Stockholm Rekrytering

Senior Redovisningsekonom norr om City

Om rollen
Som Senior redovisningsekonom arbetar du med att kvalitetssäkra månadsboksluten och sammanställa gruppens resultatrapportering till Tokyo. Momsrapportering, deklarationer, internfakturering, beräkning av skatt, avstämning av konton och reserver är delar som ingår i arbetsuppgifterna.

I rollen ingår även att göra kassaflödesanalyser, sköta koncernens lån samt administrera betalningar. I övrigt agerar du som ett stöd gentemot organisationen och supportar i ekonomiska frågor och ser över processer och rutiner, ifall dessa kan optimeras. 

Kontoret finns beläget i Upplands Väsby, Infra City.

Vem är du?
Du har en högskoleexamen samt några års erfarenhet av roller inom redovisning. Du har erfarenhet av koncernrapportering, förstår elimineringar och har intresse samt god kunskap av skatter och moms. Det är en fördel om du har erfarenhet av IFRS.

Du är en avancerad användare av Excel. Det är meriterande om du har kunskap i Qlicksense och Microsoft Dynamics AX men det är inget krav.
Engelska och svenska i tal och skrift är nödvändigt.

Som person trivs du med olika kontaktytor och delar gärna med dig av din kunskap. Du är trygg i dig själv och vill arbeta i en snabb och föränderlig miljö.
Du är prestigelös och har en förmåga att se helheten för att i nästa steg se vad som behöver göras.

Om SC Motors
SC Motors Sweden AB är ett helägt dotterbolag inom det japanska handelshuset Sumitomo Corporation, som är ett av Japans äldsta och största handelshus med 72 000 anställda i koncernen och en verksamhet i 65 länder. SC Motors Sweden är importör av bilmärkena Mitsubishi och företagsgruppen består av ca 60 anställda. Företaget strävar efter att vara en organisation som ständigt är steget före när det gäller att hantera förändringar. Gå gärna in på SC Motors hemsida www.sc-motors.se för mer information.

Nyfiken på att veta mer?
I den här rekryteringen samarbetar SC Motors med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor.

Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ramona Johansson, ramona.johansson@wise.se

Förmåner

  • Friskvård
  • Föräldralön
  • Kollektivavtal
  • Personalrabatt

Ansök nu!

gig ekonomi

Så går det till

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb