Ekonom till Sensus studieförbund i Malmö

Skåne

Är du ekonom och trivs i ett brett och konsultativt arbete? Vi på Sensus studieförbund söker en ekonom som vill verka tillsammans med oss i ett långsiktigt samarbete. Sensus skapar möjlighet till utveckling och lärande med ett aktivt engagemang i samhället. Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 20 augusti, 2019

Kort om Sensus studieförbund

Vi på Sensus studieförbund är en del av folkbildningen och verkar utifrån såväl medlems­organisationernas uppdrag som ett samhällsuppdrag. Sensus studieförbund ger möjlighet till utveckling och lärande i mänskliga möten och genom kulturupplevelser. Sensus verkar för aktivt engagemang i samhället och i medlemsorganisationerna. Sensus arbetsformer är studiecirklar, kulturprogram och annat folkbildningsarbete.

Om rollen

Du ingår i hemvisten för ekonomi och lön och tillhör Sensus riksförbund. Totalt är hemvisten nio medarbetare och tillsammans utgör ni ett stöd för Sensus riksförbund och regioner. Du stödjer och utför arbete inom ekonomi. Förbundsstyrelse/regionstyrelse och förbundsrektor/regionchefer är uppdragsgivare. Förbundsstyrelsen har ett ansvar för hela Sensus ekonomi och även för riksförbundets ekonomi. Regionstyrelsen är ansvarig för regionens ekonomi.

I din roll som ekonom ansvarar du bland annat för en till två av våra regioner. Du har många kontaktytor och samarbetar brett inom vår organisation. Din placering blir på vårt kontor i Malmö.

Exempel på uppgifter:

 • Upprätta kvartals- och årsbokslut
 • Löpande redovisning, konteringar och avstämningar
 •  Stöd till regionchefer och regionstyrelser i ekonomifrågor.
  Stöd till förbundsrektor och förbundsstyrelse i ekonomifrågor.
 •  Utbilda inom ekonomiska frågor inom organisationen
 •  Självständigt upprätta årsredovisning och inkomstskattedeklaration
 •  Budget och prognosarbete
 •  Ta fram ekonomiska rapporter
 •  Arbeta med analyser, verksamhetsstyrning och uppföljning
 •  Löpande arbeta med förbättringsarbete och gemensamma processer
 •  Kontakt med revisorer

Din bakgrund och person

För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som ekonom hos Sensus har du en akademisk utbildning inom ekonomi eller likvärdig utbildning samt har flerårig erfarenhet av kvalificerad redovisning. Du har arbetat ax till limpa med redovisning, allt ifrån löpande bokföring till bokslut och du trivs i en roll med brett ansvar. Du har tidigare erfarenhet av ekonomisk rapportering och du behärskar Officepaketet väl, Excel i synnerhet. Har du arbetat i en bidragsfinansierad eller ideell verksamhet ser vi detta som ett plus. Det är också meriterande med tidigare erfarenhet av att arbeta med att bygga upp och förbättra gemensamma rutiner.

Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och lösningsorienterad. Du har förmågan att ta initiativ och självständigt driva ditt arbete och har ett intresse för att utveckla verksamhet, rutiner och dela kunskap. För oss är det viktigt att du har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som är trygg i dig själv och som möter människor där de är. Du är bra på att prata om ekonomi på ett sätt som man kan ta till sig och delar med dig av det du kan och ser.

Vi uppskattar medarbetare som bidrar till en god arbetsmiljö. För oss är det viktigt att våra värderingar också är dina värderingar. Sensus identitet är vårt styrdokument och du hittar det här, https://www.sensus.se/om-sensus/identitet/

Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Sensus studieförbund

Sensus studieförbund skapar och finns med där mötesplatser för bildning och kultur utvecklas. Det gör vi tillsammans med medlemsorganisationer, samarbetsparter och deltagare. Vi lyfter fram relationer, rättigheter, hållbarhet och livsfrågor. Allt vi gör är folkbildning.

I hela organisationen finns cirka 350 medarbetare, varav riksförbundet är ca 40. Vi har 12 000 ledare och finns med verksamhet i nästan alla Sveriges kommuner. Vi består av sex regioner och ett riksförbund.

Vi på Sensus Studieförbund eftersträvar mångfald och värdesätter en blandning av perspektiv, förmågor, bakgrunder och erfarenheter på arbetsplatsen. Vi har en inkluderingspolicy, arbetar aktivt med jämställdhet och har ett systematiskt arbetsmiljöarbete.

Nyfiken på att veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Maria Lindström (jenny-maria.lindstrom@wise.se). För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Då det är semestertider kommer vi att påbörja urvalsarbetet i mitten av augusti, därför kan det dröja lite innan du får svar på din ansökan. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Sök rollen Senast 20 augusti, 2019

Kontakta mig för mer information

Jenny_Maria-lindström

Jenny-Maria Lindström

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 20 augusti, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

COO, Regionchef, Francotyp (FP) i Sverige

Francotyp-Postalia (FP) söker nu en chef till den svenska marknaden. Som COO så får du helhetsansvaret med betoning på sales and marketing. Då bolagets produkt och tjänsteutbud är i en förändringsfas så är en stor del av ansvaret att arbeta med affärsutveckling av nya lösningar som t ex digital signering.
PÅ FP arbetar man med kommunikationslösningar för företag, främst inom området post- och dokumenthantering.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 augusti, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök