Stockholm Rekrytering

Senior Business Controller till Wise IT

Vill du ha den roligaste tiden i din karriär? Wise IT söker just nu en erfaren Business Controller som älskar affärsutveckling, som dessutom gillar att skratta och vill vissla på väg till jobbet. Visst låter det lockande?

Join our super squad!

Wise IT söker nu en affärsnära business controller som på ett proaktivt sätt ska bidra med ekonomiska analyser som underlag för den strategiska- och affärsinriktade planeringen och målstyrningen likväl som det operativa beslutsfattandet på Wise IT.

Vi ser att du inte enbart kommer arbeta med det ekonomiska utfallet utan även med att förstå sälj- & leveransprocessen samt den ekonomiska dynamiken i vår nuvarande affär och därigenom bidra till vår affärsutveckling. Du är VDs högra hand i ekonomi- och affärsplaneringsfrågor men arbetar oftast självständigt och direkt med verksamheten och dess ledare med syfte att utveckla såväl best practice som förbättrad effektivitet. Du kommer att vara en viktig och aktiv del i Wise IT’s ledningsgrupp där du förväntas presentera analyser, beslutsunderlag och leda ekonomistyrningsprocesser. Wise IT ingår i Wise Group som är börsnoterad på Nasdaq Stockholms small cap lista. Därför arbetar vi i koncernens system och följer koncernens ekonomiprocesser vilket innebär att du även förväntas ta del i och aktivt driva utveckling som bidrar till hela Wise Groups nytta. Controller funktionen på Wise Group utgör ett viktigt stöd för verksamheten och består idag av fyra business controllers samt en CFO.

Din vardag

  • Följa, analysera och presentera det ekonomiska utfallet månadsvis med stöd av redovisningsansvarig ekonom.
  • Vara stödjande i strategisk planering samt affärsplanering.
  • Vara drivande och sammanhållande i all ekonomisk planering och målstyrning i samråd med koncernprocesserna.
  • Vara en proaktiv del av Wise IT’s ledningsgrupp med inriktning på verksamhetsrådgivning, analys och beslutsfattande.
  • Ansvara för utvecklingen av rapporter och KPI:er till verksamheten samt även vara delaktig i uppföljning.
  • Vara delaktig i och driva verksamhetsrelaterade analyser/projekt utifrån affärens utveckling och behov och initiativ som uppstår.
  • Delta i utveckling av koncernens controlling processer, rapporter, KPIer, systemstöd och mallar inom business control funktionen.

Du kommer att ingå i Wise IT’s ledningsgrupp och rapportera till bolagets VD. Du kommer även att vara en viktig del av koncernens controlling grupp i dessa frågor är koncerncontroller och CFO din uppdragsgivare.

Vem är du?
Wise IT är ett entreprenöriellt företag vilket förutsätter ett såväl strategiskt som operativt fokus och målet är att bidra till lönsamhet och tillväxt i bolaget såväl som i koncernen. Det är viktigt att du har förmåga att prioritera det som är viktigast för att driva lönsamhet i affären. Du bör trivas med analys, struktur och processer, samt vara bra på att kommunicera i tal och skrift då tjänsten innebär många kontaktytor. Du behöver även vara bra på att pedagogiskt och engagerande få människor att i beteende genomföra det din analys påvisar vilket innebär att du ska gilla ledarskap.
Wise IT består av många specialister men som inte nödvändigtvis har en ekonomibakgrund varav det är till fördel att ha förmåga att på ett pedagogiskt sätt presentera, förklara och vara bryggan mellan affären och siffrorna.

Utöver detta ser vi att du har:

  • En akademisk utbildning med inriktning på ekonomi.
  • Några års erfarenhet från business controlling i större organisationer med etablerade processer.
  • God svenska är ett krav och då vi även har kontor i Finland så är flytande engelska i tal och skrift viktigt att behärska.

Erfarenhet från konsultsektorn samt att ha arbetat i börsbolag är meriterande.

Vad erbjuder vi dig?
Vi erbjuder dig en energifylld arbetsplats med härliga kollegor, ett öppet klimat och stora möjligheter till utveckling! Vi tror att människor presterar bäst då man får göra det man är riktigt bra på och vi lägger stor vikt vid vår företagskultur som grundas i våra värderingar passion, samarbete, ansvar och mod som vi tillsammans tagit fram. Vi vågar sticka ut hakan och säga att vi faktiskt lever våra värderingar varje dag – både i de små sakerna som att hylla en kollega som gjort en bra affär till de större besluten som att våga ge sig in på en ny marknad eller att utmana branschen genom att tänka annorlunda.

Vi tycker det är viktigt att man mår bra och har kul på jobbet; därför är hållbarhet och hälsa saker vi värdesätter högt. Vi erbjuder så klart friskvårdsbidrag och har även ett flertal initiativ kopplat till CSR såsom samarbeten med Mentor, Röda Korset och gymnasieskolor för att nämna några.

Läs mer om oss, vår kultur och våra värderingar på vår karriärsida.

Mer om Wise IT
Wise IT arbetar med kompetensförsörjning inom IT. Vår uppgift är att hitta rätt person till rätt IT-jobb, genom rekrytering och konsulter. På Wise IT är vi ett härligt gäng superhjältar som tillsammans hjälper människor och företag att nå sina drömmar. Vi tror på människan i en framtida teknikutveckling och brinner för att bygga relationer, inkludera fler i IT-branschen och naturligtvis matcha rätt kompetens till rätt uppdrag. Hos oss är människan i fokus och vi tror att alla sitter på superkrafter som i rätt situation kan göra stordåd!

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar Wise IT med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process.

Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ramona Johansson på ramona.johansson@wise.se

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 14:e oktober och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.
Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb