Stockholm Rekrytering

Marknadsansvarig till Wise Professionals

Vi är på en fantastisk tillväxtresa just nu och vi behöver en inspirerande kollega som vill ta lead på vår marknadssatsning för våra 6 brands/affärsområden. Vi söker dig som gillar att arbeta strategiskt som operativt i en spännande och snabbrörlig konsultmiljö!

Med ett, om vi skall vara helt ärliga, riktigt tufft och jobbigt 2020 i ryggen, har vi nu nått vändpunkten som vi längtat efter så mycket. Vi växer igen! Och det går fort. Vi får ibland nypa oss själva i armen för att ta in hur bra det känns just nu när vi ser att marknaden vågar satsa igen och att kunder vill ta hjälp av oss för att hitta rätt människor att hjälpa dem i deras tillväxtresa.

På Wise Professionals & Friends (inkl. KIMM, Eqonomy, The Pace, SalesOnly och K2) vill vi skapa rörelse för människor och organisationer, kandidat- och kundupplevelser i världsklass, samt en snabb, precis och hållbar kompetensförsörjning. Idag och i framtiden. I våra olika affärsområden har vi olika spetskompetenser och tillsammans täcker vi in större delen av marknaden när det kommer till rekrytering, konsultuthyrning, interims uppdrag samt inhouse rekrytering. Vårt arbete har en samhällsviktig funktion, nämligen att hjälpa människor att nå sin fulla potential och hitta rätt person till rätt roll, för vi tror att det finns en rätt plats för alla.

DITT UPPDRAG 

Vi söker nu efter en Marknadsansvarig som tillsammans med oss vågar och vill utmana en bransch som kan uppfattas ganska tråkig. Du vill utmana status quo och skapa en marknadsplattform som smäller alla konkurrenterna på fingrarna. Tillsammans med dig vill vi ta allt som vi gör bra – och mindre bra – och skruva upp det ett par nivåer samt gå utanför vår comfort zone dvs utmana oss själva och köra järnet. Vi vill testa nytt påverka och beröra människor och berätta stories som driver engagemang och eftertanke. När vi testar ny mark, kommer en del av det innebära ett och annat felsteg. Men det är OK! Bara genom att testa och göra fel ibland kan vi lära oss och nå nya höjder som vi aldrig kunnat drömma om.  

Om du tycker att ovan låter som en utmaning värd att jaga, fortsätt då att läsa, för det blir ännu bättre 😊 

Rollen innebär att du är operativt ansvarig för branding, kommunikation och digital försäljning för Wise Professionals, EQonomy, The Pace, KiMM, SalesOnly och K2 Search. Vissa av dessa brands finns representerade på den nordiska marknaden, andra enbart den svenska. Mål för 2021 är att fortsätta växa och genom nära arbete med sälj hitta nya erbjudanden för att skapa tillväxt inom respektive varumärke och därmed öka vår leadsgenerering och konvertering.

DIN VARDAG 

I din vardag kommer du att växla mellan strategiskt och operativt arbete. Ena dagen jobbar du med långsiktiga marknadsplaner och budget och andra dagen detaljuppföljning av vårt marknadsarbete, och digital försäljning – samt agerar expert och stöttar affärsområdescheferna.
 
Din roll innebär att du kommer att kastas mellan diskussioner om säljpresentationer, upplägg för interna veckomöten, annonskanaler och strategisk verksamhetsutveckling. Hur lätt som helst, eller hur? Störst fokus vill vi att du lägger på att öka relevant leadsgenering och konvertering. Du kommer att sätta ramar och strukturer likväl som ska skapa, kvalitetssäkra och sprida content.  För bästa konvertering ska du driva optimering av sökord och landningssidor, styra digitala kampanjer, analysera trafik och klickrate, segmentera, förbättra och optimera. 

För att lyckas med detta kommer du ha hjälp av någon annan kompis från bolaget som har spetskompetens inom inbound, content, webb och sociala medier eller vår externa byrå. Du har också tillgång till vårt koncerngemensamma marknadsforum där du hittar andra lika skarpa marknadsledare som du. Du kommer jobba nära och rapportera till Commercial Director. 

