Business Controller till Jetpak

Stockholm

Till Jetpak söker vi dig som vill arbeta i en nyckelfunktion som Business Controller, en bred och spännande roll!

Sök rollen Senast 21 augusti, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Om företagetJetpak Top Holding AB är det enkla och snabbaste alternativet för prioriterade leveranser dörr till dörr. Vi erbjuder lösningar för både spontana transportbehov och skräddarsydd logistik. Jetpak verkar primärt inom ”courier, express, and parcel” marknaden (s.k. CEP marknaden), och bolagets verksamhet delas huvudsakligen upp i ett Express Ad-hoc – och Express Systemized segment. Jetpak finns representerat på fler än 170 orter runt om i Norden och Europa.
Jetpak har ett unikt och flexibelt kunderbjudande baserat på tillgången till uppemot 4000 flygavgångar dagligen och ett omfattande distributionsnätverk med cirka 700 budbilar. Detta är något som möjliggör att för marknaden kunna leverera den snabbaste och mest omfattande sammadagstjänsten i segmentet 0-12 timmar. Detta kan kompletteras ytterligare med en unik skräddarsydd nästadagstjänst för systemsatta transporter.

Vid årsskiftet flyttar Jetpak sitt huvudkontor till nybyggda Office One på Stockholm Arlanda Airport.

Om tjänsten
Som Business Controller bidrar du proaktivt i arbetet med verksamhetsstyrning, budget, prognos, rapportering och uppföljning. Du arbetar nära linjechefer med att sätta planer och strategi framåt, och göra kontinuerliga uppföljningar och analyser. Du är den som kvalitetssäkrar och gör rimlighetsbedömningar av finansiell data från organisationen. Du ingår i ett team på 4 personer och rapporterar direkt till CFO.

Som Business Controller på Jetpak förväntas du ta stort eget ansvar och på egen hand driva processerna framåt. Du är en resurs till de olika linjecheferna och arbetar tillsammans i budgetarbete och bokslutsprocesser. Vidare kommer du även arbeta med följande arbetsuppgifter:

 • Arbeta med den löpande affärsplaneringen samt driva budget- och prognosarbete
 • Ansvara för rapportering till styrelse och investerarna
 • Identifiera och bidra till ökat fokus på effektiviseringar och lönsamhet
 • Utveckla uppföljningsmetodiken av budget, forecast och avvikelseanalys
 • Utbilda verksamheten i ekonomiska processer
 • Ta fram och utveckla KPI:er tillsammans med linjechefer och CFO
 • Presentationer och beslutsunderlag till ledningsmöten.
 • Granska och kvalitetsäkra business cases
 • Driva och medverka i ad-hoc projekt inom ekonomi och finans

Vem är du?
Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande eftergymnasial utbildning. Du har flera års dokumenterad erfarenhet av analys och controllingarbete och har en god förståelse för detta. Du är systemintresserad samt har förmågan att identifiera förbättringsområden inom processer och rutiner samt initiera och driva förändring inom detta. Du är van vid, och föredrar att arbeta i en föränderlig vardag. Du har mycket goda kunskaper i Officepaketet, i synnerhet Excel samt Powerpoint och du uttrycker dig väl på såväl svenska som engelska i tal och skrift. Har du erfarenhet från logistikbranschen så det meriterande.

Personliga egenskaper
För att lyckas i din roll och trivas på Jetpak har du en stark egen drivkraft, en professionell attityd, arbetar proaktivt och värdesätter samarbete. Du är en positiv och engagerad person med ett strukturerat och analytiskt tillvägagångssätt och har förmågan att anpassa din kommunikation till de personer du möter.

Om processen 
I denna rekrytering samarbetar Jetpak med Wise Professionals/EQonomy. Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Catherine Laurin (catherine.laurin@wise.se) Rekryteringsanansvarig. Vår intervjuprocess kommer att startas upp i mitten av augusti men vi kommer dessförinnan att arbeta med löpande urval och tester så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här), därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 21 augusti, 2019

Kontakta mig för mer information

catherine-Laurin

Catherine Laurin

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 21 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

COO, Regionchef, Francotyp (FP) i Sverige

Francotyp-Postalia (FP) söker nu en chef till den svenska marknaden. Som COO så får du helhetsansvaret med betoning på sales and marketing. Då bolagets produkt och tjänsteutbud är i en förändringsfas så är en stor del av ansvaret att arbeta med affärsutveckling av nya lösningar som t ex digital signering.
PÅ FP arbetar man med kommunikationslösningar för företag, främst inom området post- och dokumenthantering.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 augusti, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök