Business Controller till Logistic Contractor

Göteborg Rekrytering

Är du en Business Controller som trivs med högt tempo och vill jobba i ett entreprenörsdrivet företag? Vi söker dig som gillar utmaningar, har rätt mindset och vilja för att gemensamt lyfta Logistic Contractor till nästa nivå.

Sök rollen Senast 31 maj, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Vi på Logistic Contractor, eller LC som vi kort och gott kallar oss själva, är specialiserade på att utveckla och bygga logistikanläggningar, utformade för effektiv och rationell hantering av stora mängder gods. Det är det enda vi ägnar oss åt. Hos oss finns därför den spetskunskap som krävs för att möta varje enskild kunds unika behov av logistiklösningar. Vi vet vad som krävs för att en logistikanläggning ska fungera – från det geografiska läget ner till detaljer kring utformningen av såväl den invändiga som den utvändiga miljön. 

Logistic Contractor är verksamt över hela Sverige och har dessutom dotterbolag i Norge och Danmark. Vi ingår i 
Wästbygg Gruppen AB​. ​

LC:s huvudkontor ligger i Göteborg vilket är ett strategiskt läge för att arbeta med projekt i hela Norden. 

Ditt ansvar
Organisationen är inne i en tillväxtfas med många spännande utmaningar för såväl företaget som medarbetarna. I rollen som Controller kommer du att arbeta tätt tillsammans med CFO och stötta i diverse ekonomirelaterade frågor, främst vad gäller ekonomi- och verksamhetsstyrning. Rollen innebär mycket kontakt med personer i olika delar av organisationen, så det är viktigt att du har lätt för att ta kontakt med människor och att du trivs med att kommunicera både muntligt och skriftligt. 

Du kommer göra kostnadsuppföljningar, rapporter och analyser, både regelbundna och ad hoc.

I denna roll har du många interaktioner med övriga i organisationen och det är viktigt att du kan förklara resultat och interna processer både för ekonomer och icke ekonomer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·        Stöd till verksamheten i uppföljnings-, budget- och prognosarbetet

·        Utveckling och uppföljning av nyckeltal

·        Riskanalyser

·        Kostnads- och lönsamhetsanalyser

·        Delaktig i koncernövergripande projekt och affärsområdesprojekt

·        Bidra till fortsatt utveckling av verktyg, rutiner och processer

Du rapporterar i rollen som Business Controller till CFO och har din huvudsakliga arbetsplats på bolagets kontor i Göteborg.

Din profil
Som person är du affärs- och resultatdriven med en god förståelse för affärer. Du är ambitiös, nyfiken, lösningsorienterad och flexibel. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl strategiskt som mer detaljorienterat samt att du har en god analytisk förmåga. För att trivas bra i vår organisation är det viktigt att du är en lagspelare som trivs i samarbete med andra, att du är en god kommunikatör och har lätt att vinna förtroende.

Vi är ett entreprenörsdrivet företag varför du måste vara kreativ, nyfiken, nytänkande och gilla utmaningar. För att trivas i vår ibland hektiska miljö är det viktigt att du är prestigelös och kan jobba bra även under hektiska perioder.

Dina kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst 5 års erfarenhet av att arbeta som controller, med fördel på ett mindre till medelstort företag inom bygg- eller fastighetsbranschen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och i skrift. Din kunskapsnivå inom Excel är avancerad och du är bekväm att arbeta inom olika system.

Har du erfarenhet av projektredovisning av större och längre projekt, från entreprenad – eller bygg och anläggningsverksamhet ser vi det som mycket meriterande. Eftersom vi jobbar med successiv vinstavräkning är det mycket positivt om du har erfarenhet från det.

Vill du veta mer om tjänsten?
I denna rekrytering samarbetar vi med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Ann Löfgren på jenny-ann.lofgren@wise.se. Du är varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2019-05-31. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 31 maj, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Jenny-Ann Löfgren

Jenny-Ann Löfgren

Senior rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 31 maj, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Löneekonom till HR-Services hos NCC!

Vill du arbeta i en rolig och riktigt viktig roll som säkerställer rätt löneredovisning? Vill du dessutom tillhöra ett härligt team och få chansen att arbeta på NCC? Sök rollen som Löneekonom idag!

Stockholm Sista ansökningsdag: 11 juni, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Löneadministratör till IP Only!

Är du löneadministratör med några års erfarenhet och redo för nästa utmaning i karriären? Är du lösningsorienterad, självgående och trivs i en föränderlig miljö? Då kan det vara dig vi söker till ett längre uppdrag på IP Only!

Stockholm Sista ansökningsdag: 10 juni, 2019

Läs mer & ansök