DU ANSVARAR BLAND ANNAT FÖR:

 • Go-to-market planer – utveckla, projektleda, driva och kvalitetssäkra års- och månadsplaner tillsammans med respektive affärsområdeschef.  
 • Social media – strategiskt ansvara för planering av relevant budget och content, operativt ansvara för content calender, publicering och community management. 
 • Säkerställa att våra brandaktiviteter optimeras baserat på respektive varumärkesplattform genom relevant SEO och SEM, optimering av hemsidor, målgruppssegmentering, content strategi, digital försäljning via Hubspot och levande sociala kanaler. 
 • Marketing automation – planera, schemalägga och verkställa arbetet i Hubspot med nyhetsbrev och automatiserade mailflöden tillsammans med Performance marketing specialist och Sälj- och marknadskoordinator. Samt arbeta med vårt CRM-system.  
 • Planera och verkställa digitala kampanjer samt annonsering genom t ex Adwords och sociala medier tillsammans med Performance Marketing Specialist, samt se till att all data kopplat till satta KPI:er följs upp varje månad. 
 • Ansvara för extern och intern kommunikation mot kund, kandidat, konsult, kollega och delaktig i framtagande av content. 
 • Event och webinars, underhålla grafiska profiler och bildbank för alla våra olika varumärken samt ta fram sälj- och profilmaterial. 

VI SÖKER DIG SOM HAR:

 • Relevant utbildning inom marknad/kommunikation och/eller digital marknadsföring från högskola eller motsvarande t ex Berghs, Hyper Island eller IHM 
 • Minst fem års strategisk och operativ arbetslivserfarenhet inom marknadsföring – vi ser gärna att du arbetat med flera olika varumärken 
 • Erfarenhet av att ha arbetat med leadsgenerering genom inbound marketing, dvs arbetat med målgruppssegmentering och personas  
 • Erfarenhet från att driva digital försäljning på strategisk samt på operativ nivå följt upp, analyserat och rapporterat 
 • Erfarenhet av social media, både strategi och operativ implementering. Vi ser gärna att du har en vass penna och kan skriva för olika kanaler – på svenska och engelska. 
 • Goda ledaregenskaper och erfarenhet av att leda med och utan personalansvar  
 • Ett digitalt helhetstänk och erfarenhet av marketing automation-verktyg som t ex Hubspot  

VEM ÄR DU? 

Du är en stabil, nyfiken och kreativ person som har förmågan att snabbt röra dig mellan strategi, taktik och operativt agerande. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och är en grymt driven och strukturerad projektledare. Givetvis är du också en god kravställare som inspirerar och coachar – internt såväl som externt. 

Du ser möjligheterna i att använda data på rätt sätt och jobbar effektivt och innovativt genom att sätta nya processer och rutiner samt finjustera arbetssätt för att nå uppsatta mål. I allt du gör har du alltid kund- och affärsperspektiv, du gör inget som inte skapar affärsmöjligheter och affärsnytta. Du strävar efter att ständigt lära nytt, ta in ny teknik och nya tillvägagångssätt.  

PASSAR VI DIG? 

Vill du vara med på resan att utmana rekryteringsbranschen tillsammans med oss? Att bli en ”wisare” innebär att jobba med ett gäng modiga, proffsiga och nyfikna kollegor. Vårt varumärke och vår marknadsposition i kombination med möjligheten att påverka är några av de främsta anledningarna till att våra kollegor valt att börja arbeta hos oss. Alla som jobbar här är konsulter och specialister inom sitt eget område, vi är idag över 45 anställda och ca 250 uthyrda konsulter. Vi arbetar branschbrett med starka varumärken och är en del av Wise Group, noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Vill du lära dig mer om oss, kolla in wise.se, salesonly.se, K2search.se och wisegroup.se 

VÄLKOMMEN TILL OSS! 

Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som metod i vår strävan efter en mer potentialbaserad kompetensförsörjning. Vi ser därför gärna sökanden med olika bakgrunder och erfarenheter, eftersom vi vet att en bredare mångfald och synsätt berikar var och en av oss och gör oss bättre och smartare som organisation. 
 
Du ansöker enkelt med din CV eller din LinkedIn-profil på kimm.se där du får svara på några korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi kommer löpande att gå igenom ansökningarna och notera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor om rollen eller processen, vänligen kontakta Olof Lindmark på ol@kimm.se.  
 
Vi ser fram emot din ansökan! 

Förmåner

 • Friskvård
 • Förtroendearbetstid
 • Karriärmöjligheter

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb