Data Analytiker/ BI Specialist

Stockholm Rekrytering

Har du ett brinnande intresse av att analysera stora datamängder? Är du van att arbeta med Excel och VBA? Sök då den här rollen och bli en nyckelspelare i Lidls controllingteam!

Sök rollen Senast 17 november, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Förtroendearbetstid
  • Friskvård
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Om rollen
I rollen som Data Analytiker / BI Specialist på Lidl ingår du i Controllingteamet. Rollen är ny och du som anställd kommer ha möjlighet att vara med och forma rollen efter de behov och utvecklingsområden du identifierar. I rollen kommer du bland annat att:

·      Tillsammans med controllers ta fram verksamhetsrapporter

·      Optimera befintliga rapporter och Dashboards med hjälp av VBA och BI-systemet Microstrategy

·      Ansvara för att säkerställa datakvaliteten i Microstrategy

Rollen är en tillsvidareanställning på 100% med placering på huvudkontoret i Solna, till och med år 2020 då Lidl flyttar till Barkarby.

Vem söker vi
För att passa i rollen som Data Analyst/BI Specialist på Lidl har du en högskoleutbildning inom ekonomi, statistik, dataanalys eller motsvarande. Vi ser att du har ca tre års erfarenhet av en liknande roll. Har du tidigare haft en analytisk roll som Business Controller eller dataanalytiker är det meriterande. Du har avancerade Excel-kunskaper och VBA, har du jobbat med Microstrategy och Microsoft Acess är det meriterande.

Du har ett stort intresse för att analysera stora datamängder samt kunna sammanställa och kommunicera lösningar till organisationen. Du behöver vara en lagspelare som gillar att arbeta i ett team samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt.

Om Lidl
Lidl är en av de största kedjorna inom dagligvaruhandeln med tusentals butiker runt om i Europa. De öppnade sina första butiker i Sverige under 2003 och har sedan dess ständigt utmanat de etablerade kedjorna och sänkt matpriserna. Varje vecka väljer hundratusentals svenskar att handla smart när de går till någon av våra närmare 200 butiker runt om i Sverige.

För Lidl är det viktigt att du som medarbetare trivs – på alla sätt. De erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av deras värdeord: engagemang, ansvar, smart och tillsammans. De är måna om att stödja och uppmuntra medarbetare i deras utveckling. Det är därför glädjande att de kan erbjuda goda utvecklingsmöjligheter inom Lidl-gruppen, både i Sverige och internationellt.

Som anställd på Lidl omfattas du av kollektivavtal för tjänstemän mellan Svensk Handel och Unionen/Akademikerförbunden. Du är placerad på huvudkontor i Solna till och med år 2020 då de flyttar till Barkarby.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar Lidl med EQonomy/Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ramona Johansson på ramona.johansson@wise.se.

Vi kommer arbeta med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan om rollen känns rätt för dig! Vi värnar om din integritet och behandlar allas personuppgifter enligt GDPR förordningen, därför kan vi inte ta emot din ansökan via mail hur gärna vi än vill.

Välkommen med din ansökan!

Sök rollen Senast 17 november, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Ramona Johansson

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 17 november, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Online Sales Manager/eCommerce till K-Rauta

K-Rautas befinner sig i en stark tillväxt där du kommer få möjlighet att ansvara för det operativa arbetet för att fortsätta förbättra och utveckla K-Rautas E-handel. Som Online Sales Manager kommer du ingå i ett väldigt starkt team inom e-Commerce & Digital där ni tillsammans kommer driva arbetet i att förbättra det digitala mötet för våra kunder.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Head of ebusiness & marketing till Onninen

Vi söker dig som vill ta ansvar för hela marknadsprocessen med fokus på Inbound marketing men också att stärka varumärket Onninen. Du kommer att jobba i en global miljö med stort utbyte av Onninens övriga länder och centrala resurser inom ägaren Kesko i Finland. Välkommen med din ansökan

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Digital Marknadsförare till Swedol

Har du erfarenhet av att operativt driva marknadsföring för e-handel? Är du sugen på att bygga upp en ny roll och samtidigt leverera resultat? Då kan detta vara precis det du söker. Swedol är i stark tillväxt och söker nu dig som vill vara med och skapa värde för hela Swedol. Vår kultur byggs på driv och hjärta och vi är stolta över vad vi gör. Nu söker vi dig som vill bli en del av oss!

Stockholm Sista ansökningsdag: 25 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök