Stockholm Rekrytering

Nu söker vi en Koordinator till SalesOnly

Jenny Berge, VD på SalesOnly, söker nu en Koordinator som vill agera som hennes högra hand och supportera henne i arbetslivet med stort som smått. Du kommer att få vara med på en fantastisk resa där du får arbeta nära Jenny och få stor inblick i hennes dagar och roll som VD.

Rollen
I rollen som Koordinator kan man verkligen påstå att ”ingen dag är den andra lik”. SalesOnly präglas av en stark framåtanda och ett högt tempo och ditt uppdrag blir att se till så att allt flyter på så smidigt som möjligt. Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter är:

·      Kalenderhantering (mötesbokningar, resebokningar, proaktiv planering/styrning av Jennys kalender)

·      Mötesstruktur (boka LG möten, skriva protokoll, ta fram agendaförslag)

·      Mailhantering

·      Fakturahantering- och utläggsredovisning

·      Agera gatekeeper för VD

·      Assistans vid konferensbokningar/interna events

·      Kontrollera provisionsberäkningar

·      Uppdatera sociala medier och hemsida

·      Ad hoc uppgifter

I mån av tid supporterar du även andra medlemmar i SalesOnlys ledningsgrupp.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som Koordinator ser vi att du tidigare jobbat i en liknande roll under ett par år. Exempelvis som assistent, koordinator, administratör eller annat serviceyrke.

Det viktigaste av allt är din personlighet och vi vill att du har ett starkt engagemang och driv för att få saker gjorda och du är strukturerad och har förmågan att prioritera och planera både din och andras tid. Du är även flexibel, kommunikativ, stresstålig, prestigelös, tydlig och sympatisk.

Vi ser att du är en skicklig kommunikatör både på svenska och engelska och har mycket goda kunskaper i system och teknik generellt.

Om SalesOnly
Vi startade 2010 med fyra anställda. Sedan dess har SalesOnly växt kraftigt. Idag har vi medarbetare, i Sverige och Finland, som lever och andas försäljning varje dag, året om på våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö/Öresund och Helsingfors. Vi är en del av den expansiva HR-koncernen Wise Group.

Vårt uppdrag är att matcha de bästa säljarna med de bästa arbetsgivarna. För båda parter handlar det om att inleda en värdefull, och gärna långsiktig relation. Utmaningarna är många. Därför har vi bara medarbetare som har egen erfarenhet av försäljning och ledarskap. Vi är rådgivande affärskvinnor och affärsmän med stort yrkeskunnande och en gedigen affärsförståelse. Vi är det enda bolaget inom vår nisch som arbetar evidensbaserat och har en strategisk samarbetspartner Mercuri International Research. Under 2021 släppte vi tillsammans en forskningsrapport ”The Future State Of Sales Skills”. Läs gärna mer på www.salesonly.se

Nyfiken på att veta mer?
Tjänsten är på heltid med start så snart som möjligt och SalesOnly sitter i fina lokaler på Linnégatan 87.

I den här rekryteringen samarbetar SalesOnly med The Pace. Har du frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Christina Stenbeck, christina.stenbeck@thepace.se. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.se och du får då svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

  

Förmåner

  • Friskvård
  • Förtroendearbetstid

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb