Stockholm Rekrytering

Senior Business Controller med affärsdriv till Brilliant

Senior Business Controller till Brilliant!

Vill du också tillhöra en organisation där alla drivs av att skapa skillnad? Har du erfarenhet av att bygga professionell controlling i en verksamhet med abonnemangsaffär? Motiveras du av tillväxt och förändring? Sök då rollen som Senior Business Controller till Brilliant redan idag!

På Brilliant är vi en mix av systemvetare, beteendevetare, analytiker, marknadsförare, ingenjörer och ledare som alla har en sak gemensamt. Vi drivs av att skapa skillnad för andra. Vi guidar kunder och vi hjälper varandra till utveckling.

Om rollen

Som senior Business Controller på Brilliant blir du en viktig spelare i vår fortsatta tillväxtresa. I ditt uppdrag ingår att självständigt utforma och bygga upp vår ekonomistyrning och controlling så att den stöttar och driver vår affär. Till din hjälp har du ekonomifunktionen för Wise Group som är koncerngemensam. Därmed är du funktionellt ansvarig för ekonomifrågorna på Brilliant. Din roll innebär även affärsutveckling.

Du rapporterar till Brilliants VD Andreas Ferm och ingår i Brilliants ledningsgrupp. Samtidigt kommer du att arbeta nära Wise Groupkoncernens ekonomiteam och CFO. Inledningsvis kommer rollen inte att innebära personalansvar men däremot arbetsledning av personal i flertalet viktiga projekt. Personalansvar kan inte uteslutas längre fram.

Du kommer att bidra med:

·        Tillsammans med VD och ledningsgrupp driva bolagets strategiska utveckling.

·        Utforma och utveckla en modern controlling och ekonomistyrningsfunktion där affärsutveckling och relevant KPI-styrning är en viktig del.

·        Driva vidareutveckling av KPI:er och resultatanalys.

·        Se till att Brilliants rutiner och processer för framtiden stödjer och driver Brilliants affär framåt

·        Arbeta proaktivt i ledningsgruppen och bidra med analys, riskbedömning och scenarioplanering i affärsutvecklingen.

·        Ansvara för managementrapportering till bolagets ledningsgrupp och styrelse.

·        Agera kravställare gentemot Wise Groups shared service funktion och tillsammans med dem bidrag till att utveckla och effektivisera processerna relaterade till Brilliant.

·        Medverka som stöd och bollplank till nya affärsinitiativ och nya sektorer som Brilliant önskar utveckla.

Vem är du

För att lyckas i rollen som Senior Business Controller hos oss har du en ekonomisk examen inom ekonomi från högskola eller universitet. Du är en person som har erfarenhet från ett flertal olika verksamheter med insikt i olika sätt att bedriva analysarbete, rapportering och förändringsarbete mot olika typer av management och där du tidigare fått axla ett brett ansvar.

Vi har ett stort behov av en starkt analytisk person med hög arbetskapacitet som stimuleras av att vara med och driva affären och av att bygga upp en professionell controllingstruktur. Vi söker dig som har erfarenhet av abonnemangsaffären, som har gedigna kunskaper i uppbyggnad och översyn av KPI:er och som kan vägleda i relevanta modeller samt visa på effekter av olika beslut och vägväl.

Har du erfarenhet från IT-branschen, techbolag med egen utveckling, bolag med verksamhet i flera olika länder eller av arbete med en kombination av abonnemang och konsultaffär, är detta starkt meriterande.

Som person har du både en stark operativ och strategisk förmåga.

Du vågar testa nya sätt att göra saker på och kan komma med initiativ. Du kan ifrågasätta och utmana och du har styrkan att driva ditt arbete i mål. Du känner dig trygg i att bygga relationer och upprätthålla goda kontakter, såväl på Brilliant, som inom koncernen i stort.

Du jobbar systematiskt och har ett öga för att avväga rätt prioriteringar och vara noggrann. Din styrka ligger i att ha förmågan att se helhetsbilden och samtidigt kunna vara “hands-on” när så behövs. Du balanserar styrning med lyhördhet för verksamhetens behov, har en god kommunikativ förmåga och kan visualisera det komplexa genom att förenkla och förtydliga samband.

Om Brilliant

På Brilliant hjälper vi organisationer att bli bättre! Genom vår moderna undersöknings- och actionplattform mäter vi engagemanget hos medarbetare och kundernas upplevelse. Vi omvandlar kund- och medarbetardata till agerbara insikter som stärker medarbetarengagemanget, utvecklar ledare och stärker organisationens employer brand. 

Brilliant är en del av Wise Group som är börsnoterade på Nasdaqs small cap lista. Bolaget omsätter idag ca 100 Mkr och har 77 anställda. Vi är nu inne i en spännande transformation och expansiv fas.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 27:e september och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb