Senior redovisningsekonom med erfarenhet av skatt till Fortum

Stockholm Rekrytering

Har du erfarenhet av kvalificerad redovisning och skatt? Eller vill du utvecklas i din specialistroll och lära dig mer? Vi vill satsa på dig som söker en långsiktig arbetsgivare och som har ett stort intresse för skattefrågor och vill jobba specialiserat med detta hos oss. Fortum arbetar utifrån framtidens rena energiförsörjning. Hos oss blir du en del av ett stabilt bolag med bra förmåner och med fokus på livsbalans. Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 30 augusti, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Föräldralön
 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Till Fortum söker vi en processorienterad senior redovisningsekonom inom skatt som vill utveckla och fördjupa sitt intresse inom inkomstskatt. I din roll blir du en del av vår Financial Services där du är Accounting- och Tax teamens stöd gällande skatteregler, skatteberäkningar och kvalitetssäkring av bokningar gällande skatt. Du verkar med många kontaktytor inom vår organisation och med stor möjlighet att kunna driva och påverka utveckling inom ditt område.

Din roll

Hos oss tituleras din roll Tax Specialist och du fungerar som länken mellan vår redovisning och våra juridiska skatteexperter. Du hjälper dina redovisningskollegor med planering, koordinering och rådgivning inom området inkomstskatt. Du kommer arbeta i våra moderna system och i din roll rapporterar du till Teamlead för Accounting and Tax. Din placering blir i våra fina lokaler på Gärdet. Under 2020 kommer vi att flytta till helt nybyggda lokaler nära Solna pendeltågsstation.

Ansvarsområden i rollen:

 • Hantera, koordinera och stödja verksamheten i frågor rörande inkomstskatt och skatteberäkningar (uppskjuten skatt)
 • Tillsätta och driva utredningar i projektform rörande inkomstskattefrågor
 • Bolagsansvar för inkomstskatt i Fortum Sverige AB
 • Kvartals- och årsbokslut samt rapportering
 • Löpande övervaka nya skatteregler och utbilda inom Financial Services gällande detta
 • Delta i och driva förbättrings- och utvecklingsarbete med fokus på digitalisering inom arbetsgrupperna
 • Agera stöd i rapporteringsverktyget HFM (Hyperion)
 • Rådgivning rörande uppskjuten skatt vid omstruktureringar, uppköp, försäljningar och fusioner

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som Tax Specialist har du en akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning samt har flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning enligt K3-regelverket. Du har ett stort intresse för skattefrågor och har en förståelse för hur inkomstskatt, aktuell- och uppskjuten skatt fungerar. Du behärskar Officepaketet väl, och Excel i synnerhet. Har du tidigare erfarenhet av ett processinriktat arbetssätt eller av stora bolag ser vi detta som ett plus. Det är också meriterande med erfarenhet och ett intresse för momsfrågor. Då vi verkar i en nordisk kontext behöver du känna dig bekväm med att tala och skriva såväl på svenska som engelska.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad individ. Du har förmågan att ta initiativ inom ditt arbete och har ett stort intresse för att hålla dig ajour med regler och nyheter inom ditt område. Du är trygg som person och trivs med att jobba i en förändring miljö. För oss är det viktigt att du i din planering har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som kan anpassa din kommunikation efter den du talar med och som uppskattar att samverka med andra samt dela med dig av din information och expertis för att nå önskade resultat. Vi uppskattar en kollega som vill bidra till vår organisation och till ett gott och balanserat arbetsklimat. Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Fortum
Fortum är ett ledande energibolag som utvecklar och erbjuder våra kunder lösningar inom el, värme, kyla, återvinning och avfallshantering. Fortum tillhandahåller också tjänster för andra företag i energibranschen. Fortum omsätter ca 4,5 mdr Euro och har ca 9000 medarbetare. Läs gärna mer på www.fortum.se

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Fortum med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Sofie Forsman på sofie.forsman@wise.se eller Catherine Laurin på catherine.laurin@wise.se. Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 30 augusti, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Sofie Forsman

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 30 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Projektcontroller

Till ekonomiavdelningen söker Barnfonden en erfaren controller som i tätt samarbete med kollegor på programavdelningen i Sverige och utland ska verka för finansiell kvalitet genom hela projektcykeln. Det är en roll med flera kontaktytor i en internationell miljö där du får ta stort eget ansvar samtidigt som du jobbar i ett team tillsammans med nära kollegor. Arbetet innebär att sammanställa och kvalitetsgranska projektbudgetar för ansökningar till bidragsgivare och finansiärer, att arbeta med finansiell uppföljning och rapportering av projekten, samt ansvara för att projektrevisioner görs i enlighet med givaravtal. Du förväntas bidra till att vidareutveckla rutiner för budgetering, finansiell uppföljning, avstämning av balanskonton, redovisning av ekonomiska utfall samt tillsammans med Ekonomichefen bygga upp rutiner för intern styrning och ekonomisk uppföljning i fält.

Skåne Sista ansökningsdag: 7 september, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Marknadsansvarig, Nokian Däck AB

Du har bred marknadskompetens och letar efter en marknadsroll där du får arbeta klart operativt, med utrymme för kreativitet, i alla kanaler, i en organisation med säljdriv och högt i tak. Som Marknadsansvarig hos oss ges du möjligheter att vara del av ett vårt svenska team med tydlig nordisk förankring där du både kan påverka, driva, koordinera och utföra marknadsaktiviteter.

Sista ansökningsdag: 8 september, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök