Stockholm Rekrytering

Senior Redovisningsekonom

Trivs du i en roll med internationella kontakter där du får vara en betydande del av den svenska ekonomifunktionen, så är detta rollen för dig!

Om bolaget:
Papper, tryck och teknik. Det är de tre pelarna som definierar Crane Currency och även de grundläggande byggstenarna i de mest funktionella, säkraste och vackraste sedlarna. Vi är den största, privatägda, kompletta sedeltillverkaren i världen, och med en kultur som andas innovation och förmåga till produktutveckling har vi vunnit internationellt erkännande. Det är inte förvånande att mer än 50 centralbanker världen runt litar på oss och på våra tekniklösningar i världsklass. Idag, och under de kommande åren, är vi fast beslutna att stanna som branschledande och det gör vi genom vårt program för forskning, design och utveckling.

Crane Currency AB ägs av amerikanska Crane Co och är ett bolag med över 250-års historik.

För att läsa mer om företaget kika på www.cranecurrency.com

Om tjänsten:
I rollen som senior Redovisningsekonom kommer du att ansvara för delar av bolagets redovisning tillsammans med övriga kollegor på ekonomiavdelning. Du rapporterar du till företagets Finance Manager som du även stöttar i olika typer av frågor.

 • Arbetsuppgifterna består bl.a. av att:
 • Stämma av svensk och utländsk redovisning
 • Genomföra delar av månads-, kvartals- och årsbokslut och behjälplig med årsredovisning och deklarationer
 • Ansvara för rapportering och register gällande leasing, investeringar, agenturer, reserver, SCB statistik, Compliance och övriga ad hoc-frågor
 • Arbeta med cash reports, forecasts och revisorns frågeställningar
 • Analysera resultat och upprätta rapporter
 • Samarbeta i utvecklingsfrågor gällande processer, intern kontroll och struktur
 • Ansvara för vissa SOX kontroller
 • Projektleda team med olika intressenter

Kontoret är beläget i Tumba därifrån den svenska verksamheten bedrivs.

Om dig
För att passa i rollen söker vi dig som har en högskoleutbildning inom redovisning/revision samt några års relevant arbetslivserfarenhet från liknande tjänst. Du bör vara bokslutssjälvständig samt van vid analys, rapportering och erfarenhet av att samarbeta med revisorer. Det är en fördel med erfarenhet av SOX regelverk samt vana från ERP- och BI-system. Idag används IFS samt Hyperion.

Som person ser vi gärna att du tar arbete och prestation på allvar och prioriterar för att uppnå mål. Du har en vilja att utvecklas och drivs av att förbättra och hitta lösningar. På bolaget genomsyrar en teamanda och man delar med sig av information och expertis och stöttar varandra för att uppnå mål. En god förmåga att kommunicera och samarbeta är därför viktigt.

Engelska används dagligen därav är goda kunskaper ett krav. 

Rekryteringsprocessen
I den här rekryteringen samarbetar Crane Currency med EQonomy/Wise Professionals. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail med hänvisning till GDPR, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor.

Då Crane Currency är ett bolag med hög säkerhet behöver du vara beredd på en obligatorisk flerstegsprocess om du går vidare och den ser ut enligt följande:

 • Telefonintervju med kund (Redovisningschef)
 • Utdrag ur belastningsregistret
 • Webbaserat test
 • Intervju på Cranes kontor med ekonomichef och HR
 • Intervju nr 2 på plats med Ekonomidirektör och CFO

Förmåner

 • Friskvård
 • Karriärmöjligheter
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb