Ekonom till Sensus Studieförbund

Göteborg Rekrytering

Är du ekonom och trivs i ett brett och konsultativt arbete? Vi på Sensus studieförbund söker en ekonom som vill verka tillsammans med oss i ett långsiktigt samarbete. Sensus skapar möjlighet till utveckling och lärande med ett aktivt engagemang i samhället. Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 31 augusti, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Föräldralön
  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Kort om Sensus studieförbund
Vi på Sensus studieförbund är en del av folkbildningen och verkar utifrån såväl medlems­organisationernas uppdrag som ett samhällsuppdrag. Sensus studieförbund ger möjlighet till utveckling och lärande i mänskliga möten och genom kulturupplevelser. Sensus verkar för aktivt engagemang i samhället och i medlemsorganisationerna. Sensus arbetsformer är studiecirklar, kulturprogram och annat folkbildningsarbete.

Om rollen
Du ingår i hemvisten för ekonomi och lön och tillhör Sensus riksförbund. Totalt är hemvisten nio medarbetare och tillsammans utgör ni ett stöd för Sensus riksförbund och regioner. Du stödjer och utför arbete inom ekonomi. Förbundsstyrelse/regionstyrelse och förbundsrektor/regionchefer är uppdragsgivare. Förbundsstyrelsen har ett ansvar för hela Sensus ekonomi och även för riksförbundets ekonomi. Regionstyrelsen är ansvarig för regionens ekonomi.

I din roll som ekonom ansvarar du bland annat för en till två av våra regioner. Du har många kontaktytor och samarbetar brett inom vår organisation. Din placering blir på något av våra kontor i Göteborg, Malmö, Växjö, Stockholm eller Uppsala.

Exempel på uppgifter:

– Upprätta kvartals- och årsbokslut

– Löpande redovisning, konteringar och avstämningar

– Stöd till regionchefer och regionstyrelser i ekonomifrågor.
Stöd till förbundsrektor och förbundsstyrelse i ekonomifrågor.

– Utbilda inom ekonomiska frågor inom organisationen

– Självständigt upprätta årsredovisning och inkomstskattedeklaration

– Budget och prognosarbete

– Ta fram ekonomiska rapporter

– Arbeta med analyser, verksamhetsstyrning och uppföljning

– Löpande arbeta med förbättringsarbete och gemensamma processer

– Kontakt med revisorer

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som ekonom hos Sensus har du en akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning samt har flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har arbetat ax till limpa med redovisning, allt ifrån löpande bokföring till bokslut och du trivs i en roll med brett ansvar. Du har tidigare erfarenhet av ekonomisk rapportering och du behärskar Officepaketet väl, Excel i synnerhet. Har du arbetat i en bidragsfinansierad eller ideell verksamhet ser vi detta som ett plus. Det är också meriterande med tidigare erfarenhet av att arbeta med att bygga upp och förbättra gemensamma rutiner.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att ta initiativ och självständigt driva ditt arbete och har ett intresse för att utveckla verksamhet, rutiner och dela kunskap. För oss är det viktigt att du har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som är trygg i dig själv och som möter människor där de är. Du är bra på att prata om ekonomi på ett sätt som man kan ta till sig och delar med dig av det du kan och ser.

Vi uppskattar medarbetare som bidrar till en god arbetsmiljö. För oss är det viktigt att våra värderingar också är dina värderingar. Sensus identitet är vårt styrdokument och du hittar det här, https://www.sensus.se/om-sensus/identitet/

Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Sensus studieförbund
Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.

I hela organisationen finns cirka 350 medarbetare, varav riksförbundet är ca 40. Vi har 12 000 ledare och finns med verksamhet i nästan alla Sveriges kommuner. Vi består av sex regioner och ett riksförbund.

Vi på Sensus Studieförbund eftersträvar mångfald och värdesätter en blandning av perspektiv, förmågor, bakgrunder och erfarenheter på arbetsplatsen. Vi har en inkluderingspolicy, arbetar aktivt med jämställdhet och har ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Johannes Hedlund (johannes.hedlund@wise.se). För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Då det är semestertider kommer vi att påbörja urvalsarbetet i slutet av augusti, därför kan det dröja lite innan du får svar på din ansökan. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 31 augusti, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Johannes Hedlund

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 31 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

COO, Regionchef, Francotyp (FP) i Sverige

Francotyp-Postalia (FP) söker nu en chef till den svenska marknaden. Som COO så får du helhetsansvaret med betoning på sales and marketing. Då bolagets produkt och tjänsteutbud är i en förändringsfas så är en stor del av ansvaret att arbeta med affärsutveckling av nya lösningar som t ex digital signering.
PÅ FP arbetar man med kommunikationslösningar för företag, främst inom området post- och dokumenthantering.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 augusti, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök