Göteborg Rekrytering

Chief Marketing Officer till Miljonlotteriet

På Miljonlotteriet kämpar vi för en bättre värld. Ett samhälle där ingen far illa av alkohol och andra droger. Vi vet att ljusa krafter är starkare än mörka. Vi motar förtvivlan och ångest med trygghet och hopp. Vi känner att det går att bry sig, istället för att låta bli. Det har varit vår drivkraft sedan 1964, när lotteriet startade. Lotteriet ger oss – och människor omkring oss – kraften att göra skillnad.

Däremot anser vi att för få personer förstår hur man kan bidra till det viktiga arbete vår ägare nykterhetsorganisationen IOGT-NTO gör för samhället. Genom lotteriets intäkter har vi en avgörande roll för IOGT-NTOs finansiering. Sedan år 2000 har Miljonlotteriet bidragit med mer än 2,3 miljarder till IOGT-NTOs livsviktiga alkohol- och drogförebyggande arbete och därmed en bättre värld. Men vi vill mer och behöver din hjälp att tydliggöra, lyfta och nå ut med vår position och erbjudande i en helt ny roll för oss – Chief Marketing Officer.

Ett lotteri som räddar liv!

Vad blir ditt uppdrag? 

Du kommer in i en spännande och utvecklade fas, där vi utvecklar en tydligt syftesdriven position, kommunikation och försäljning som utmanar tidigare sätt att arbeta. Vi har en unik position där allt vårt överskott går till IOGT-NTO-rörelsen och dess arbete för en bättre värld.

Som CMO har du ansvar för Miljonlotteriets varumärke, kommunikation och försäljning med följande huvudsakliga inriktning:

·        Driva och utveckla försäljningen såväl kvantitativt som kvalitativt i alla kanaler

·        Positionera och utveckla varumärket samt valda varumärkesattityder

·        Strategiskt driva hur Miljonlotteriet beskriver önskad position på marknaden och slår an på de strängar som verkligen engagerar kunden

·        Systematiskt basera varumärkes-och försäljningsstrategier på kundinsikter

·        Skapa engagemang för varumärkesplattform/inriktning och att varje medarbetare implementerar den i sitt ansvarsområde.

Ditt mål är tydligt; ditt arbete ska leda till att få den syftesdrivna tonaliteten kundtillvänd och försäljningsdrivande med en växande kundstock och högre lojalitet. Kännedomen i Miljonlotteriets målgrupp ökar och vi tar större plats när vi beskriver vårt arbete för en bättre värld. Däremot är det du som visar vägen hur vi kommer dit.

Du rapporterar till VD och är en tung roll i vår ledningsgrupp. Du leder en avdelning som består av inköpschef (vinster), kommunikationschef samt de som ansvarar för direktförsäljningskanaler; direktförsäljningschef och kundcenterchef. Samtliga av dina teammedlemmar leder i sin tur team i olika storlekar.

Vem är du? 

För att skapa mervärde och få rätt förutsättningar behöver du:

·        Gedigen erfarenhet inom strategisk och operativt försäljnings-, kommunikations- och marknadsföringsarbete som i sig har inneburit en tillväxtresa.

·        Kunskap och erfarenhet om hur man bygger och/eller förändrar en varumärkesplattform samt driver förändringen i organisationen och skapar en bättre affär.

·        Digital marknadsföringserfarenhet och erfarenhet av digital transformation

·        Flerårig erfarenhet från ledningsgruppsarbete och av att leda ledare med goda resultat

Förutom din erfarenhet tycker du arbetet vi gör är viktigt och vill bidra. Framgångsrik i rollen blir du som är tydlig i din ståndpunkt och har förmågan att argumentera för dina beslut på ett sätt så andra förstår och känner sig involverade. Du har en relationsdriven ledarstil och din erfarenhet hjälper dig att vara ödmjuk och mån om att få andra att känna sig delaktiga. Du är besatt, eller nördig om du så vill, över insikter om kunden och dess upplevelse vilket ligger till grund för dina beslut. Du har en förmåga att se till den affärsmässiga helheten och kan skapa effekt så att saker händer; hos individer, i arbetsgrupper och på företag. Erfarenheter av syftes- och värdegrundsstyrd ideell verksamhet är meriterande.

Låter detta intressant?

I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV på kimm.se där du får svara på några korta frågor.

Vi jobbar med löpande urval och sista ansökningsdag är 13 april. Om du har frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig ansvarig rekryteringskonsult, Martin Jerrskog (martin.jerrskog@wise.se) eller Stina Scheller (stina.scheller@wise.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal
  • Lunchförmåner

Ansök nu!

gig ekonomi

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb