Förbundschef

Stockholm

Ibn Rushd är ett studieförbund med fokus på mänskliga rättigheter, identitetsfrågor och mångfald. Om du brinner för demokrati och ökad mångfald samt är en inspirerande ledare – sök då rollen som förbundsrektor!

Sök rollen Senast 23 februari, 2019

Dina arbetsuppgifter 
Som förbundsrektor är du högste tjänsteman på förbundet. Tillsammans med dina kollegor i ledningsgruppen leder du förbundets folkbildande verksamhet och har ett helhetsansvar för budget, personal, resultat och kvalitet. Du är närmaste chef till förbundets tre avdelningschefer och till personalen på kommunikationsavdelningen samt leder och stöttar dem i deras arbete. I din roll som förbundsrektor leder du i huvudsak den strategiska styrningen av verksamheten, men är också involverad i det operativa arbetet. Du är föredragande i förbundsstyrelsen och arbetsutskottet och är tillsammans med vår förbundsordförande förbundets talesperson och mediekontakt. Du är dessutom vår huvudkontakt i samverkan med myndigheter, folkbildningsrådet, övriga studieförbund och medlemsorganisationer.

Om dig 
Vi söker dig som är en god och erfaren ledare och som leder medarbetare med tydlighet och vision. Du har hög kulturell medvetenhet och värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar både en själv och andra. Du är kommunikativ, utåtriktad, kontaktskapande och trivs i det offentliga rummet. Du har erfarenhet av påverkansarbete och är van vid kontakt med myndigheter och andra intressenter. Du är också strategisk och har fallenhet för att lyfta blicken för att se långsiktiga konsekvenser av beslut. I avgörande situationer och beslut styrs du av din etik och dina värderingar och du är en lugn, stabil och samlad person.

Vi ser dessutom gärna att du är en strukturerad och beslutsam person, som har förmåga att initiera, organisera och prioritera aktiviteter på ett effektivt och metodiskt sätt.

Kvalifikationer:

·      Relevant akademisk utbildning, eller motsvarande arbetslivserfarenhet

·      Flerårig erfarenhet som chef med personalansvar

·      Erfarenhet av idéburen sektor, såsom förening, politisk organisation, NGO eller liknande organisationer

Meriter:

·      Erfarenhet av folkbildningsarbete

·      Kännedom om det muslimska föreningslivet

·      Erfarenhet av påverkans-, kommunikations- eller pressarbete

Om oss
Ibn Rushd är ett ungt studieförbund med fokus på livsåskådning, mänskliga rättigheter och mångfald. Vi är ett av tio studieförbund i Sverige som får del av statsanslaget till folkbildningsorganisationer. Ibn Rushd är en ideell och partipolitiskt obunden organisation som är öppen för alla, och vi har verksamheter över hela Sverige. Med folkbildning som verktyg engagerar vi oss i samhällsdebatten, producerar studiematerial och erbjuder ett brett utbud av seminarier, studiecirklar och kulturarrangemang. Genom att stärka den svensk-muslimska identiteten vill vi att alla ska kunna delta på lika villkor i samhället. Ibn Rushd tar ställning mot rasism som drabbar minoriteter och marginaliserade grupper och arbetar aktivt för förändring, förståelse och respekt. För mer information om oss se www.ibnrushd.se.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Du är placerad i Solna. Tillträde sker snarast möjligt eller enligt överenskommelse. Tjänsten innebär en del resor och kvälls- och helgarbete.

Kontaktperson
Zana Muhammad, Förbundsordförande
zana.muhammad@ibnrushd.se
073-639 15 40

Facklig kontaktperson
Rachelle Olsson Herrin
Rachelle.olsson.herrin@ibnrushd.se
076-002 41 04

Adress
Sundbybergsvägen 1C, 7tr
171 73 Solna

Ansökan
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Zana Muhammad, Förbundsordförande. Du når honom via zana.muhammad@ibnrushd.se eller på telefon 073-639 15 40.

Vi tar emot din ansökan via www.wise.se. Vi tar inte emot ansökningar via mail. Intervjuer sker löpande hos och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Varmt välkommen att söka!

Sök rollen Senast 23 februari, 2019

Kontakta mig för mer information

Wise Professionals Info

Sök rollen!

Vi behöver få in din ansökan senast 23 februari, 2019

Sök rollen

Fler lediga jobb

Nytt

HR-ansvarig till Mangold Fondkommision

Här är chansen för dig som vill arbeta i en nyckelroll i en organisation där HR är en viktig och central del av bolaget. En roll där HR arbetar tätt tillsammans med VD och är med där de strategiska besluten fattas.

Stockholm Sista ansökningsdag: 2 mars, 2019

Läs mer & ansök

Nytt

Löneadministratör till Röda Korset

Är du en duktig löneadministratör som söker nya utmaningar i en internationell organisation? Är humanitära värderingar viktiga för dig? Då kan du bli en del av världens största mänskliga nätverk när vi nu söker en löneadministratör till Svenska Röda Korset!

Stockholm Sista ansökningsdag: 5 mars, 2019

Läs mer & ansök