Stockholm Rekrytering

Sustainability and communications specialist to Ovako

Sustainability and communications specialist - Ovako

Ovako söker ständigt efter nytänkande och kunniga människor som vill vara med och skapa världens bästa stål för en hållbar framtid, tillsammans med oss och våra kunder

Vi är ett företag som har stort fokus på säkerhet, innovation, hållbarhet och kvalité. Hållbarhet har länge varit en integrerad del av vår verksamhet och vi strävar ständigt efter att bli ännu bättre. Redan idag tillhandahåller vi specialstålsprodukter med världsledande lågt CO2 avtryck och vi har dessutom minskat vårt eget utsläpp från produktion med över 50%, det här vill vi bli bättre på att berätta om. Sedan 1600-talet är vi en stolt del av svensk basindustri. Med vår långa erfarenhet, duktiga medarbetare och som en del av ett av världens största stålbolag, Nippon Steel Coperation, tar vi nu sikte på positionen som världsledare inom specialstål. För att nå vårt mål behöver vi de mest innovativa, ansvarsfulla och kunniga medarbetarna och söker nu dig som vill utveckla och bidra i rollen som Specialist inom hållbarhet och kommunikation!

Det finns flera anledningar till att det är intressant, roligt och utmanande att arbeta hos oss på Ovako. Du kommer vara en viktig kugge i vårt arbete för fossilfritt stål och klimatneutral produktion. Vi erbjuder ett utvecklande och stimulerande arbete i en roll som ska kommunicera vårt spännande hållbarhetsarbete, till målgrupper som kunder, medarbetare, blivande medarbetare och andra intressegrupper. Du har möjlighet att utmana vårt arbetssätt och komma med idéer som effektiviserar och gör oss ännu bättre.

Rollen

Vi söker en person som kommer driva och samordna Ovakos hållbarhetskommunikation i nära samverkan med kommunikationschef och hållbarhet- och säkerhetschef. Arbetet omfattar till viss del strategisk planering men är i huvudsak en operativ roll, som förutom uppföljning, analys och rapportering inom hållbarhetsområdet även inkluderar internkommunikation samt att stötta i det externa kommunikationsarbetet. I rollen är det viktigt att du kan se samband mellan strategisk kommunikation och affärsresultat. Du kommer vara en viktig del i Ovakos arbete för att nå våra utmanande hållbarhetsmål. 

Du har flexibilitet att under eget ansvar planera och genomföra arbetsuppgifter inom ditt område och har en stor möjlighet att utveckla företagets kommunikation och administrativa processer inom hållbarhet och till viss del arbetsmiljö.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Driva och utveckla Ovakos hållbarhetskommunikation gentemot nuvarande och potentiella kunder, medarbetare, myndigheter och andra intressenter
 • Datainsamling, analys, rapportering och utveckling av Ovakos hållbarhetsarbete främst inom klimat och miljö ex CO2 fotavtryck, EPD:er, rapportering enligt GHG, Greenhouse gas protocol och CDP, Carbon disclosure protocol
 • Strategiskt och operativt driva och utveckla processer, arbetsrutiner och dokumentation kopplade till Ovakos proaktiva hållbarhetskommunikation
 • Ansvara för hållbarhetsrapporten samt utveckla den utifrån kundförväntningar och nya lagkrav
 • Intern och extern kommunikation inklusive artiklar, pressmeddelanden, mediahantering, intranät och webb
 • Vara en rådgivande funktion internt – ta fram utbildningar inom hållbarhet, stötta med guidelines, presentationer och myndighetsskrivelser
 • Analysera trender och omvärldsanalys inom hållbarhet och branschen

Om dig

Vi tror du tycker om att skriva texter som engagerar människor och att arbeta med hållbarhetsrapportering från ax till limpa och dessutom trivs i en industrimiljö där hållbarhetsarbete är på riktigt. Hos oss får du chansen att jobba med allt från sammanställning av data, rapportering, till att skapa spännande budskap i olika kanaler.

För att trivas på Ovako bör du gilla att arbeta strukturerat och effektivt, med hög arbetsmoral och vilja att ständigt utveckla dig själv och andra i sina roller utifrån verksamhetens behov. Vi tror du är en ambitiös, resultatinriktad och självgående person som vågar tänka nytt och har ett intresse för hållbarhet och att bygga starka varumärken. Du har en bakgrund inom hållbarhet/miljö och ett kommunikativt strategiskt förhållningsätt där du gillar att omvandla verkligheten till spännande texter och rapporter. Du tycker också om att arbeta med helheten, från framtagande av data till rapportering inom miljöområdet utefter lagkrav och kundernas behov.

Tjänsten innebär stort eget ansvar med en stark drivkraft samtidigt som du delar vår övertygelse om att vi blir bättre och effektivare tillsammans som team. Framförallt trivs du i en organisation som förändras och utvecklas, där du kontinuerligt ställs inför nya utmaningar. Tjänsten rapporterar till Head of Sustainability and Safety och placeringsort kan vara Stockholm, Örebro, Hofors, Smedjebacken eller Hällefors.

Vi söker dig som har

 • Minst 3-5 års erfarenhet från liknande roll – hållbarhet med fokus på miljö/klimat och kommunikation
 • Erfarenhet av och en mycket god förmåga att självständigt analysera och producera material för att rapportera miljödata, skapa content och skriva texter på svenska och engelska
 • Mycket goda kunskaper och erfarenhet av muntlig och skriftlig kommunikation på svenska och engelska internt och externt, såsom artiklar, pressmeddelanden och inlägg till socialmedia
 • Erfarenhet av att samordna och driva utvecklingsprojekt inom hållbarhet och kommunikation
 • Akademisk utbildning eller motsvarande inom miljö och kommunikation

Mer om Ovako

Ovako utvecklar högteknologiska stållösningar till och tillsammans med kunder inom kullager­, transport­ och tillverkningsindustrin. Med vårt stål blir våra kunders slutprodukter mer bärkraftiga och deras livslängd förlängs – vilket i slutänden ger smartare, energisnålare och miljövänligare produkter.

Vår produktion är baserad på återvunnet skrot och omfattar stål i form av stänger, rör, ringar och förkomponenter. Ovako har cirka 2 800 anställda i mer än 30 länder och en omsättning på cirka 900 miljoner euro. Ovako är ett dotterbolag till Sanyo Special Steel och en del av stålkoncernen Nippon Steel Corporation, världens tredje största stålproducent med över 100 000 anställda globalt och en årlig omsättning på cirka 50 miljarder euro. För mer information besök oss på www.ovako.com, www.sanyo-steel.co.jp och www.nipponsteel.com.

Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete i vår hållbarhetsrapport – HÄR

För mer information besök oss på www.ovako.com och kolla gärna in vår film – HÄR

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta Sofie Garpered, sg@kimm.se eller Anna Bjerkelius, ab@kimm.se

Välkommen med din ansökan!

Förmåner

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb