Stockholm

Sociala Media Manager till Sweco

Nu söker vi en ny kollega till Swecos kommunikationsavdelning i Stockholm som kan vara med och utveckla vår närvaro i sociala medier!

Vad kan vi erbjuda dig?

Sweco har en företagskultur med högt i tak och utvecklingsmöjligheter för den med ambitioner och kreativa idéer. Här kommer du att jobba med engagerade och prestigelösa kollegor som vill vara med och göra skillnad för framtidens hållbara samhällen och städer.

Du kommer att arbeta i ett härligt team med stora ambitioner i en spännande utvecklingsfas, där digital marknadsföring och sociala medier är en central del. För dig som kommer till oss kan vi erbjuda drivna kollegor, högt tempo, frihet under ansvar och stora möjligheter att påverka. 

I dagsläget arbetar vi hemifrån men i vanliga tider är vår samlingsplats vårt trevliga kontor på Kungsholmen i Stockholm.

Om rollen

I rollen som Social media manager ingår ett helhetsansvar för Swecos närvaro i sociala medier, både organiskt och sponsrat innehåll. I ansvaret ligger att säkerställa att de sociala plattformarna kompletterar och stärker varandra, i syfte att stötta Swecos övergripande affärsmål och önskade position.

För att trivas i rollen är det viktigt att du förstår hur sociala medier kan användas för att sprida relevanta budskap till rätt målgrupp och skapa värde. Du har ett genuint intresse av de sociala medieplattformarna och håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen och trenderna.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Utveckla och ansvara för vår sociala mediestrategi, i nära samarbete med digital kommunikationsspecialist, samt optimera, analysera och följa upp innehållet för att få maximal effekt.
 • Ansvara för att producera och skapa intressant, engagerande och konverterande innehåll – copy, bild och rörligt material – till sociala medier. Här finns copywriter/skribent och filmspecialist som kollegor i teamet.
 • Ansvara för redaktionella planer för Sweco närvaro i sociala medier, samt utveckling av dessa.
 • Vara rådgivare till verksamheten rörande frågor kring våra sociala medier och ta fram utbildande material.
 • Omvärldsbevaka för att hänga med i det senaste inom sociala medier och digital marknadsföring.

Om dig

Vi tror att du har några års erfarenhet av liknande roll inom sociala medier eller digital marknadsföring. Troligtvis har du arbetat på byrå eller på kundsidan där du jobbat praktiskt med plattformarna samt har vana av att hålla en dialog och svara på kommentarer på innehåll i sociala medier.

Du bör ha ett brinnande intresse och erfarenhet av innehållsproduktion, bild och rörligt men även storytelling samt analys och uppföljning. Du kan lägga planer för hur vi genom köpt och organiskt content på bästa sätt skall kunna aktivera hela resan från branding till konvertering.

Att ditt arbete bidrar strategiskt till företagets långsiktiga mål och framgång är en självklarhet för dig och du är van formulera och anpassa budskap och kanalval efter syfte och målgrupp. Vi söker dig som har lätt för att samarbeta och tar egna initiativ till att driva ditt arbeta framåt både i grupp och individuellt.

Vi ser gärna att du dessutom har:

 •  Relevant utbildning inom kommunikation, och/eller marknadsföring från högskola eller t ex Berghs, IHM m.fl.
 •  Erfarenhet av att arbeta i system: Adobe CC (Photoshop), Sprout, LinkedIn Campaign manager samt Facebook Ads Manager

För att trivas hos oss tror vi att du:

 • Är både kreativ och analytisk och vet hur du omsätter det till innehåll som ger resultat
 • Har humor och vågar bjuda på dig själv
 • Är snabb på att ta till dig ny teknik och gillar förändring
 • Är både strategisk och operativ
 • Förstår att spridning, analys och utvärdering är minst halva jobbet
 • Är en lagspelare och ser styrkan att samarbeta som ett team
 • Kan coacha andra och vara en expertrådgivare inom ditt område

Om Sweco

Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Resultatet av vårt arbete blir hållbara byggnader, effektiv infrastruktur och tillgång till el och rent vatten. Med 17 500 medarbetare i Europa kan vi erbjuda våra kunder rätt kompetens för varje sammanhang. Vi genomför uppdrag i 70 länder varje år. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 20,6 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm.

I Sverige erbjuder Sweco ett brett utbud av tjänster inom arkitektur, byggkonstruktion, installation, infrastruktur, vatten & miljö, projektledning, energisystem, IT för samhällsutveckling och industri.

Intresserad?

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM. Vi ser fram emot att få din ansökan med CV via www.kimm.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se. Om du går vidare i processen kommer du att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Notera att processen kommer ligga vilade under påsk och att vi kommer gå igenom urvalet närmare fr o m v.14.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Johanna Nyqwist på johanna.nyqwist@wise.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb