Rekrytering

Finance Business Partner

Möt våra medarbetare

Är du en erfaren Business controller som älskar att arbeta verksamhetsnära?
Trivs du i en roll med högt tempo där du får driva arbetet och utvecklingen framåt?
Då kan detta vara den perfekta rollen för dig!

Vår bransch är en av de främsta orsakerna till klimatförändringarna och om vi ska finnas kvar om tio år behöver vår affär förändras i grunden. Vi förstår det och omställningen till fossilfrihet har börjat. Vi vill leda den transformationen och hjälpa våra kunder att, utifrån sina förutsättningar, minska sina klimatavtryck. Vill du vara med och bidra till hållbar utveckling på riktigt? Följ med på vår resa mot en fossilfri framtid!

Nu letar vi efter en Senior Finance Business Partner med placering i Köpenhamn.

Om rollen

I den här tjänsten blir du en viktig del i bolagets ekonomifunktion och vår resa framåt.

Du har en betydande roll i verksamheten där du får möjligheten att utmana, driva förändringar och påverka ekonomifunktionens arbete för utveckling framöver. Du kommer till ett team i Köpenhamn och Stockholm och rapporterar till Head of Finance Business Partners som är placerad i Stockholm.

Ansvarsområden för tjänsten är:

 • Driva retailenhetens budget- och prognosprocess och delaktig i strategiprocessen, såväl affärsmässigt som praktiskt
 • Löpande uppföljning, analys och reflektion/slutsats och proaktivt beslutsfattande inom enheten
 • Koordinering av övriga resurser inom Finance Business Partners som arbetar med enheten
 • Delaktig i arbetet med att utforma uppföljning av resultat och nyckeltal via BI system
 • Jobba nära affären och agera business partner för att driva affär och försäljning och effektivisering framåt
 • Kontinuerligt arbeta med harmonisering av rutiner och styrparametrar inom koncernen
 • Driva projekt och förändringsarbete
 • Ta fram och vidareutveckla för verksamheten relevanta KPI:er
 • Säkra, leda och utveckla affärsnavigeringen inom enheten
 • Medlem i enhetens ledningsgrupp

Din bakgrund

Vi söker dig som är civilekonom och har flera års erfarenhet av arbetsuppgifter enligt ovan. Du har suttit med i ledningsgrupp tidigare och vet vad det arbetet innebär. Du brinner för att prata siffror och ekonomi på ett enkelt och entusiasmerande sätt som gärna smittar av sig på andra. Du är trygg i rollen, duktig på detaljer men även se helheten och räds inte för att komma med idéer, utmana och tänka nytt för att arbeta mer effektivt och hållbart långsiktigt. Vi ser gärna att du är duktig i din kommunikation och har en personlighet som är öppen och inbjudande, samtidigt som du har ett tydligt affärstänk en analytisk förmåga. Det är en självklarhet för dig att alltid var affärsmässig och professionell i ditt arbete och du har en förmåga att skapa förtroende med människor i ditt arbete. Du samarbetar gärna med kollegor samtidigt som inte har några problem med att driva dina egna projekt och ansvarsområden självständigt. I tjänsten ingår resor till Stockholm regelbundet. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.

Om oss

OKQ8 Scandinavia utgörs av OKQ8 i Sverige och Q8 i Danmark och är ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag. Vi är en engagerad, kundorienterad och hållbarhetsfokuserad organisation med cirka 5000 anställda. Vi arbetar aktivt för att driva utvecklingen av mer klimat- och miljövänliga drivmedel och produkter, att minska ojämlikhet och att bidra till hållbara städer och samhällen. Våra medarbetare vet att varje individuell insats bidrar till att vi tillsammans kan göra skillnad. Vi strävar efter att vara nära affären och skapa ständiga förbättringar genom enkelhet och välinformerade beslut. Med cirka 1000 servicestationer i Skandinavien, vår egen bank och ett av marknadens starkaste företagserbjudanden tillhandahåller vi produkter och tjänster för människor i rörelse – nu och i framtiden.

Livet med OKQ8 Scandinavia

 • Modiga ledare – Vårt mål är en kultur där ledare vågar fatta beslut, delegerar ansvar och har tillit till sina kollegor.
 • Flexibelt arbetsliv – Vi är flexibla i både tanke, handling och rörelse. Vår inställning är att vi kan arbeta var som helst och förflyttar oss när det finns behov.
 • Familj och fritid – En sund balans mellan arbete och fritid tror vi är avgörande för såväl välmående och ett effektivare arbetsliv. Vi vill möjliggöra ett liv där familj och en aktiv fritid kan kombineras med arbete och karriär.
 • Utveckling och talang – Utveckling på alla nivåer är en del av vår företagsstrategi. I vår värld är det en fördel att våga utmana sig själv att prova något man inte kan. Det är så vi hittar nya talanger internt.

OKQ8 Scandinavia arbetar för att vara en jämställd arbetsplats med medarbetare som trivs och utvecklas och där olikheter uppmuntras. Vi vill vara ett företag som speglar samhället, med en inkluderande kultur som hjälper till att minska utanförskap och bidrar till mångfald.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Wise Professionals. För att säkerställa en objektiv och icke-diskriminerade rekrytering kommer du att få genomföra arbetspsykologiska tester om du går vidare i denna process. Har du frågor om tjänsten kan du kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny-Maria Lindström på jenny-maria.lindstrom@wise.se.

Annonsen kommer att ligga ute till och med den 25:e oktober 2020 och vi ser fram emot att få din ansökan via www.wise.se senast det datumet. Vi går igenom ansökningarna löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mejl, utan du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på www.wise.se.

Förmåner

 • Friskvård
 • Kollektivavtal
 • Personalrabatt

Ansök nu!

rekryteringsannonser

Så går det till

Vår rekryteringsprocess

Steg 01

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Du söker enkelt via mobilen och kan välja att bifoga cv eller använda din LinkedIn-profil. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering fri från fördomar och magkänsla för att säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete.

Steg 02

Urval och tester

Vi ser till kompetens och potential vilket innebär att du får genomföra arbetspsykologiska tester innan vi tittar på ditt CV. Vi vill nämligen samla in så mycket fakta som möjligt om dig för att kunna göra den bästa matchningen mot kravprofilen. Alla kandidater får återkoppling och kontinuerliga statusuppdateringar.

Steg 03

Intervju

Våra kompetensbaserade intervjuer syftar till att lära känna dig och dina styrkor. Du har dialog med oss hela vägen, blir du en slutkandidat i processen så får du även träffa vår uppdragsgivare.

Steg 04

Anställning

Passar du och uppdragsgivaren varandra är det dags för nästa steg i din karriär.

Steg 05

Uppföljning

Vi följer upp med både kandidat och kund efter en månad och efter fem månader. Detta för att säkerställa att alla är nöjda och att allt löper på som det ska.

Upptäck mer

Fler lediga jobb