Interim ekonomichef till spännande bolag

Göteborg Konsultuppdrag

Behärskar du redovisning på dina fem fingrar och vill ha ett roligt och utmanande interimsuppdrag i Göteborg? Då kan detta vara uppdraget för dig!

Sök rollen Senast 26 november, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

För vår kunds räkning söker vi just nu en interim ekonomichef som kan fungera som en brygga under rekryteringsperioden av den permanenta ersättaren. Detta är ett konsultuppdrag via EQonomy/Wise Professionals på heltid. Uppdraget är tänkt att starta omgående och uppdragsperioden är ca 3-6 månader.

Ditt uppdrag

Då nuvarande ekonomichef kommer att sluta 1 januari behöver ekonomiavdelningen stärkas upp med en interim ekonomichef som kan kliva in så snart som möjligt för en smidig överlämning, framför allt inför stundande årsbokslut, rapportering samt årsredovisning. Företaget är beläget i Göteborg och du kommer att ansvara för ett ekonomiteam bestående av fem personer.

Exempel på arbetsuppgifter i punktform:

·        Ansvar för intern och extern redovisning med månads-, kvartals – och årsbokslut

·        Ansvara för koncernredovisning samt IFRS- beräkningar för de svenska koncernbolagen

·        Ansvara för årsredovisning för den svenska koncernen samt två dotterbolag

·        Ansvara för rapportering till moderbolaget i Tyskland (enligt IFRS) innefattande bokslutsrapporter, finansiell status, likviditetsrapporter, prognoser m.m.

·        Ansvara för budget- och prognosarbete

·        Ansvara för årlig lagerinventering (förberedelser samt bokföring i SAP R3, rapportering till revisor, analys av differenser)

·        Ansvara för prisjusteringar av lagerartiklar

·        Systemansvar för SAP R3 samt system för offert- och orderdokument

·        Attest av omkostnadsfakturor och utbetalningar samt kontroll och godkännande av löneutbetalningar

·        Analys och uppföljning av lager, order, resultat m.m.

·        Ansvar för likviditetsplanering och finansiering

·        Internkontroll

·        Local Compliance Officer för de svenska bolagen

Din bakgrund

För att lyckas i denna roll ser vi att du har god erfarenhet av liknande uppdrag/tjänster som ekonomichef eller motsvarande. Du behöver ha mycket goda kunskaper i redovisning och skattefrågor, och tidigare ha arbetat enligt IFRS. Det är till fördel om du tidigare arbetat i SAP R3 och SAP Business Objects. Då det är ett bolag som i dagsläget genomgår stora förändringar är det viktigt att du känner dig bekväm i det och kan hantera olika typer av ad hoc- frågor som uppstår. Du behöver även kunna tala och skriva obehindrat på engelska och svenska.

När du blir en av oss

Tiden på EQonomy/Wise Professionals ska vara den roligaste i din karriär, ambitiöst va? Det gäller även för dig som konsult såklart och vi är måna om att du känner dig som en del av gänget. Vi har därför konsultevents och en nära dialog med dig under hela ditt uppdrag. Vill du läsa mer om hur det är att jobba som konsult via oss, läs mer här. Hur roligt vore det inte att gigga på ditt drömföretag? Exempel på organisationer vi samarbetar med hittar du här. Vill du få ännu mer feeling, spana in vårt Instagramkonto @wiseprofessionals.

Nyfiken på att veta mer?

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om rollen eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent acquisition specialist Lisa Kayser; 076- 0001860, lisa.kayser@wise.se och Konsultchef Alexandra Cederqvist; alexandra.cederqvist@wise.se, 073-5216560.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Rollen kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sök rollen Senast 26 november, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

Lisa Kayser

Talent Acquisition Specialist

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 26 november, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Online Sales Manager/eCommerce till K-Rauta

K-Rautas befinner sig i en stark tillväxt där du kommer få möjlighet att ansvara för det operativa arbetet för att fortsätta förbättra och utveckla K-Rautas E-handel. Som Online Sales Manager kommer du ingå i ett väldigt starkt team inom e-Commerce & Digital där ni tillsammans kommer driva arbetet i att förbättra det digitala mötet för våra kunder.

Stockholm Sista ansökningsdag: 28 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Head of ebusiness & marketing till Onninen

Vi söker dig som vill ta ansvar för hela marknadsprocessen med fokus på Inbound marketing men också att stärka varumärket Onninen. Du kommer att jobba i en global miljö med stort utbyte av Onninens övriga länder och centrala resurser inom ägaren Kesko i Finland. Välkommen med din ansökan

Stockholm Sista ansökningsdag: 23 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök

Digital Marknadsförare till Swedol

Har du erfarenhet av att operativt driva marknadsföring för e-handel? Är du sugen på att bygga upp en ny roll och samtidigt leverera resultat? Då kan detta vara precis det du söker. Swedol är i stark tillväxt och söker nu dig som vill vara med och skapa värde för hela Swedol. Vår kultur byggs på driv och hjärta och vi är stolta över vad vi gör. Nu söker vi dig som vill bli en del av oss!

Stockholm Sista ansökningsdag: 25 november, 2019 Tipsa en vän

Läs mer & ansök