Chef för redovisning och anläggningar

Stockholm Rekrytering

Nobina söker en chef för redovisning och anläggningar. Var med oss i vår mission att verka för ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader!

Sök rollen Senast 29 juni, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Nobina Service Center Ekonomi (SCE) är en koncerngemensam funktion med uppdraget att erbjuda en effektiv ekonomiadministration av högsta kvalitet. Vi har påbörjat robotisering av valda processer inom avdelningen. Detta arbete kommer att fortsätta att utvecklas och implementeras inom redovisning och anläggningar under 2020. Ambitionen är att vara ett servicecenter i toppklass, med fokus på utveckling av både medarbetare och processer!

I rollen som Chef Redovisning och Anläggningar får du möjlighet att bidra till och uppnå detta tillsammans med motiverade och engagerade medarbetare i en verksamhet som genomsyras av Nobinas värderingar: Vi respekterar varandra, Vi bryr oss, Vi är goda ledare. Du rapporterar till Chef Service Center Ekonomi och är placerad på Nobinas huvudkontor i Solna.

Rollen
Medarbetarna i teamet hanterar redovisning och anläggningar. Man arbetar mot tydliga mål, på individ- och gruppnivå och med både kort- och långsiktigt fokus. Du kommer att ha en viktig roll i att förmedla ett ledarskap som bygger på tillit, öppenhet och mod, att skapa delaktighet och bidra med positiv energi.
Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:

  • Daglig arbetsledning av gruppen och planering av uppgifter
  • Säkerställa gruppens kompetens och skapa förutsättningar för utveckling
  • Driva förbättring och effektivisering av processer och arbetsuppgifter
  • Kvalitetssäkra leveransen till våra kunder
  • Skapa förutsättningar för ett gott samarbete med kunder och övriga funktioner inom Nobina

Personliga egenskaper och bakgrund
För denna roll söker vi en ledare med förmåga att skapa engagemang och ge bra förutsättningar för ett starkt team. Du leder med ödmjukhet och empati, men är orädd att fatta beslut som krävs i en chefsroll. Vidare kan du anpassa din kommunikation efter den du talar med och du inser vikten av att kunna lyssna och ge specifik och konstruktiv feedback. Det är viktigt att du har ett driv och en målmedvetenhet och att du jobbar strukturerat, uthålligt och lösningsorienterat.

Du är civilekonom eller har en annan likvärdig utbildning, samt flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har tidigare erfarenhet av att leda och utveckla medarbetare i en chefsroll. Har du erfarenhet från en likvärdig roll i ett Shared Service Center är detta meriterande.

Tjänsten förutsätter att du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift samt behärskar Officepaketet mycket väl, Excel i synnerhet. Har du tidigare arbetat i vårt ekonomisystem UBW (Agresso) är det till din fördel. Meriterande är även kunskap i andra nordiska språk utöver svenska.

Vårt erbjudande
Nobina är ett värderingsdrivet företag och hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter. Vi välkomnar olikheter och tror på att mångfald berikar personer, grupper och oss som företag. 

Om NobinaNobina är Nordens största och mest erfarna operatör inom kollektivtrafik. Vi ser till att över en miljon människor dagligen kommer till sitt jobb, sin skola eller andra aktiviteter genom att leverera kontrakterad kollektivtrafik på uppdrag av samhället. Koncernen omsätter närmare 10 miljarder SEK och har drygt 11 000 medarbetare med verksamhet i fyra länder. Nobina är branschledare i termer av lönsamhet, utveckling samt initiativ för en sundare bransch. Exempel på detta är att vi genom samarbeten utvecklat och nu kör världens första linje trafikerad med enbart självkörande bussar.
Vi arbetar också aktivt för minskad miljöpåverkan och ökad resandekomfort genom att öka andelen eldrivna bussar. Nobinas framgångar bidrar till ett bättre samhälle i form av ökad rörlighet, minskad miljöbelastning och lägre samhällskostnader. Sedan juni 2015 är Nobina AB noterat på NASDAQ OMX. Mer information återfinns på
www.nobina.com

Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Nobina med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Catherine Laurin, catherine.laurin@wise.se eller Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se.

Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter i enlighet med GDPR (läs mer här), Samtliga ansökningar hänvisas till ansökningsformuläret.

Sök rollen Senast 29 juni, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Nobina Europe AB

Armégatan 38, stockholm

Kontakta mig för mer information

Sofie Forsman

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 29 juni, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

HR Generalist till Blomsterfonden

Söker du nya utmaningar som HR Generalist i en organisation som arbetar för ett gott syfte? Blomsterfonden söker nu dig som har erfarenhet och vill utveckla vår framtida verksamhet.

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 juli, 2019

Läs mer & ansök

Head of Retail to Cheil

Cheil is currently undergoing an exciting period of growth and is therefore on the hunt for a new Head of Retail. This is a great opportunity to work in a fast-paced, international environment where collaboration and a team-player mindset is key.

Stockholm Sista ansökningsdag: 30 juni, 2019

Läs mer & ansök