Stockholm

Hyresgästföreningen söker en Ekonomichef/CFO

Vill du arbeta på en arbetsplats som gör skillnad i människors vardag? Letar du efter en roll med övergripande och strategiskt ansvar? En roll där du får vara med och utveckla och ytterligare effektivisera processerna på ekonomiavdelningen? Sök då tjänsten som ekonomichef till vårt förbundskontor på Norrlandsgatan i centrala Stockholm!

Om rollen 
I dagsläget pågår ett arbete med att skapa en gemensam ekonomifunktion i Hyresgästföreningen vilket kommer att innebära att den nya ekonomichefen/CFOn kommer in i ett läge med nya arbetssätt och processer.

Rollen som ekonomichef innebär att du har ett övergripande och strategiskt ansvar för ekonomifunktionen och ekonomihanteringen i Hyresgästföreningen. Du kommer även att arbeta en hel del operativt och vara ett stöd till övriga på ekonomienheten. Du tillhandahåller expertkunskap och beslutsunderlag till ledningen.

I och med den nya gemensamma ekonomifunktionen kommer du att vara den som, tillsammans med ledningsgruppen samt medarbetarna på ekonomifunktionen, fortsätter att utveckla och ytterligare effektivisera processerna på ekonomienheten.

Vi erbjuder en omväxlande tjänst med huvudsakligen följande arbetsuppgifter:

·        Driva och utveckla en ekonomifunktion nationellt

·        Vara med och bygga upp ekonomifunktionen

·        Sitta med i ledningsgruppen på förbundsnivå

·        Personalansvar för medarbetarna på ekonomienheten

·        Coachning och utveckling av medarbetarna

·        Projektledning av digitalisering och automatisering av processer och rutiner på ekonomiavdelningen

·        Ansvarig för månads-, kvartals- och årsbokslut, årsredovisningar, skatter och avgifter

·        Ansvarig för löpande redovisning, kund- och leverantörsreskontra-, avstämningar, likviditetsplanering och kassaflödeshantering

·        Rapportering till myndigheter och styrelse

·        Vidareutveckling av ekonomisk rapportering och beslutsstöd, inklusive budget- och prognosarbete med uppföljning

·        Kontaktperson gentemot kapitalförvaltningsbolag

·        Kontaktperson gentemot fastighetsbolag

Mer om dig 
För att bli framgångsrik och trivas i rollen som ekonomichef på Hyresgästföreningen är det viktigt att du är en erfaren mogen ledare med många års erfarenhet av ledarrollen. Du har arbetslivserfarenhet från roll som ekonomichef, CFO eller liknande. Vi ser att du har en bred arbetslivserfarenhet från flera olika organisationer. Det är en stor fördel om du har erfarenhet från offentlig sektor, folkrörelse, kommun eller facklig verksamhet. Akademisk examen inom ekonomi eller motsvarande är ett krav.

Om Hyresgästföreningen
Alla människor har rätt till en god bostad – det är Hyresgästföreningens vision. Hyresgästföreningen är en demokratisk partipolitiskt obunden medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Hyresgästföreningen är en av Sveriges största folkrörelser med över 530 000 medlemmar och 9 000 förtroendevalda. Den första hyresgästföreningen bildades i Nynäshamn 1915.

Hyresgästföreningen arbetar för att; 

·        Alla ska ha rätt till en god bostad till rimlig kostnad 

·        Skapa ett bättre boende för dagens och morgondagens hyresgäster 

·        Göra nytta för medlemmen genom bl. a. hjälpa medlemmar att påverka sitt boende 

·        Fånga upp och driva engagemang  

·        Förhandla med hyresvärden om hyran och villkoren för boendet 

·        Svara på våra medlemmars frågor, och ge stöd i kontakt med hyresvärden 

·        Arbeta med opinionsbildning och påverka beslutsfattare för att förbättra villkoren för hyresgäster 

Intresserad?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lisa Sidén på lisa.siden@wise.se

Sista ansökningsdag är den 20 oktober och vi ser fram emot att ta emot ansökan med CV eller LinkedIn-profil via www.wise.se Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningarna via mejl. Facklig kontaktperson SACO, Josefin Moback tel: 010-459 11 43

Varmt välkommen med din ansökan! 

 

Ansök nu!

tjänstepension

Så går det till

Vår process

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess.

Steg 02

Urval

Vi gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens. Du får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb