Borås Rekrytering

Digital Content Producer till Morris

Är du en kreativ person som sprider energi och får saker gjorda? Har du ett par års erfarenhet av att producera innehåll till digitala kanaler? Då kan det vara just dig vi söker efter. Som Morris nya Digital Content Producer spelar du en viktig roll i det kreativa teamet och för Morris fortsatta satsning när du producerar grafisk content för våra kunder, kanaler och återförsäljare.

Med starka ägare i ryggen rustar vi för att ta nästa steg i vår satsning och digitala resa där content kommer vara key. Med en ny brandplattform på plats söker vi nu dig som har förmågan att tillsammans med vårt team omvandla den till inspirerande innehåll för våra målgrupper. 

Ditt nya jobb
I rollen som Digital Content Producer har du ansvar för att skapa och leverera innehåll till alla våra kanaler men med fokus på de digitala: Nyhetsbrev, SoMe, webb samt extern annonsering. Du jobbar primärt med produktion av grafiskt innehåll, rörliga format (gif:ar/ motions) och landningssidor, men redigerar även rörligt och producerar grafiskt material för tryck. Du jobbar med den visuella upplevelsen av Morris varumärke utifrån ett omniperspektiv där du, genom att anpassa innehåll utifrån kanal och budskap bidrar till att hålla en röd tråd i allt vårt innehåll. Du har en kreativ frihet i utformandet av innehåll och vi vill att du hjälper oss att tänka nytt när vi nu satsar för framtiden.

Rollen ansvarar för att bygga upp rutiner för hur Morris producerar mer kvalitativt innehåll till digitala kanaler med huvudsyfte att stärka Morris grafiska identitet hos utvalda målgrupper.
Du jobbar tätt ihop med resten av gänget på marknad och E-commerce och ansvarar för att materialet är klart on time och med hög kvalité.

Vem är du?
Du en teamplayer, med ett öga för estetik och fokus på resultat och trivs när du får samarbeta med andra och testa nya saker. Du har ett strukturerat arbetssätt och gillar att få vara med där det händer. Hos oss får du möjlighet att ta plats och jobba i ett team där alla hjälps åt och inspirerar varandra. 

Du har flera års erfarenhet av digital design och grafisk produktion för digitala kanaler av konsumentprodukter. Genom ditt arbete har du skaffat dig god förståelse för det digitala landskapet och vad som fungerar utifrån kanalval, kundmöte och design. Du har mycket goda kunskaper i Adobe Suite (Id, Ps, Ai, Ae). Meriterande är även om du tidigare jobbat med webb samt förståelse för hur material kan anpassas och optimeras utifrån datadrivna insikter Även om du brinner för det digitala så har du också stenkoll på de grafiska grunderna och kan producera material även för fysiska kanaler.

Kort om Morris
Morris grundades 2004 av Jan och Eva Alsén och är idag ett etablerat modevarumärke som finns representerat i över 250 av Skandinaviens främsta modebutiker, genom egen ehandel, en brand store i Göteborg och två outletbutiker. Varumärket designar och marknadsför kläder för herr inom en stilbildning som grundar sig i Brittish Prep. Bolaget har idag 32 medarbetare med huvudkontor i Borås. Morris har ambitiösa tillväxtplaner med fokus på det att, bygga varumärke och kommunikation med kund och det digitala landskapet kommer vara en viktig arena. Läs mer på vår hemsida.

Nyfiken?
Vad roligt! I denna rekrytering samarbetar vi med KIMM som är rekryteringsspecialister inom kommunikation, information, marknad & media. För att ta reda på om du är den vi söker innehåller rekryteringsprocessen urvalsfrågor, personlighetstester och intervjuer. Tyvärr kan ansökan inte tas emot via mail, utan du behöver ansöka direkt via annonsen eller på Kimm.se. Martin är ansvarig Rekryteringskonsult på KIMM/Wise Professionals och svarar gärna på dina frågor. Du når Martin på martin.jerrskog@wise.se. Vi kommer gå igenom ansökningarna löpande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb