Göteborg Rekrytering

Digital Marketing Specialist till Midbec Tapeter

Det går bra för Midbec Tapeter som nu behöver förstärka teamet med en ny kollega, nämligen en Marketing Digital Specialist. Denna roll är helt ny inom bolaget och kommer vara en otroligt viktig pusselbit i deras digitala resa framåt. Har du en passion för digital marknadsföring och drivs av att realisera strategier och ideér i praktiken och vill göra skillnad på riktigt? Då kan detta vara en roll för just dig!

Midbec Tapeter är ett växande varumärke och företaget befinner sig en spännande tillväxtperiod där din roll blir av stor vikt. Här erbjuds en spännande och varierande roll av både strategisk och operativ karaktär i kombination med en härlig och familjär arbetsplats med drivna och prestigelösa kollegor. Läs mer om oss här!

Din roll
I rollen som Digital Marketing Specialist har du det övergripande ansvaret för att implementera, leda och utföra digitala marknadsplan och varumärkesstärkande aktiviteter. Med din erfarenhet och kunskap bidrar du till att Midbec Tapeter ökar sin närvaro på sociala medier och samt utvecklar webben på ett medvetet och strategiskt sätt. Du driver kontinuerligt utvecklingsarbetet kring hur och var bolaget ska synas och tar fram analyser för att säkerställa att rätt aktiviteter görs. Du rapporterar till sälj- och marknadschef samt arbetar tätt ihop med två kollegor som jobbar operativ med sociala medier och mot webbsidan. Detta är en helt ny roll inom bolaget där du har stora möjligheter att påverka rollens utformning.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Digital Marketing Specialist arbetar du med att:

  • Utveckla och fortsätta realisera befintlig digital marknadsplan tillsammans med Marknadschef
  • Fastställa strategikarta för sociala medier, samt säkerställa att framtida inlägg och poster linjerar med strategin
  • Driva trafik till hemsidan och sociala kanaler genom att skapa aktuell och inspirerande content/annonser
  • Kontinuerligt arbeta med SEO och sökordsoptimering på webben
  •  Säkerställa att hemsidan är ständigt uppdaterad utifrån rätt content och grafiskt innehåll
  • Utveckla och implementera hur Midbec Tapeter ska jobba med rätt partners och influensers
  • Genom datadrivna uppföljningar ta fram Remarketing-strategier och aktiviteter

Om dig
Vi söker dig som har en passion för marknadsföring och följer digitala marknadsföringstrender och nyheter för att kunna omsätta det i idéer och aktiviteter. Du är kommunikativ person och har ett entusiasmerande sätt gentemot dina kollegor. Du är specialisten inom ditt område, har en stark strukturell förmåga och en självledande inställning där du har förmågan att ta egna beslut för att påverka bolaget i rätt riktning. Du har även känsla för webbdesign och har god förståelse för hur en webbsida ska se ut och varför. Har du en god förmåga att balansera mellan att vara analytisk och kreativ så är det en grym styrka för denna roll.

Midbec Tapeter är ett kulturstarkt bolag som präglas av gemenskap, glädje och stolthet för sitt hantverk. För att lyckas i rollen krävs ett stort engagemang för sitt arbete och en prestigelöshet gentemot dina kollegor. Här hjälps alla åt, oavsett om det handlar om att kasta ett öga på senaste tapet-designen eller fixa fika.

Din bakgrund

I rollen som Digital Marketing Specialist ser vi att du har några års erfarenhet av liknande roll, antingen från byrå och/eller inhouseavdelning. Har du erfarenhet från inredning och designbranschen är det meriterande. Sociala Medier är framförallt ditt gebit och du har skapat strategier såväl implementerat samt genomfört strategin. Du även varit delaktig i arbetet med att ta fram digitala marknadsplaner, har du ansvarat för det är det ett plus. Att skriva och skapa content, alltifrån artiklar till blogginlägg, och att sökordsoptimera dessa har du erfarenhet av. Du har varit delaktig i framgångsrika influencersamarbeten och har en stor portion av nyfikenhet för att vilja utveckla detta område hos oss.

WordPress eller annat publiceringsverktyg känner du dig bekväm i och du har goda kunskaper i Google analytics.

Som utbildningsbakgrund har du en eftergymnasial utbildning inom Digital Marknadsföring/kommunikation med dig i bagaget. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Rum blir till hem, vardag blir till lyx och hela skillnaden ligger i detaljerna” 

Midbec Tapeter grundades 1976 och de första tapeterna från dåtidens största varumärken importerades till Sverige. Midbec Tapeter ägs sedan drygt 20 år av familjen Johnson och bolaget präglas av en stark familjär- och social anda. Bolaget och dess medarbetare andas passion och engagemang för bolagets rötter såväl som för sin framtid.

Midbec Tapeter har sedan start importerat tapeter men 2014 anlitades företagets första egna designer som idag har utvecklats till ett eget designteam. Deras olika stilar och uttryck stäcker sig långt utanför Sveriges gränser.

För att skapa det bästa möjliga resultatet har Midbec Tapeter ett nära samarbete med utvalda färgfackhandlare, som Colorama, Happy Homes och Nordsjö Idé Design m.fl.

När det kommer till kvalité, eftersträvar Midbec Tapeter att ligga steget före vare sig det är importerat eller egen design. Tack vare det har Midbec Tapeter lyckats att vara intressanta och relevanta, år efter år.

Låter det som ett jobb för dig?

Då vill vi veta mer om dig! Eftersom vi löpande går igenom kandidaturvalet är det en fördel om du skickar in din ansökan så fort som möjligt.

I den här rekryteringen samarbetar vi med KIMM och Wise Professionals . Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på wise.se där du direkt får svara på tre korta frågor. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill nämligen tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vill du veta mer om vårt tillvägagångssätt, läs mer här – https://www.wise.se/fordjupningar/kompetensbaserad-rekrytering/

Har du frågor om processen eller rollen? Kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sophia Francke på

sophia.francke@wise.se. Vi intervjuar löpande så rollen kan tillsättas före sista ansökningsdatum. 

Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Förmåner

  • Friskvård
  • Karriärmöjligheter

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb