Vill du bli Momentums förste controller?

Göteborg Rekrytering

Momentum Industrial är en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter. Med 30 lokalkontor och kompetenta medarbetare ser Momentum till att svensk industri aldrig står still – i vart fall inte länge. Nu söker vi i en nyinrättad tjänst en controller som ska bidra till analyser och förbättringar.

Sök rollen Senast 1 september, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Om rollen
I rollen som vår controller kommer du att analysera verksamheten, bokslut och arbeta med bolagets budget. Det kommer vara en bred roll som du kommer få vara med och skapa då den är ny hos oss. I analysarbetet kan det t.ex. röra sig om att titta närmare på frakter, omkostnader, rörelsekapital och marginalutveckling. En annan viktig del är att stötta våra distriktschefer runt om i landet i analyser och hjälpa dem förstå hur deras distrikt utvecklar sig.
Vi håller just nu på att införa Hypergene som vårt nya BI-system och ser även att du kommer få vara en stor och aktiv del i att utveckla systemet och hur vi använder det.

Din bakgrund och person
För att lyckas och vara framgångsrik i rollen som vår controller har du flerårig erfarenhet av rollen. Du har arbetat med analyser av bokslut självständigt och har tidigare hanterat stora datamängder. Du behöver vara väldigt erfaren i Excel och då vi gärna ser att du är involverad i vårt nya BI-system vill vi att du har stor datorvana och kan lösa mycket på egen hand. Det är meriterande om du har arbetat i Hypergene. Vi söker dig som är en målmedveten, strukturerad och serviceminded. Du har förmågan att ta initiativ och självständigt driva ditt arbete och har ett intresse för att utveckla verksamhet, rutiner och dela kunskap. För oss är det viktigt att du har en förmåga att ta hänsyn till såväl helheten som detaljer. Du är en person som är trygg i dig själv och som möter människor där de är. Du är bra på att prata om ekonomi på ett sätt som man kan ta till sig och delar med dig av det du kan och ser.

Detta är en heltidstjänst med start enligt överenskommelse, men gärna så snart som möjligt.

Om Momentum Industrial
Momentum Industrial är verksamma i Skandinavien och är en av Sveriges ledande leverantörer av industrikomponenter med lokal lagerhållning och försäljning på ett 30-tal orter i Sverige samt avdelning i Norge. Momentum har ca 330 serviceinriktade medarbetare till kundens hjälp när problem behöver lösas. Lokal tillgänglighet till produkter, know-how från ledande tillverkare, kundanpassade utbildningar, logistiklösningar och jourservice är några hjälpverktyg som Momentum erbjuder sina kunder. Momentum ingår i den börsnoterade koncernen Momentum Group och omsätter drygt en miljard.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals/EQonomy. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Alexandra Emilsson (alexandra.emilsson@eqonomy.se). För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen (läs mer här, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill).

Sök rollen Senast 1 september, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Här ligger Momentum Industrial AB

von Utfallsgatan 16B, Göteborg

Kontakta mig för mer information

Johannes Hedlund

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 1 september, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

COO, Regionchef, Francotyp (FP) i Sverige

Francotyp-Postalia (FP) söker nu en chef till den svenska marknaden. Som COO så får du helhetsansvaret med betoning på sales and marketing. Då bolagets produkt och tjänsteutbud är i en förändringsfas så är en stor del av ansvaret att arbeta med affärsutveckling av nya lösningar som t ex digital signering.
PÅ FP arbetar man med kommunikationslösningar för företag, främst inom området post- och dokumenthantering.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 augusti, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök