Business Controller med styrka inom SAP

Göteborg Konsultuppdrag

Är du ekonom och en fena på implementeringar inom SAP? Vi har uppdraget för dig!

Sök rollen Senast 23 oktober, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Till Essity i Lilla Edet söker vi nu en Business Controller med erfarenhet från tillverkningsindustri som kan stötta upp i controllingavdelningen, främst med implementeringen av en ny struktur inom SAP. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals/EQonomy på heltid och är tänkt att starta omgående. Uppdragslängden sträcker sig fram till årsskiftet med chans till förlängning.

Ditt uppdrag

Essity Hygiene & Health AB Edet Bruk är en fabrik och internationellt distributionscenter som tillverkar och hanterar mjukpapper till konsumenter och storförbrukare. Arbetsplatsen är belägen i Lilla Edet och lokalt finns ca. 400 medarbetare. Controllingavdelningen i Lilla Edet består idag av tre personer, en Site controller och två Unit controllers. Du kommer att rapportera till Johan som är Site Controller.

Under stundande förberedelser för kommande år är man i behov av att stärka upp kompetensen kring ekonomisystemet SAP samt behöver administrativt stöd kopplat till förändringar i ekonomiuppföljningen. Under året har man arbetat med att ta fram kartan för en ny struktur som ska implementeras i ekonomisystemet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Nu söker vi därför en interim Business controller som har spetskompetens kring kostnadsallokeringar i SAP och som kan genomföra de administrativa uppgifterna samt löpande ge rekommendationer om systemets användning i tätt samarbete med den lokala controllingavdelningen. Vi söker någon som i stort är självgående i systemet och som kan överföra de planer som tagits fram i teorin till praktisk användning i systemet. Du kommer att arbeta med allt från kostnadsallokering, ny struktur för kostnadsställen, nytt sätt att ta fram budget samt i viss mån administration av work centers i relation till plant maintainance- modulen.

Önskvärda kvalifikationer

•       Erfarenheter från implementation av SAP

•       Erfarenhet från användning av SAP i produktionsmiljö

•       Tidigare användning av transaktioner som, men inte begränsat till; KP06, KP26, KPSI, KSPI, CK40N, KS02, OKEON, KSH2 

•       Förståelse av principer för aktivitetstyper och dess användning

•       Både teknisk systembakgrund samt ekonomibakgrund är meriterande

 

Din bakgrund och personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som Business controller hos Essity är det fördelaktigt om du har tidigare erfarenhet av controlling, och företrädelsevis från en producerande verksamhet. Kanske har du arbetat som Cost controller eller liknande tidigare. Du behöver ha en god förståelse för ekonomi och kunna förstå hur man sätter upp en budget. Primärt är dock din kompetens av SAP då inte enbart ska implementera beslutade ändringar utan även upplysa övriga i gruppen kring dessa delar.

Då du kommer att arbeta tätt med ditt controllerteam och andra delar av organisationen är det viktigt att du har förmåga att kommunicera och kan flagga för saker i tid. Detta uppdrag ställer krav på att du är strukturerad och administrativt lagd. Då Essity är en internationell organisation behöver du ha goda kunskaper i engelska.

Som person är du professionell och redo att bidra med din kompetens och erfarenhet för att stötta dina kollegor, samtidigt som du vågar utmana dig själv och ditt team. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya organisatoriska strukturer, roller och arbetsuppgifter och du drivs av att arbeta självständigt. Du arbetar proaktivt och lösningsfokuserat och planerar och organiserar ditt arbete väl. Som person är du positiv, tillmötesgående och har ett prestigelöst sätt.

 

När du blir en av oss 

Tiden på Wise Professionals/EQonomy ska vara den roligaste i din karriär. Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.  

 

Nyfiken på att veta mer? 

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Lisa Kayser (lisa.kayser@wise.se, 076-0001860) och konsultchef Alexandra Cederqvist (alexandra.cederqvist@wise.se, 073-5216560). 

 

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad matchning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.  

 

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!  

 

Vi ser fram emot att höra från dig! 

Sök rollen Senast 23 oktober, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Lisa Kayser

Talent Acquisition Specialist

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 oktober, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Marketing Manager till Perimed

Vi söker dig som vill vara med att bygga upp vår digitala närvaro globalt. Vi är ett traditionellt medtechbolag som behöver din hjälp med skapa en modern och träffsäker digital kommunikationsplattform . Har du ett starkt intresse för teknik och medtech och ser du kopplingen mellan marknadsföring och försäljning som tydlig och självklar? Då är det kanske dig vi söker till rollen som Marketing Manager till vårt kontor i Järfälla!

Stockholm Sista ansökningsdag: 31 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Assistent till Kilpatrick Townsend

Nu söker vi en driven och engagerad assistent som vill arbeta i en internationell miljö. Kilpatrick Townsend erbjuder en dynamisk och händelserik arbetsplats där tempot stundtals är högt.
Låter det som något för dig?

Stockholm Sista ansökningsdag: 29 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Nytt

Technical Service Coordinator

We are looking for three Technical Service Coordinators to one of our reputable customers in environmental technology. You will be a part of an exciting industry where the company is one of the leading players. The start of the assignment is in October and will last at least six months, with a chance of extension. This is a consulting assignment through Wise Professionals.

Göteborg Sista ansökningsdag: 30 oktober, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök