Lönechef till Kunskapsskolan

Stockholm Rekrytering

Nu söker vi dig som vill axla rollen som Lönechef på Kunskapsskolan. Vi står inför en förändringsresa där vi ska upphandla lönesystem. Här finns utmaningen för dig som både har ett systemintresse samt som trivs i chefsrollen.

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Flexibla arbetstider
  • Friskvård
  • Kollektivavtal

Löneavdelningen är inne i en utvecklande fas där du kommer att få möjlighet att ta en spännande ny roll hos oss. Din framtida arbetsgrupp består idag utav 3 medarbetare och du kommer att rapportera till HR chefen. Hos oss är det viktigt med en öppen dialog och vi ser att det är en viktig förutsättning för ett bra samarbete. Förväntningar på dig kommer att vara att du är en aktiv medarbetare som trivs med att arbeta med människor, du är ödmjuk men kan också driva arbetet för din avdelning.

Vad ska du göra?

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att vara:

  • Att ha fullt personalansvar för löneteamet. Du leder och motiverar teamet och utvecklar medarbetarna. Du ansvarar för medarbetarsamtal och lönesättning.
  • Du kommer att arbeta nära verksamheten och vara delaktig i det operativa arbetet med att sätta rutiner, policys och processer
  • Driva förändringsarbete och arbeta strategiskt framåt
  • Driva projektet med att upphandla lönesystem samt vara systemägare efter implementeringen
  • Hålla i introduktionsutbildningar för våra rektorer och stötta våra 36 skolor i lönerelaterade frågor
  • Omvärldsbevaka kring vad som händer inom löneområdet och implementera ny lagstiftning etc.

Vem är du?

Du har sedan tidigare arbetat som lönechef eller teamledare och du har god kunskap inom löneområdet med erfarenhet från hela lönekedjan. Vi ser att du har en god förståelse för flödena gentemot både HR och ekonomi då du kommer att ha ett nära samarbete med båda avdelningarna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av och kunskaper inom redovisning. Då vi precis går in i skedet med att upphandla lönesystem ser vi att du har ett stort systemintresse och erfarenhet från flera olika lönesystem.

I en värld som förändras i snabb takt behöver även skolan utvecklas och våga tänka nytt, därför söker vi dig som har en förmåga att framgångsrikt kunna ändra ditt beteende för att uppnå mål och lösa problem. Du har en förmåga att etablera trovärdighet och förtroende inom organisationen och du har en hög servicenivå.

Om Kunskapsskolan

Kunskapsskolan i Sverige driver grundskolor, gymnasier och vuxenutbildning under namnen Kunskapsskolan, Kunskapsgymnasiet och SkillEd. Utbildningarnas viktigaste kännetecken är den pedagogiska modellen med en personligt utformad utbildning som ger kunskap och förmågor för framtiden. De första skolorna startades år 2000. Idag går drygt 13 000 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. Företags- och vuxenutbildningen startades 2016. Kunskapsskolan i Sverige ingår i ett internationellt nätverk av skolor runt om i världen med omkring 5 000 elever som följer hela eller delar av Kunskapsskolan arbetssätt, the KED Program. Kunskapsskolan ägs av grundaren Peje Emilsson med familj.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Ulrika Franzén Körlof (ulrika.franzen-korlof@wise.se). Annonsen kommer att ligga ute till och med den 16 januari 2019 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande men vi kommer att han ett uppehåll under julledigheten. 

Sök rollen Senast 23 januari, 2019

Vår rekryteringsprocess

Detta är vår standardprocess. I det fall vi förväntar oss ett stort urval, eller mindre antal sökande kommer vi att anpassa processen och tidplanen kommer att disponeras något olika. Detta kommer du att märka och få information om löpande i kontakten med ansvarig rekryteringskonsult.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter såväl som testresultat för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter 1 månad samt efter 5 månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

ulrika-franzen-korlof

Ulrika Franzén Körlof

Rekryteringskonsult

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 januari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Löneadministratör till IP Only!

Är du löneadministratör med några års erfarenhet och redo för nästa utmaning i karriären? Är du lösningsorienterad, självgående och trivs i en föränderlig miljö? Då kan det vara dig vi söker till ett längre uppdrag på IP Only!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 februari, 2019

Läs mer & ansök