Lönespecialist till Sweco

Stockholm Konsultuppdrag

Är du en kunnig löneadministratör som brinner lite extra för effektivisering och utveckling? Är du en teamplayer som uppskattar att arbeta tillsammans med andra kompetenta löneadministratörer? Läs mer om rollen som löneadministratör hos Sweco!

Sök rollen Senast 4 april, 2019

Det här är några av de förmåner arbetsgivaren erbjuder

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter
  • Kollektivavtal

Till Sweco söker vi nu en lönespecialist. Detta är ett konsultuppdrag via Wise Professionals på heltid med start så snart som möjligt. Detta är en så kallad hyr-rekrytering där du initialt börjar som konsult de första 6 månaderna, med ambitionen att därefter gå över till en anställning direkt hos kunden.

Ditt uppdrag

Sweco är ett internationellt teknikkonsultföretag och har sitt kontor på Kungsholmen i Stockholm. I koncernen arbetar cirka 14 500 medarbetare varav 6 000 i Sverige. I rollen som lönespecialist tillhör du en större löneavdelning som idag består av 12 lönespecialister, 1 löneadministratör, 3 HR administratörer och 2 systemförvaltare som arbetar i team och stöttar varandra. Tillsammans hanterar de ca 6000 löner i 16 olika bolag inom den svenska verksamheten.

Sweco’s löneavdelning genomgår just nu ett spännande och intensivt förändringsarbete där man implementerar ett nytt HR-system (Success Factors). Man planerar att gå över till ett aktivitetsbaserat (processbaserat) arbetssätt, går igenom alla processer för att renodla och effektivisera samt arbetar med automatisering och robotisering. Swecos löneavdelning arbetar med att utveckla de tjänster som löneavdelningen kan erbjuda verksamheten, för att kunna erbjuda mer och mer kvalificerade tjänster som kan lyfta och stödja kärnverksamheten. Hela löneteamet är involverat i utvecklingsarbetet. Löneavdelningen är en del av Sweco Shared Service.

Du har en konsultativ roll gentemot organisationen vad gäller lönefrågor och enklare HR-frågor, du bidrar till att utveckla och kvalitetssäkra arbetssätt och rutiner för dig själv och teamet. I dina arbetsuppgifter ingår också de vanligt förekommande arbetsuppgifterna på en löneavdelning, tex:

  • Hantering av anställningsavtal, ändringar och avslut av de samma.
  • Frånvarohantering.
  • Hantering av schema och tidsrapportering.
  • Lönebearbetning.
  • Rapportering och kontaktperson gentemot myndigheter och andra organisationer.
  • Avstämningar mot ekonomisystem avseende ex. skatt, arbetsgivaravgifter m.m.

Din bakgrund

Du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att samarbeta med andra.Vi söker dig som har minst ett par års erfarenhet av lönehantering, alternativt har du en eftergymnasial utbildning inom lön och något års erfarenhet av löneadministrativt arbete. Du är duktig på att kunna tolka avtal och är intresserad av såväl lönefrågor som till lön närliggande HR frågor (tex tolkning av kollektivavtal, lagar och regler, stöd i användande av HR system). Det är mycket meriterande ifall du tidigare har arbetat i lönesystemet HRM.

Som person är du serviceminded och brinner för utveckling och effektivisering. Du har en god kommunikativ förmåga och är bra på att samarbeta med andra.

När du blir en av oss

Som konsult hos Wise Professionals erbjuds du alltid en marknadsmässig lön, friskvårdsbidrag, pensionsavsättning och anslutning till vårt kollektivavtal – inget är viktigare för oss än att du känner dig trygg i din anställning. På samma sätt som vi ställer höga krav på dig som konsult förväntar vi oss också att du ställer höga krav på oss som arbetsgivare. Oavsett vart du befinner dig i din karriär så ska konsultrollen hos Wise Professionals ge dig kunskap och erfarenhet som du kan bära med dig på vägen till nästa spännande utmaning.

Wise Professionals är rekryteringsbyrån som designar, utvecklar och erbjuder hållbara rekryteringslösningar tillsammans med kunder och kandidater som ställer höga krav. Vi arbetar på uppdrag av Sveriges starkaste varumärken tillsammans med arbetsgivare som månar om sina medarbetares arbetsglädje. Vi är en del av Wise Group, noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap och finns idag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö/Öresund.

Vi präglas av att vara en tillväxtorganisation – vår kultur andas nyfikenhet samt att vi är modiga och professionella i allt vi gör. Hos oss får du vara del av att ständigt utveckla både dig själv och dina kunder.

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i våra kunduppdrag liksom i vår egen rekrytering. Det gör vi i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald i bakgrund, erfarenhet och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation med ledstjärnorna nyfiken – modig – proffsig.

Om du vill veta mer

Du får gärna kontakta oss om du har frågor om tjänsten eller undrar hur processen ser ut framöver. Vi som arbetar med detta uppdrag är Talent Acquisition Specialist Johan Fernström (johan.fernstrom@wise.se , 076-620 29 38) och konsultchef Ulrica Thero (ulrica.thero@wise.se).

Vi går igenom ansökningarna löpande och i konsultvärlden går processerna oftast snabbt. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum, vänta därför inte med att skicka in din ansökan!  

Sök rollen Senast 4 april, 2019

Vår rekryteringsprocess för konsulter

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga CV eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Vi tittar på tidigare erfarenheter för att finna dig med bäst förutsättningar att lyckas i rollen. Alla får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Intervju

I ett första steg ringer vi dig, om vi är fortsatt intresserade av varandra träffas vi för en kompetensbaserad intervju som syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, går du vidare i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Uppföljning

Vi har kontinuerliga avstämningar med konsult och kund för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Kontakta mig för mer information

johan fernström

Johan Fernström

Talent Aquisition Specialist

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 4 april, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

Nu söker vi en Office Manager till 2Secure

Vi söker dig som trivs i en roll där du får ge förstklassig service till både anställda, besökare och kunder. Du drivs av att ge det lilla extra och att vara spindeln i nätet och du erbjuds en central och viktig roll med stora utvecklingsmöjligheter.

Stockholm Sista ansökningsdag: 3 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Kreditadministratör till Alektum Group

Befinner du dig i början av din ekonomikarriär och vill axla en utvecklande roll som kreditadministratör? Mitt i centrala Göteborg i fräscha lokaler finner du Alektum Group, ett riktigt coolt bolag inom finansbranschen som arbetar med kredithantering och inkasso.

Göteborg Sista ansökningsdag: 17 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Credit officer till Alektum Group

Nu har möjligheten öppnat upp sig för ett riktigt spännande uppdrag för dig som vill utvecklas inom finansbranschen, och närmare bestämt inom kredithantering. Vi söker dig med ekonomisk bakgrund som är redo för att självständigt hantera dina egna kunder och med bästa möjliga service och expertis erbjuda dem skräddarsydda finansiella kreditlösningar. Alektum Group det internationella bolaget med entreprenöriell känsla och en fantastisk resa framför sig.

Göteborg Sista ansökningsdag: 17 april, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Ekonom med stor passion för Excel

Är du en lösningsorienterad och kommunikativ ekonom med IT-intresse? Har du avancerade kunskaper i Excel och en förståelse för databaser? Nu söker vi dig som vill arbeta på en innovativ arbetsplats med höga ambitioner!

Stockholm Sista ansökningsdag: 6 april, 2019

Läs mer & ansök