntningar är höga men också en stimulerande och utvecklande miljö.

Rollen och huvudsakliga arbetsuppgifter

Som lönespecialist tillhör du ett löneteam bestående av tre personer som tillsammans hanterar lönerna för ca 1 700 medarbetare på KPMG. Du kommer självständigt att hantera hela löneprocessen för ca 600 löner i systemet Aditro. Arbetet är brett och innebär en daglig kontakt med våra internkunder, medarbetare och chefer, men du har även externa kontaktytor såsom t ex Collectum, Försäkringskassan och Skatteverket. Du rapporterar till ansvarig för Compensation & Benefits i Sverige. Exempel på arbetsuppgifter som förekommer i rollen:

 • Samtliga moment som ingår i den månatliga löneberedningen, löneadministration med fokus på digitalisering
 • Stötta verksamheten i en first-line support med avtals-, förmåns- och ersättningsfrågor
 • Pensionsadministration via Coins/FGirot
 • Hantera skattedeklaration
 • Bokningar och avstämningar av lönerelaterade konton

Din bakgrund

Vi ser att du som söker har en yrkesutbildning inom lön och cirka fem års erfarenhet av självständigt lönearbete. Meriterande om du även har erfarenhet av ekonomirelaterade uppgifter samt om du varit delaktig i utveckling av digitala arbetssätt inom löneadministrationen samt har erfarenhet av arbete i systemet Aditro L.

Rollen är främst en intern supportfunktion, med hög servicenivå och noggrannhet, bitvis är arbetet mycket intensivt, det är därför viktigt att du har förmåga att prioritera mellan dina arbetsuppgifter utan att göra avkall på noggrannhet och angivna deadlines. Du talar och skriver flytande svenska och engelska. Vidare tror vi att du är bra på att samarbeta och gärna hjälper dina kollegor.

Erbjudande

Vi erbjuder dig ett omväxlande och ansvarsfullt arbete i en stimulerande arbetsmiljö på vårt kontor i Solna (alt Centrala Stockholm). Som medarbetare hos oss utvecklas du ständigt och har ett nära samarbete med kollegor inom hela företaget. Du tillhör och kommer att arbeta nära HR-avdelningen som idag består av ett 20-tal kollegor. Du kommer även få en personlig karriärcoach (Performance Manager) som tillsammans med dig kommer att planera din karriär och utveckling. Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar provanställning.

Om KPMG

KPMG jobbar för att göra skillnad och förbättra framtiden för våra kunder. Vi drivs av att förmedla affärsmässiga insikter och erbjuder branschspecifika och kvalificerade tjänster inom revision, skatt, rådgivning och redovisning. Genom vårt globala nätverk är vi ett av världens ledande kunskapsföretag. Allt vi gör handlar om att bygga förtroende och bidra i förändring. Hos oss kan du räkna med att göra skillnad.

KPMG har sitt kontor i Solna med närhet till kommunikationer såsom buss, pendel, tunnelbana och tvärbana samt Mall of Scandinavia. Vi har nyligen flyttat in i nya fräscha lokaler som är modernt inredda. Kontoret är aktivitetsbaserat och alla på företaget har ett digitalt arbetssätt.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Rose på karin.rose@wise.se eller 072-303 59 24. Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2018-08-23 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Vi vill uppmärksamma dig om att vi som arbetar i den här processen kommer vara lite lediga under de kommande semesterveckorna. Därför kommer återkopplingen att dröja längre än vanligt. Vi kommer att intervjua kandidater under veckorna 34–36. 

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 20 september, 2018

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Karin Rose

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 20 september, 2018

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Child Rights and Business Officer hos UNICEF Sverige

Vill du tillsammans med oss påverka Sveriges största företag att säkra barnrättsfrågan? Har du kunskap om hållbarhet, mänskliga rättigheter och har jobbat med företags sociala ansvar? Då vill vi gärna att du söker tjänsten som Child Rights and Business Officer hos UNICEF Sverige.

Stockholm Sista ansökningsdag: 18 oktober, 2018

Läs mer & ansök

Nytt

Group Financial Controller till SWEDOL

Vill du vara med på Swedols tillväxtresa och ta koncernen till nästa nivå?
Har du drivet och viljan att utvecklas inom koncernredovisning? Som Group Financial Controller på Swedol får du vara med ”där det händer” och arbeta med kompetenta och engagerade kollegor i en dynamisk verksamhet!

Stockholm Sista ansökningsdag: 17 oktober, 2018

Läs mer & ansök